5. KONGRES PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE

0
4728

Danas, 29.10.2014. se održava 5. KONGRES PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE u Slavonskom Brodu, koji otvara ministar Tihomir Jakovina.

Radi se o središnjem susretu predstavnika pilanske industrije i šumarstva, znanstvene zajednice, trgovaca drvom i dobavljača tehnologije, a ove godine očekuje se preko 250 sudionika.

Na Kongresu će osim vodećih pilanara i drvoprerađivača iz zemalja JIE biti prisutni predstavnici značajnih institucija iz RH (Hrvatski sabor, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo vanjskih poslova, Šumarski fakultet, Hrvatska banka za obnovu i razvoj), ali i iz zemalja Regije (Privredna komora Srbije, Privredna komora Federacije BiH, Gospodarska zbornica Slovenije itd.).

Na skupu će prisustvovati predstavnici šumarskih poduzeća iz Regije: Tihomir Murić i Branislav Ilčić, izvršni direktori Srbija šuma, komercijalni direktor Šuma RS Zoran Stojčić te Zoran Pavlović, komercijalni direktor Hrvatskih šuma.

Na Kongresu će se dogoditi povjesno potpisivanje sporazuma o suradnji drvoprerađivačkog i šumarskog sektora zemalja JIE, a isti će potpisati nadležni pomoćnici ministara poljoprivrede: Danica Grizelj iz Federacije BiH, Goran Zubić iz Republike Srpske, Adem Fetić iz Crne Gore i Domagoj Križaj iz Hrvatske. Potpisivanje sporazuma s predstavnicima Slovenije, Srbije i Makedonije bit će organizirano tijekom narednih regionalnih skupova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.