MK Mountain Resort – USPEH U POZICIONIRANJU KOPAONIKA KAO MODERNE KONGRESNE DESTINACIJE

Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resort-a

0
3665
Nikola Avram, General Manager, MK Mountain Resort

Nikola Avram, General Manager, MK Mountain ResortG-din Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resort-a, govori o poslovanju, nagradama i planovima za podizanje nivoa usluga na još viši nivo.

 

1. MK Mountain Resort predstavlja jednu od vodećih kongresnih destinacija u Srbiji. Možete li nam reći koji su vaši glavni aduti i ono što čini da MK Mountain Resort već godinama bude top kongresna destinacija?

Kao lideri hotelske ponude na Kopaoniku, trudimo se da držimo korak i sa zahtevima koje nameće moderna kongresna industrija. Mnogo okolnosti doprinosi tome da je Kopaonik već godinama u samom vrhu pri izboru destinacija za organizaciju poslovnih skupova. Izdvojio bih ispred ostalih činilaca kvalitetnu uslugu i otvoren odnos koji imamo sa našim klijentima.

Dobrim rezultatima sigurno doprinosi veliki izbor sadržaja u samom hotelu ali i izvanredne mogućnosti koje prirodno okruženje nudi, zbog čega je naš najveći adut mogućnost da izađemo u susret gotovo svakom zahtevu klijenta.

Resort raspolaže sa nekoliko manjih sala i jednom većom koja ima kapacitet za pet stotina učesnika, što nam takođe pored velikog smeštajnog kapaciteta omogućava realizaciju više događaja istovremeno. Poseban raritet je sportska sala koja se prostire na 1.350 m2 i arhitektionski je spretno ušuškana unutar hotela Grand. Spa centar na 1.800m2, otvoreni i zatvoreni bazen, kuglana, veliki kongresni kapacitet, sve su to elementi koji predstavljaju našu komparativnu prednost.

Sve ostalo je u kreativnosti, predusretljivosti i u sposobnosti da se predvide potrebe i ciljevi klijenta. Na kraju, ali ne najmanje bitan element je direktni marketing i prisustvo u Grand Hotel & Spamedijima u okviru interesne sfere.

2. Potvrda uspešnog poslovanja je i nagrada za biznis destinaciju 2012.godine u Londonu. Koji su kriterijumi bili ključni da MK Mountain Resort dobije ovo priznanje i šta ono predstavlja za dalji razvoj destinacije?

Priznanje „The Best Business Destination Travel Award” je namenjeno kompanijama čiji proizvodi i usluge predstavljaju vrhunac kongresne industrije u celoj Evropi. Nagrada se dodeljuje u Londonu, petu godinu za redom, a žiri za dodelu nagrade sačinjen je od rukovodilaca korporativnih putovanja, članova Udruženja ACTE (Association of Corporate Travel Executives), kao i drugih uticajnjih članova zajednice poslovnih putovanja.

Najvažniji kriterijumi za odabir top destinacija su kvalitet i asortiman usluga, vrednost za novac”, prisustvo u online medijima, web dizajn, održivost prakse, ekološka svest, korisnički servis i poslovna sposobnost.

Naša kongresna ponuda se našla u društvu eminentnih destinacija u vodećem magazinu o poslovnim putovanjima, u samom vrhu evropske Grand Hotel & Spa Forest Aperitiv Barkongresne industrije. Svako priznanje za nas je istovremeno podsticaj i uverenje da smo na pravom putu ka pozicioniranju Kopaonika kao moderne kongresne destinacije, ali istovremeno i podstrek za dalja ulaganja i napore koje moramo usmeriti ka praćenju еvropskih trendova.

3. Koji su novi planovi na polju renoviranja i upotpunjavanja ponude MK Mountain Resort-a?

U narednom periodu, u planu je kompletna rekonstrukcija najveće kongresne sale, uvođenje najsavremenijih digitalnih sistema za organizaciju i praćenje poslovnih događaja. Sala će biti multifunkcionalna sa mogućnošću za neke od najzahtevnijih postavki, kao što je primera radi auto show, koji iziskuje nestandardni prilaz, visinu, kao i specifičnu rasvetu i tehničke performanse. Ova ulaganja bi trebalo da daju poseban pečat sveukupnoj kongresnoj ponudi u Srbiji, a Kopaonik učvrste na liderskoj poziciji.

