1. Možete li nam predstaviti kongresnu ponudu Zagreba u tri tačke?

Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda Zagreba
Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda Zagreba

Prije svega zagrebačka ponuda vrlo je kvalitetna i raznovrsna.

Glavnina kongresnih kapaciteta je u hotelima sa 5 i 4 zvjezdice, a dodatna je prednost prisutnost svjetski poznatih brandova.

Zagreb nudi vrhunsku uslugu i optimalan odnos kvalitete i cijene. Upravo smo u tom segmentu, kao destinacija odlično ocijenjeni.

Međunarodna zračna luka Zagreb te njezina povezanost sa svim važnim europskim gradovima i hubovima čini Zagreb dostupnim iz bilo kojeg dijela svijeta tokom cijele godine. Zagreb je središte ekonomskog, akademskog i znanstvenog života Hrvatske što predstavlja jedan od najznačajnijih faktora u privlačenju kongresa i drugih poslovnih skupova.

Najvažnija komponenta su svakako ljudi.

Kongresnu industriju grada Zagreba čine vrhunski profesionalci koji rade u specijaliziranim agencijama (PCO/DMC), hotelima i drugim vezanim djelatnostima.

Brojni znanstvenici i profesori s međunarodnim ugledom i karijerom velika su vrijednost hrvatskog glavnog grada.

2. Šta najviše ostavlja utisak na organizatore događaja u Zagrebu?

Otvorenost i gostoljubivost njihovih domaćina – od tehničkog osoblja, do građana Zagreba koji su uvijek spremni sa zadovoljstvom pomoći gostima našeg grada te spoj organizacijskih kapaciteta grada kao i ljepota i sigurnost grada.

Goste oduševljava da u pauzama između predavanja i poslovnih obaveza mogu u relativno kratkom vremenu posjetiti glavne gradske atrakcije.

Jednako tako važan je i osjećaj sigurnosti koji gosti imaju u našem gradu, što je posebno značajno u današnje vrijeme kada je pitanje sigurnosti došlo u prvi plan.

3. Zagreb nudi i posebne prostore za konferencije. Koliko ova ponuda privlači organizatore događaja u Zagreb?

Posebni prostori poput muzeja, kazališta, arhiva ili povijesnih dvorana predstavljaju sve važniji dio kongresne ponude.

Naime, većina organizatora kongresa želi barem jedno od svojih događanja, bilo da je riječ o ceremoniji otvaranja, gala večeri ili oproštajnoj zabavi, organizirati izvan standardnih hotelskih prostora.

Velika je prednost Zagreba, što u strogom centru grada, u pješačkom dometu od većine kongresnih hotela, ima izbor takvih posebnih dvorana što ih čini lako dostupnim i u velikom broju slučajeva ne zahtijeva korištenje prijevoza.

4. Prema ICCA statistici za 2013. god. Zagreb se nalazi na 79. mestu u svetu, što je skok za 55 mesta za samo godinu dana. Kako komentarišete ovaj rezultat?

Atrijum muzeja MimaraNa brojnim kongresnim burzama i radionicama primjećujemo sve veći interes za Zagrebom i Hrvatskom, što potvrđuju i ovi podaci.

ICCA statistika prati segment međunarodnih asocijacija, i tu je Zagreb zabilježio navedeni pomak.

No, ono što je jednako tako važno, jest to da smo i prema podacima Državnog zavoda za statistiku u istoj godini zabilježili ukupno 3.793 poslovnih skupova što je 420 skupova više nego u 2012. godini.

Pokazatelji su tog pozitivnog trenda za koji očekujemo da se nastavi, osobito u svjetlu činjenice ulaska Hrvatske u EU.

5. Za kraj, kako bi spojili reči sa slikama, možete li nam reći nešto više o projektu Zagreb-movies.com?

Tokom vremena, za potrebe promocije isproducirali smo velik broj video materijala od kojih su mnogi dobili nagrade na međunarodnim festivalima i turističkim burzama.

Ideja je bila da taj materijal objedinimo na jednom mjestu i učinimo dostupnim, kako široj publici, tako i organizatorima događanja i putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.