Las Vegas – Svetska prestonica zabave

Svetski trgovinski centar Las Vegas

0
3558

Las Vegas, simbol svetske prestonice zabave. Verovatno mnoge stvari o Vegasu znate, ali evo nekih sa kojima možda niste bili upoznati.

G-din Chris Meyer, Izvršni direktor i podpredsednik prodaje Svetskog trgovinskog centra Las Vegas

Osnovan je davne 1905. godine, a status grada dobio je 1911. Glavni grad Nevade je Karson Siti, ne Las Vegas kako mnogi misle, ali jeste najveći grad. Grad je pun svetlećih reklama, ali pošto se često menjaju, završe u Neonskom muzeju. U Vegasu možete videti šine, ali vozova nema i njima nije moguće doći do njega. One su tu kao svedoci prošlosti. Poznati znak sa natpisom „Welcome to Fabulous Las Vegas“ se zapravo nalazi par kilometara izvan grada, u mestu pod nazivom Paradise. I još mnogo toga… O interesantnim temama za event menadžere i organizatore događaja, razgovar ali smo sa gospodinom Chris Meyer-om, Izvršnim direktorom i podpredsednikom prodaje Svetskog trgovinskog centra Las Vegas.

Koje su prednosti i koristi organizovanja događaja u Las Vegasu?

Nijedna druga detisnacija u svetu nije evoluirala fokusirana na posetioce onako kako se to desilo u Las Vegasu. Bilo da putujete poslovno ili privatno, naši partneri iz industrije na fenomenalan način kreiraju iskustva i uspomene koje se ne zaboravljaju. Brojne su prednos
održavanja događaja u Las Vegasu. Uz gotovo 150.000 hotelskih soba i milion kvadratnih
metara prostora za organizaciju događaja, Las Vegas ima najbolju ponudu za okupljanja u
svetu. Istraživanja pokazuju da se broj učesnika na konvencijama povećava za 8% kada se sajmovi premeste u Las Vegas i da posetioci provode više vremena na sastancima i u sajamskom prostoru kada se programi održavaju u Las Vegasu.

Koliko ste poslovnih gostiju imali u 2017. godini? Da li ih je bilo više u odnosu na 2016.?

Las Vegas je imao rekordnih 6,6 miliona poslovnih putnika u 2017. godini. Pored toga, ova destinacija je proglašena za sajamsku destinaciju godine u Severnoj Americi 24 puta za redom prema medijskom sajtu Trade Show News Network (TSNN). Ovde se održava oko 22.000 okupljanja i konvencija godišnje, a poverenje u kongresnu industriju je veliko pri čemu nekoliko partnera širom desnacije gradi i renovira kongresne prostore.

Iz koje zemlje/kog dela sveta dolazi većina vaših poslovnih gostiju?

Las Vegas je ugostio ukupno 5,7 miliona međunarodnih posetilaca u 2016. godini. Među međunarodnim tržištima za poslovne posete prva mesta zauzimaju Japan, Brazil, Indija i Kina. Ključna međunarodna tržišta za međunarodne posete generalno uključuju Kanadu, Meksiko i Veliku Britaniju.

Koji je najveći poslovni događaj koji je do sada organizovan u Las Vegasu? Koliko je imao posetilaca?

Prema sajtu TSNN, u Las Vegasu se održava 47 najvećih sajmova u Sjedinjenim Državama. U 2017. godini, CONEXPO-CON/AGG osvojio je šampionsku titulu sa više od 250.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, 128.000 posetilaca i 2.375 izlagača. Mesto iza njega zauzima CES 2018, koji organizuje Udruženje za potrošačke tehnologije. Januarski sajam
održan je na 250.000 neto kvadratnih metara, takođe u Kongresnom centru u Las Vegasu i drugim mestima u gradu, i privukao je više od 182.000 posetilaca.

Možete li nam reći nešto o strateškim planovima za ovu i narednu godinu?

Organizacija LVCVA je posvećena održavanju reputacije destinacije kao najbolje lokacije za poslovna putovanja. U oktobru 2016., zakonodavci u Nevadi usvojili su propise koji će doprineti finansiranju širenja i renoviranja Kongresnog centra u Las Vegasu. Projekat za okrug Kongresnog centra u Las Vegasu, koji je proslavio početak izgradnje u januaru 2017., obezbediće dodatnih 56.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, nove konferencijske
sale i druge sadržaje, pored renoviranja kompletnog postojećeg prostora. Projekat će dodatno učvrstiti Las Vegas kao vrhunsku poslovnu destinaciju u Severnoj Americi i omogućiće sajmovima da rastu i u kvadratnim metrima i po broju posetilaca. Očekuje se da će proširenje biti završeno u decembru 2020. godine, pre nego što počne CES 2021. Pored ovog istorijskog projekta, razlozi za poverenje u sektor uključuju i više od 15 milijardi dolara investicija za renoviranje i izgradnju preko 260.000 kvadratnih metara novih konferencijskih objekata širom Las Vegasa. Takođe, nastavićemo sa aktivnostima poslovnog brenda Svetskog trgovinskog centra u Las Vegasu u korist svojih klijenata i partnera. Naš cilj je da razvijemo inicijative koje će podstaknuti odnose i povećati učešće na sajmovima i događajima u Las Vegasu.

Pošto je glavna tema ovog izdanja personalizacija događaja, šta može da se vidi i uradi u Vegasu u tom pogledu?

Sam spektar mogućnosti koje Las Vegas nudi nas izdvaja među drugim destinacijama. Na raspolaganju je fantasčna lepeza opcija za organizatore događaja, uključujući jedinstvene lokacije i iskustva, ali i smeštajni kapaciteti za različite budžete. Svaka grupa koja želi da doživi Las Vegas svakako bi trebalo da kontaktira organizaciju LVCVA, koja će je spojiti sa odgovarajućim specijalistom koji može da pomogne organizatoru da ostvari svoju viziju. Uz više od milion kvadratnih metara konferencijskog prostora, ovoj desnaciji definivno ne nedostaju mogućnosti za kreiranje događaja i iskustava svih veličina i raspona. U Las Vegasu mogućnosti su beskrajne. Pozovite organizaciju LVCVA ili pošaljite mejl – naši stručnjaci mogu da vam pomognu, a svi saveti su besplatni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.