TEMATSKE RUTE KADARKE, RAKIJE I PIVA – KAO JEDINSTVENI PAKETI INCENTIVE PUTOVANJA VOJVODINE I MAĐARSKE

0
3788
IPA projekat

IPA projekatFormiranje tematskih turističkih ruta piva, kadarke i rakije u Vojvodini i u županijama Čongrad i Bač-Kiškun u Mađarskoj, kao zajedničkog proizvoda regije, teži otvaranju mogućnosti da se na globalnoj turističkoj mapi nađu specifični turistički proizvodi regiona DKMT, sa idejom da poveća konkurentnost pograničnih regija i njihovo uključivanje u turističke tokove kroz tematske incentive programe namenjene korisnicima paketa incentive putovanja, tj. u najvećoj meri korporacijama, asocijacijama, ali i individualnim putnicima.

Kreiranjem turističkih ruta kadarke, rakije i piva na području DKMT regije naglasiće se specifičnosti ovog multinacionalnog i multikulturalnog prostora, sa posebnim akcentom na to da ovaj region prepoznat po rakiji, vinu, pivu, gastronomskim specijalitetima, etnološkim specifičnostima, kulturnoj ponudi i pre svega gostoprimstvu.

Povodom realizacije projekta, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, mr sci. dr Tomislav Stantić je naglasio da je Zivelijedan od prioriteta Vlade AP Vojvodine razvoj turizma koji se stvara na platformi međuregionalne saradnje kroz DKMT projekte, što je u sinergiji sa Strategijom razvoja turizma Srbije koji definiše razvoj tematskih ruta.

Kroz aktivnosti koje su pratile ovaj projekat, evidentirani su potencijali i resursi, okupljeni su stejkholderi i ostvarena je saradnja sa proizvođačima i turističkim organizacijama, kreiran je web sajt, izrađena turistička brošura i gastronomski vodič, kao i turistički pasoš koji će omogućiti turistima da ostvare određeni popust na destinacijama, dok je predviđeno snimanje promotivnog filma, kao i organizacija studijskog putovanja za novinare. Ovo su samo neke od brojnih marketinških aktivnosti kojima se teži predstavljanje destinacija na tematskim rutama kadarke, rakije i piva kako bi se stvorila slika o ovom turističkom proizvodu a budući korisnici usluga ovih paketa postali pravi ambasadori prvih incentive paketa u Euroregiji DKMT.

Dani berbe grozdja VrsacKreiraće se i konkretni turistički  paketi koji će obuhvatiti destinacije u Mađarskoj, Srbiji i Rumuniji u trajanju od 3 do 8 dana, a biće ponuđeni preko specijalizovanih turističkih agencija. Ovakvi paketi proizvoda se savršeno uklapaju u sistem podsticajnih putovanja s obzirom da slede primer „vrednost za novac“, predstavljaju inovativni proizvod na području DKMT regije koji nudi posebnu kombinaciju kulture, industrije, folklornog nasleđa, manifestacija i gastronomije, te su posebno prilagođene tipu korisnika incentive putovanja, tj. korporacijama i asocijacijama.

Projekat Egészségedre, Živeli, dakle, teži da kroz turističke atrakcije različitih zemalja regije DKMT, motiviše turiste da putuju od jedne do druge destinacije kroz tematske rute. Iako to nije i zvaničan stav Evropske Unije, ovakav pristup se pokazao kao izuzetan stimulans za turiste i kroz jaku marketinšku aktivnost  može se očekivati veliki uspeh ovog projekta.

SHARE
Prethodni tekstIzložba Razum & Osećaji
Sledeći tekstKempinski Hotel Zografski Sofia, Sofija, Bugarska
Avatar
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac vehicula leo. Donec urna lacus gravida ac vulputate sagittis tristique vitae lectus. Nullam rhoncus tortor at dignissim vehicula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.