Uključite se u tradicionalnu kulturu i lokalne običaje

0
5626

Berba grozdjaU incentive turama sve više se traže aktivnosti koje uključuju posetioce u domaće radinosti, uz mogućnost da iskuse nešto njima neobično, drugačije od kulture i navika koje turista ima.

Jedan od programa koji predstavljamo je program turističke agencije BON VOYAGE iz Srbije, koji su osmislili program u kom učesnici imaju prilike da iskuse vojvođansku berbu grožđa i na taj način upoznaju Sremske Karlovce – SRPSKU PRESTONICU VINA!

Program počinje obilaskom Sremskih Karlovaca grada, koji se pored svojih kulturnih vrednosti, vrednuje kao grad za istinske ljubitelje vina i ljude koje stvarno znaju kako da se zabave. Nakon obilaska ovog baroknog gradića iz Vojvodine i posete vinskog podruma, sledi jedinstvena vožnja traktorom do vinograda. Kada stignu na lokaciju, učesnici se dele u dva tima i počinje berba! Otkrićete skrivene vinske tradicije karlovačkih vina i upoznati se sa delom procesa proizvodnje. Domaćin će vas upoznati sa načinom rada i na kraju oceniti i nagraditi vaš trud.

Nakon interesantnog iskustva i napornog dana, učesnici se vraćaju u vinski podrum, gde sledi muljanje (gaženje grožđa) a potom večera uz takmičenje u ispijanju vina, nakon čega se proglašava pobednik i postaje – vitez vina.

Ovakav jednodnevni program može se produžiti na dvodnevno iskustvo domaće radinosti: drugi dan bi se učesnici upoznali sa izradom suvenira vojvođanskog kraja.

SHARE
Prethodni tekstKOLIKO JE “INCENTIVE” PODSTICAJAN ZA REGION?
Sledeći tekstProbudite adrenalin i istraživački duh
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.