Program asocijacija – podrška u procesu kandidovanja za međunarodne skupove

0
788

Kongresna industrija SrbijeU prethodnoj godini Kongresni biro je na osnovu analize baza podataka došao do više stotina domaćih udruženja koje su članice u međunarodnim asocijacijama. Zatim je obavljena analiza svake pojedinačne asocijacije, kako bi se utvrdile šanse da Srbija istakne kandidaturu za organizaciju njenog međunarodnog skupa. Na taj način je utvrđena lista od preko stotinu domaćih asocijacija i njihovih predstavnika u međunarodnim telima za koje verujemo da imaju snage i ugleda da našu zemlju kandiduju za organizaciju međunarodnog kongresa.

Zatim je utvrđen Program asocijacija, kao program podrške koju Kongresni biro Srbije pruža predstavnicima domaćih asocijacija koji su aktivni u međunarodnim telima, sa ciljem da zajednički istaknemo kandidaturu za organizaciju međunarodnih skupova u Srbiji. Ova podrška obuhvata pomoć u komunikaciji sa predstavnicima kongresne i hotelske industrije i sa državnim institucijama, pomoć u izradi dokumentacije neophodne za podnošenje kandidature, u prezentaciji i promovisanju kandidature, organizaciji inspekcije destinacije od strane predstavnika međunarodnih asocijacija itd. Ceo proces Kongresni biro Srbije vodi uz pomoć i podršku kongresne i hotelske industrije koja aktivno učestvuje u privlačenju inostranih klijenata.

Program asocijacija je prezentovan prošle godine u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, kada je na prvi Dan asocijacija došlo preko 30 uglednih profesora, doktora, naučnika koji su aktivni u međunarodnim asocijacijama. Zatim je ova ideja promovisana na Univerzitetu u Novom Sadu, a planira se saradnja i sa drugim institucijama iz oblasti medicine, farmacije, nauke, sporta itd.

U procesu vođenja i realizacije ovog programa su pozvane i sve domaće PCOSrbija na EIBTM agencije koje su izrazile interes da podnose kandidature za međunarodne kongrese i skupove u narednom periodu. Na ovaj poziv se odazvalo pet agencija koje imaju kontakte sa međunarodnim asocijacijama i koje žele da učestvuju u kreiranju ovog programa. U planu je formiranje bid alijanse koja će na formalizovan način da pristupa podnošenju kandidatura da ciljem da se njihov broj u narednom periodu višestruko poveća.

Kada ceo proces bude uspostavljen, Kongresni biro Srbije će zajedno sa industrijom da kreira tzv. Program ambasadora u koji će biti pozvani oni predstavnici domaćih asocijacija koji su već organizovali ili su u procesu realizacije značajnih međunarodnih skupova u Srbiji. U ovom momentu već postoji nekoliko kandidata koje bismo izdvojili i za koje verujemo da predstavljaju prave ambasadore naše zemlje u svojoj struci i nauci kojom se bave.

Kongresni biro Srbije
Cika Ljubina 8, 11 000 Belgrade
+ 381 6557 101
scb@serbia.travel
www.scb.travel

Kongresni biro Srbije je osnovan 2007. godine kao zvanična nacionalna institucija koja  se bavi promovisanjem naše zemlje kao kongresne destinacije, atraktivne za organizovanje međunarodnih skupova i poslovnih sastanaka. Do danas je Kongresni biro okupio preko 60 partnera iz kongresne i hotelske industrije sa kojima animira domaće i međunarodne asocijacije i korporacije da u Srbiji organizuju svoje skupove, poslovne sastanke i putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.