Pet godina sjaja sa juga

Hotel Regent Porto Montenegro

0
2583

Regent Porto Montenegro, sinonim luksuza u regionu ove godine obilježio je pet godina svog uspješnog poslovanja.

Tom prilikom susreli smo se sa Ivanom Gajićem, direktorom prodaje i marketinga hotela Regent da nam vi­še­ kaže ­o ­proteklim ­mjesecima ­te ­planovima­ do kraja­ godine/proljeća­2020.

Po čemu ćete kao kompanija pamtiti 2019. godinu?

Ivan Gajić

Ovu godinu pamtićemo po prvom jubileju – tokom lje­ta 2019. godine tačnije, 1.avgusta obilježena je peto­go­dišnjica rada hotela Regent. Uoči godišnjice, otvoreno je treće krilo hotela imena „Baia“, a cjelokupna investicija ove hotelske ekstenzije iznosi 36 miliona eura. Arhitektonski smo zaokružili projekat hotela i gostima nudimo diversifikovani izbor soba, rezidencija i elitnih penthouse-va te smatramo najboljim poklonom za petogodišnjicu uspješnog rada hotela Regent. Provjerenu verziju nenametljivog luksuza potpisuje tandem međunarodnog arhitektonskog biroa WATG i Tina Zervudachija, proslavljenog dizajnera enterijera iz eminentne kompanije Mlinaric, Henry & Zervudachi koji i kroz naša dva postojeća krila stoji iza već prepoznatljivog nautičkog dizajna. Pogled iz većine smještajnih jedinica pruža se na more, obronke bokokotorskog zaliva i infinity bazen hotela koji je 2018. proglašen za jedan od 30 najboljih hotelskih bazena svijeta. Usluga po mjeri gosta te bogata ponuda u svim restoranima i Spa centru nastavlja da pored izuzetnog komfora bude glavna odlika boravka u hotelu Regent.

Kakav identitet ima Regent odnosno Porto Montenegro kao poslovna destinacija?

Crna Gora je izuzetno zanimljiva kao poslovna destinacija, međutim smatramo uspjehom što je naše strateško opredjeljenje da se pozicioniramo kao idealna destinacija za promociju novih tipova automobila („car launch“-a) doživjelo uspjeh. Paralelno sa kvalitetnom saradnjom važnih MICE agencija sa međunarodnih tržišta, po­nosni smo što su nas partneri iz regiona te iz brojnih zemalja svijeta izabrali kao lokaciju nekih od najvažnijih konferencija i korporativnih događaja za njihovu kompaniju i poslovne partnere. Izuzetna godina je iza nas u okviru koje smo bili domaćin ukupno 230 korporativnih događaja. Usluga po mjeri gosta je naša glavna karakteristika te vjerujemo da smo u okvirima Zapadnog Balkana jedini hotel koji primjenjuje Forbes standarde usluge. Forbes Travel Guide je jedini nezavisni sistem ocjenjivanja hotela, restorana i spa centara na globalnom nivou. Iako se ocjenjuju i usluga i hotelski sadržaji, većina standar­da (čak 75%) se odnosi na uslugu, jer su očekivanja go­sta od hotela od pet zvjezdica velika te je svaki detalj jednako važan koliko i sadržina njegovog boravka u as­pektu brojnih znamenitosti koje će gost posjetiti. Ponosni smo na ogroman napredak koji smo postigli kao sistem te brojne pozitivne reakcije go­stiju i u konačnici pozitivniji poslovni rezultati pogotovo u Sektoru hrane i pića. Vrijedi napomenuti da smo prošle godine postali dio IHG-a, globalne hotelijerske grupacije koja broji preko 5.723 hotela
širom svijeta. Primjenjivanje moćnih alata u okviru sistema za rezervacije, prodaje i
marketinga bio je naš glavni zadatak kojim smo uspjeli da se približimo svojoj ciljnoj grupi kako širom svijeta tako i u regionu.

Što poslovni klijenti mogu očekivati od hotela Regent?

Novinu koju želimo da istaknemo su brojne mogućnosti za incentive putovanja i team building-e hotela Regent i nautičkog naselja Por­to Montenegro. Pregršt sadržaja te lista aktivnosti su dostupne u cilju kreiranja idealnog paketa shodno afinitetima zaposlenih koji će biti učesnici ovakvog ili pak incentive putovanja. Sportovi i aktivnosti poput tenisa i jedrenja, takmi­čenja SUP bordovima, istraživanje zaleđa Boke Ko­torske mini džipovima idealno pariraju relaksirajućim spa doživljajima ili gurmanskim radionicama poput ra­di­onica za izradu čokoladnih pralina, takmičarskog ku­vanja pod nadzorom naših iskusnih kuvara ili pak
degustacije vina regiona. Posebno bih istakao izuzetan prostor i inteligentno os­mišljen sadržaj Arene Porto Montenegro gdje se ni­žu aktivnosti poput mini golfa, kroketa, kriketa, stre­ličarstva i gađanje glinenih golubova kao zanimljive elemente team building putovanja.

Po čemu, u poslovnom smislu, pamtite proteklih 10 godina?

Izuzetno sam zahvalan što sam svjedočio razvoju luksuznog hotelijerstva u regiji, te ponosan na lični doprinos istom. Period od 10 godina ću pamtiti po inspirativnim liderima sa kojima sam imao čast da poslujem, digitalizaciji poslovanja te brojnim agencijama i tur operatorima sa kojima smo sarađivali isključivo putem interneta, a ostvarivali impresivne rezultate.

Kako je izgledao vaš poslovni put od tada do sada?

Tokom četrnaestogodišnje karijere u hotelijerstvu, sa ponosom ističem da sam pokrivao brojne liderske pozicije prodaje i marketinga u okviru međunarodnih
hotelskih lanaca. U Regent sam došao kao direktor prodaje 2017. godine te mi je ukazana čast da od 2018. predvodim tim prodaje i marketinga sa pozicije direktora ovog sektora. Uživao sam u svim izazovima koje je karijera donosila te je svaka stepenica poslovnog razvoja bila poglavlje za sebe.

Na šta ste posebno ponosni u prethodnoj deceniji?

Ponosan sam na svaku stepenicu i riješen izazov, međutim, na kraju, ipak ostaju rezultati kao zaključci i svijetle tačke koji se pamte. Pripadam generaciji koja vjeruje da je timski rad, te zadovoljstvo svakog člana tima izuzetno važno – jedino ovakva sinergija može da donese kako zadovoljstvo na ličnom i profesionalnom planu tako i izuzetne rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.