4. MK Mountain Resort je bio domaćin više od 70 skupova od početka 2013. godine, različitog poslovnog profila i MK Mountain Resortzahtevnosti. Možete li nam reći koji su segmenti najzahtevniji i kako rešavate situacije na terenu?

Specifični zahtevi uvek postoje, s obzirom da svaki događaj treba da oslika imidž konkretne kompanije.

Za potrebe klijenata u mogućnosti smo da koristimo heliodrom na Kopaoniku, žičare u funkciji panoramske vožnje, formiramo ledene skulpture, izmeštamo delove scenaria u specifične prirodne ambijente, organizujemo team building u prirodi – orijentiring, alpinizam, koktele na istorijskim lokalitetima na području Nacionalnog parka…

Odlična saradnja sa JP Skijališta Srbije, Nacionalnim Parkom i TSO Raška, doprinose efikasnom rešavanju brojnih situacija u praksi.

Iz ugla klijenata:

„U periodu 17.-19. maja 2013. godine, održan je I Kongres Glaukomatologa Srbije u MK Mountain Resort-u na Kopaoniku, gde su naši uvaženi lekari imali priliku da predstave rezultate svojih istraživanja i razmene iskustva sa kolegama iz regiona. Na zadovoljstvo organizacionog odbora kao i tehničkog organizotora, agencije PanaComp, kongres je protekao besprekorno o čemu svedoči 300 zadovoljnih učesnika. Veliku zahvalnost dugujemo kompletnom osoblju MK Mountain Resort-a na njihovoj profesionalnosti, strpljenju, gostoprimstvu i sposobnosti da izađu u susret svim našim zahtevima. Naši gosti su bili izuzetno zadovoljni smeštajem, kongresnim prostorom kao i kompletnim ugostiteljskim uslugama koje su pružene od strane iskusnog i ljubaznog osoblja i nadamo se da ćemo u budućnosti imati prilike da ponovo ovako uspešno sarađujemo“- Jadranka Petrović, MICE direktor, PANACOMP – Zemlja Čuda d.o.o, Novi Sad.

„Saradnja sa kompanijom MK Mountain Resort i njihovim stručnim osobljem nam godinama olakšava organizaciju Simpozijuma Saveza Farmaceutskih Udruženja Srbije koji je i ove godine tradiconalno organizovan u maju mesecu. Pored kvaliteta smeštaja i ugostiteljskih usluga posebno želimo da istaknemo veliku uslužnost osoblja, stručnost i spremnost da se izađe u susret svim potrebama i zahtevima koje uključuje naš skup. Sa MK Mountain Resort imamo uspešnu dugogodišnju saradnju“ – Radmila Maričić, direktor, Smart Travel Agencija Beograd.

„MK Mountain Resort je ispunio sva naša očekivanja pri organizaciji izuzetno zahtevnog projekta Škole za poslovođe, koji smo ove godine zajednički realizovali. Regionalno okupljanje velikog broj zaposlenih u kompaniji Mercator zahteva primenu visokih standarda u pogledu kapaciteta, multifunkcionalnosti prostora, upotrebe visoke tehnologije u sprovođenju kreativnih radionica. Ključna reč za zadovoljstvo nije samo u raspoloživosti opreme najnovije tehnologije, već lično doživljeno iskustvo koje je svako od nas poneo zahvaljujući toploj i domaćinskoj atmosferi, stručnom i ljubaznom osoblju koje je izašlo u susret svim našim potrebama. Zahvaljujući kompletnoj usluzi, MK Mountain Resort se sa razlogom ubraja među top ponude za najbolju biznis destinaciju na domaćem tržištu, ali i šire“ – Mr Tatjana Knežević, Izvršni direktor, Mercator trgovine jugoistočne Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.