Izložba Razum & Osećaji

0
5722
Mamas corner beauty and kids bar

Izložba Razum & Osećaji će se održati 07. juna 2012. godine, kada će biti i svečano otvaranje, u večernjim satima prvog dana Međunarodne dizajn konferencije na Beogradskoj nedelji dizajna 2012.

Ovo je najznačajniji događaj dizajna u regiji koji će posetiti svi važni inostrani mediji za dizajn i arhitekturu i čuveni profesionalci iz međunarodnih krugova dizajna, arhitekture i oglašavanja.

Beogradska nedelja dizajna ujedno je i koproducent izložbe. Nakon toga sledi hrvatska premijera u galeriji Forum u Zagrebu (27. 6. – 6. 7. 2012.), dok će se od 14. 7. do 15. 8. ovog leta, hrvatski dizajn prvi put nuditi turistima u galeriji Loggia grada Hvara, jednoj od glavnih renesansnih građevina u Dalmaciji.

Ovaj projekat/izložbu, između ostalih podržao je i Sunčani Hvar Internet magazin DesignAgenda, koji je osmislio izložbu Razum & Osećaji, a koja ilustruje prekretnicu u istoriji savremenog hrvatskog produkt dizajna, smeštajući ga u mnogo zreliji i ozbiljniji društveni i tržišni kontekst – dizajn brandova s novom generacijom hrvatskih proizvoda.

Na izložbi će se predstaviti oko 40 selektovanih proizvoda iz 14 domaćih dizajn brandova (i onih koji to postaju). Ovo je izvozni projekat koji predstavlja hrvatsko znanje, razvoj kulture proizvodnje, prodaje i izvoza, i na tim temeljima, po prvi put u savremenoj Hrvatskoj, zasnovanu kulturu dizajna.

Grad Hvar jedna je od ključnih turističkih destinacija u Hrvatskoj za turiste iz severozapadne Evrope. Prema Lonely Planetu svrstan je među prvih 5 svetskih turističkih destinacija za 2012. godinu. Već od prezentacije u Beogradu, inostranim tržištem će komunicirati Zagreb i Hvar kao turističke destinacije. Izložbu su podržali: Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Grad Hvar, Sunčani Hvar i Croatia Airlines.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.