Integrisanim pristupom do uspeha Srbije kao kongresne destinacije

0
3942

KBS_logoNakon obavljene analize međunarodnih baza podataka Kongresni biro Srbije je utvrdio značajan broj lokalnih asocijacija koje su članice međunarodnih i u toku je priprema organizovanog podnoošenja kandidatura za organizaciju njihovih međunarodnih skupova u Srbiji. Ovom prilikom pozivamo predstavnike naših stručnih profesionalnih asocijacija koji imaju uticaj u međunarodnim organizacijama da učestvuju u ovom programu. Naš zajednički cilj je da u saradnji sa kongresnom industrijom pokušamo u narednom periodu dobijemo organizaciju značajnih skupova međunarodnih asocijacija u kojima su oni ugledni i viđeni članovi.

Kongresni biro Srbije je član ICCA (International Congress and Convention Association), koja svake godine ranigra kongresne destinacije. U prethodnoj godini je Srbija imala značajan rast i sa deobe 69. do 72. mesta se popela na deobu 55. i 56. mesta. Ovakav rast dugujemo činjenici da su prvi put organizovano skupljane informacije o aktivnostima u kongresnoj industriji i činjenici da je Srbija sve otvorenija i atraktivnija kongresna destinacija. Već postojećim hotelima i kongresnim centrima koji su ranije bili nosioci ovog biznisa se pridružuju novi kapaciteti, pojedini se renoviraju, a aktuelne su i nove investicije. U kompanijama koje se bave kongresnim turizmom je sve više Belgrade, Sava and Danubemlađih ljudi, novih inicijativa, tako da se domaće tržište strukturira i zaokružuje, što doprinosi boljoj promociji destinacije.

Jedna od ovakvih inicijativa je i katalog SEE MICE koji je u protekloj godini predstavio konferencijske kapacitete i usluge u regionu, a sada se pojavljuje i kongresni časopis SEE BTM. Činjenica da se otvaraju ovakvi kanali marketinga i komunikacije u našoj zemlji i u regionu je dokaz da se tržište razvija i da će se u skorom roku razviti i drugi oblici marketinga i kanali prodaje. Ovakav razvoj domaćeg tržišta i ponude u Srbiji i regionu garantuju interes i sposobnost industrije da se u narednom periodu još bolje pozicionira na međunarodnom tržištu i da privuče značajniji deo međunarodne tražnje. Kongresni biro Srbije vidi dalje mogućnosti za promovisanje destinacije i plasiranje kongresnih kapaciteta i usluga upravo na ovaj način, pruženjm podrške domaćoj industriji, razvijanjem tržišta i ponude, širenjem kanala prodaje i saradnjom sa ključnim partnetima u tim procesima. Ključne aktivnosti Kongresnog biroa Srbije u tom cilju su dalje objedinjavanje kongresne industrije, edukacija i promocija, saradnja sa lokalnim asocijacijama i međunarodnim partnerima.

Ovom prilikom želimo da pozdravimo svaku novu inicijativu u ovom biznisu i da pozovemo sve koji su zainteresovani da ih podrže, da učestvuju u njima, da pokreću svoje ideje i da u tom poslu uvek mogu da računaju na pomoć i podršku Kongresnog biroa Srbije.

Kongresni biro Srbije

www.scb.travel

SHARE
Prethodni tekstPotražite i otkrijte svoj dio Opatije
Sledeći tekstKoji su najbolji aerodromi u Evropi?
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.