Klement Lalouks, direktor marketinga Kongresnog biroa Pariza
Klement Lalouks, direktor marketinga Kongresnog biroa Pariza

1. Kada se pomene Pariz prvo se pomisli na Ajfelovu kulu i svetla koja oduzimaju dah. Da li biste mogli, po sopstvenom izboru, da izdvojite još čuda Pariza?

Pariz, grad svetlosti, redovno je izglasan za najpoželjniju i najharizmatičniju destinaciju u nezavisnim anketama. Pored glamura, ova destinacija je i neverovatno dinamična zahvaljujući najmodernijoj infrastrukturi i predstavlja savršenu scenu za organizovanje nezaboravnih insentiv putovanja.

Da bi doživeli kompletno iskustvo, posetioci treba da osete i andergraund, ekscentrični Pariz, iz ugla Parižana.

U tom slučaju ne treba propustiti istraživanje umetničkih ateljea u Belvilu, u blizini Per Lašeza, ili manjih muzeja kao što je Muzej romantičnog života u četvrtima Nova Atina.

Naježiće se dok budu leteli Pariskim balonom u parku Andre Citroen ili istraživali kosturnicu Katakombi.

Gastronomiju mogu iskusiti u Sen Žermenu de Pre kroz organizovanu turu sa Promenad de Sans. Pariz zaista nudi bezbroj moguć­nosti za sve ukuse.

2. Pariz je svetski grad broj jedan za kongrese prema statistici ICCA za 2013. godinu. Prema Vašem mišljenju, šta je od ključnog značaja u preuzimanju primata od Beča i ostalih gradova?

Godine 2013., Pariz se našao na vrhu liste ICCA. Ponosni smo na to, naravno. Ali, ova pozicija odražava samo deo kongresnog sektora Pariza. Prošle godine je održano 1.055 kongresa, 42 više nego prethodne.

Ovaj stalni rast tokom godina ukazuje na dinamičnost i privlačnost Pariza za ovaj sektor. Kada se neki kongres održava u Parizu, u proseku ima 20% više posetilaca nego inače zahvaljujući atraktivnosti grada.

Udruženja imaju na raspolaganju i širok spektar profesionalnih agencija koje su spremne da im pomognu i proprate događaj kako bi rezultat bio potpuni uspeh.

Twizy, električni i ekološki automobil sa dva sedišta, posetioci mogu iznajmiti i on će ih voditi na sve skrivene, neobične i autentične krajeve Pariza.

Za nestandardno razgledanja Pariza, iz neba, u ponudi su ture helikopterom, balonom ili čak cepelinom.

Pariski autentični 2CV je legendarni francuski automobil – Citroen 2CV, a obilazak samog centra Pariza u njemu postaje magičan, retro i nezaboravan.

3. Koje su glavne prednosti Pariza pri izboru za domaćina kongresa?

  • Pariz ima odličnu avio-transportnu mrežu i brzu železnicu. Sa svoja dva međunarodna aerodroma, grad je na dnevnom nivou povezan sa preko 526 gradova u više od 136 zemalja. Sa sedam železničkih stanica u samom gradu, Pariz se nalazi u srcu izuzetno opsežne železničke mreže visokih performansi. 425 brzih vozova povezuje destinacije u Evropi sa prestonicom Francuske svakog dana.
  • 18 kongresnih i sajamskih centara sa modularnom površinom.
  • Sa preko 150.000 soba, Pariz i njegova okolina se izdvajaju od rivala zahvaljujući dobro izbalansiranoj, bogatoj, dinamičnoj i eklektičnoj ponudi smeštaja – od luksuznih palata do manjih hotela, od velikih hotelskih lanaca do šarmantnih dizajn hotela. A grad ima u planu i novih 12.000 hotelskih soba do 2020. godine.
  • 25 kongresnih hotela sa preko 300 soba za smeštaj gostiju.
  • Kombinacijom tradicionalnog i modernog, Pariz ume i te kako da impresionira delegate na 1.000 lokacija i insentiv mogućnosti: brodovi, privatne vile, muzeji, palate…
  • U anketi o zelenim gradovima Evrope, objavljenoj 2009. godine, Pariz je rangiran među prvih 10 gradova sa izrazitom ekološkom svesti.

4. Kakva vrsta skupova se najčešće organizuje u Parizu?

Oko 1.000 kongresa se održi u Parizu svake godine, 450 sajmova i salona koji privuku oko 10 miliona posetilaca i 100.000 izlagača.

U Parizu ima događaja svake vrste, od seminara koji okuplja 20 ljudi do velikog kongresa sa preko 15.000 učesnika, sve do najvećeg sajma sa preko milion posetilaca! U mogućnosti smo da odgovorimo na svaki zahtev.

5. Možete li izdvojiti jednu ili dve jedinstvene insentiv mogućnosti u ovom divnom gradu?

Obilasci naših spomenika iza kulisa, obilasci cepelinom, sportski izazov, pravljenje parfema, modna revija, lov na blago, vožnja i razgledanje u legendarnom 2CV, upoznavanje sa kuhinjom i vinima… Pariz se iznova oplemenjuje i to svakodnevno kako bi se predstavio kao najbolji i iznenađujuće raznovrsni grad.

6. Šta može Ajfelova kula da ponudi organizatorima događaja?

Dvorana Gustav AjfelPored svojstvene čarolije i renoviranje Ajfelove kule se privodi kraju uz novu dobrodošlicu i novi impresivni stakleni pod koji pruža izvanredan pristup dvorani Gustav Ajfel, renoviranoj 2013. godine.

Dvorana, površine 180 m², može se podeliti u 3 sale.

Dvorana Gustav Ajfel

Dvorana Gustav Ajfel, renovirana 2013. godine, nalazi se na 1. spratu Ajfelove kule i predstavlja jedan od najatraktivnijih izložbenih prostora u Parizu. 

Ono što je čini tako veličanstvenom je njena transparentna fasada (koja može biti skrivena zavesama), zatim 6,8 metara visok plafon, najsavremenija oprema, njena fleksibilna scena i njen savremeni dekor. 

Dvorana može da ugosti sve vrste profesionalnih događaja – gala večere ili bankete do 130 osoba, konferencije ili prezentacije za 200 osoba u teatar stilu, koktele ili zabave za 300 osoba itd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.