Vršac – grad muzej okružen plantažama vinograda

0
5614
grad Vršac

grad Vršac

VRŠAC, grad sa 37.000 stanovnika koji se nalazi na jugoistočnom delu Banata, je stari banatski grad sa burnom i dinamičnom prošlošću i boga­tom kulturnom tradicijom. To je grad sa živopisnom okolinom i prirodnim lepotama, poznat po lovnom turizmu i kao grad-muzej. U svojim ustano­vama, crkvama i kućama krije neizmerno blago značajne kulturne prošlosti iz poslednja dva veka.

VRŠAC leži u podnožju Vršačkih planina. Zelenilo koje ga okružuje, veli­ke plantaže vinograda i obilje kulturno-istorijskih spomenika čine ovaj grad izuzetno atraktivnim. To je jedan od retkih gradova koji se smatraju oazama mira i čistog vazduha.

VRŠAC je na Značajnim magistralnim putevima. Pored železničke pruge Beograd—Vršac—Temišvar—Bukurešt, Vršac je savremenim asfaltnim putem povezan sa Beogradom, Zrenjaninom, Belom Crkvom i Temišvarom.

VRŠAC je grad u koji treba doći, u kome se treba zadržati da bi se videle njegove znamenitosti  lepota okoline i osetila gostoljubivost žitelja.

HOTEL VILLA BREG – Jedinstven užitak i udobnost za posao i razonodu

Hotel Villa Breg Vršac

Hotel Villa Breg se ugnjezdio na zelenim obroncima Vršačkih planina, posebno upadljivim u nepreglednoj banatskoj ravnici, spreman, da Vam širokogrudo pruži istančanu rafiniranost, posebnost ugođaja i za naše prostore, nesvakidašnji komfor.

Nalazi se na 170 metara nadmorske visine i obuhvata 7200 m 2 korisnog prostora, okruženog sa 4000 m 2 predivno aranžiranih vrtova.

Kapacitet

* 4 apartmana

* 36 dvokrevetnih soba sa francuskim ležajem

* 8 soba sa odvojenim ležajevima

Hotel Villa Breg pruža izvanredne mogućnosti za razne oblike poslovnih sadržaja.kongresna sala hotela Villa Breg

Velika kongresna sala namenjena predavanjima, simpozijumima, stručnim seminarima i sličnim potrebama, kapaciteta 140 mesta, opremljena je vrhunskom, prezentacionom video-tehnikom, kao i opremom za simultano prevođenje.

Višenamenska banket sala, prigodna za organizovanje svih vrste proslava, banketa i koktela, kapaciteta do 80 mesta, po potrebi se pretvara u salu za svečanu večeru do 40 mesta.

Dve, dodatne sale za sastanke, kapaciteta 6, odnosno 18 mesta, takođe poseduju vrhunsku tehničku opremljenost.

Business centar, opremljen desktop računarima, pruža gostima hotela mogućnost pristupa internetu.

Restoran internacionalne i domaće kuhinje, raspolaže sa 120 mesta u zatvorenom prostoru i sa isto toliko mesta na delimično pokrivenoj terasi sa vrtom, s koje se pruža zadivljujući pogled na banatsku ravnicu i grad Vršac.

Poseban deo restorana je „Zimska bašta“ topli zastakljeni kutak, koji se nalazi u sklopu restoranske terase , i sa svojih četrdesetak mesta predstavlja odličan izbor tokom prohladnih zimskih dana.

Salon bar sa kaminom, sa svojih 55 mesta i vidikovcem, s kojeg se pruža pogled na krovove i zvonike grada, svakako je jedan od najomiljenijih kutaka u hotelu, gde, uz pucketanje vatre, možete uživati u društvu Vama dragih osoba ali je, isto tako, i pravo mesto za razgovor s Vašim poslovnim klijentima. Iako je stalna postavka nameštaja salonskog tipa, prostor pruža raznovrsne mogućnosti: može biti restoranski postavljen za 50 osoba ali isto tako idealan je prostor za organizovanje koktela i drugih vrsta zabava do 80 osoba, uz odabir muzike po Vašoj želji.

SPA centar hotela je urađen po uzoru na vrhunske svetske SPA centre.

Sastoji se od dva bazena, unutrašnjeg sa grejanom vodom i spoljašnjeg. Osim toga poseduje: 2 kade sa hidromasažerima,fitnes salu sa  najmodernijim spravama, 2 finske saune, tursko parno kupatilo, 3 sobe za masažu i kafe-bar.

Nudi usluge terapijske i relaksacione masaže i predstavlja pravu oazu mira i opuštenosti.

Usluge SPA centra uključene su u cenu noćenja.bazen hotela Villa Breg

Spoljašni, prelivajući bazen hotela Villa Breg otvoren je 22. jula 2006. godine.

Bazen je nepravilnog oblika , dužine 25 metara i širine 17 metara u širem i 14 m u užem delu. Deo bazena je hidromasažna kada a duž ivice nalaze se i 6 masažera koje po želji gosti mogu uključiti i koristiti.

Takođe u samom bazenu nalazi se i akva bar a prostor oko bazena ima veliku terasu, caffe bar sa bogatom ponudom osvežavajućih napitaka.

Ono što je specifično za ovaj bazen je činjenica da se nalazi na 170 m nadmorske visine i da plivajući pred sobom imate ceo grad i nepreglednu banatsku ravnicu na dlanu.

Radno vreme bazena je svakog dana od 10 do 22 časa a vikendom se u večernjim satima organizuju koktel zabave uz prijatnu muziku i noćno kupanje.

MOTEL VETRENJAČA – Šarm banatske ravnice

Motel Vetrenjača, Vršac

Vršac, jedan od najstarijih banatskih gradova, nalazi se u blizini Beograda (83km), Novog Sada (156) I granice sa Rumunijom (14km). Na magistralnom putu Beogad-Temišvar  na  ulasku u Vršac iz pravca Beograda smestio se motel Vetrenjača** , objekat koji na prvi  pogled pleni dušu i odiše šarmom Banatske ravnice.

Motel Vetrenjača** raspolaže sa 25 smeštajnih jedinica koje su opremljene zasebnim regulatorom centralnog grejanja i klimatizacije, TV-om, balon hala za mali fudbal i tenistelefonom, bežičnim internetom. Motel Vetrenjača raspolaže i  restoranom sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom, vinskim podrumom, salama za oržavanje seminara, prezentacija, proslava i sl., zatim, akva parkom (prostire se na 4000 m2 od kojih je 1000m2 vodene površine), balon halama za mali fudbal i tenis sa svim pratećim sadržajima (svlačionice, sauna, teretana, kafić), sopstvenim parkingom i nadasve profesionalnim i ljubaznim osobljem koji se trude da svaki Vaš boravak učine jos prijatnijim.

* Restoran u dve odvojene sale poseduje kapacitet od 140 mesta

* Vinski podrum raspolaže sa 50 mesta. Otvorena terasa raspolaže kapacitetom od 50 mesta, pruža izvanredan pogled na banatsku ravnicu

* Aqua park se prostire na oko 4000 m2 od kojih je oko 1000m2 vodene površine

SHARE
Prethodni tekstZlatna prilika iskorišćena u potpunosti
Sledeći tekstSajmovi turizma u svetu za 2011. godinu – Kalendar
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.