Kongresni Centar Master postoji 13 godina, broji preko 2.500 referenci i ima 300 aktivnih dana u godini.

Andrea Knezy, Izvršni direktor za kongresne aktivnosti i Član Izvršnog odbora odgovorila je na pitanja koja su vezana za Kongresni centar Master i Novi Sad kao destinaciju.

Andrea Knezy

Kongresni centar Master uživa podršku državnih institucija kako bi se Novi Sad prikazao kao jedinstvena kongresna destinacija. U čemu se ta saradnja ogleda?

Kongresni centar Master predstavlja ključnu instituciju koja se bavi privlačenjem i organizovanjem nacionalnih i međunarodnih profesionalnih i poslovnih skupova u Novom Sadu. Sarađujemo sa brojnim Republičkim institucijama, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, Gradom Novim Sadom, Kongresnim biroom Srbije, koji kroz svoju lo gističku, institucionalnu i finansijsku platformu, podržavaju naučne i poslovne asocijacije, kompanije i korporacije koje svoje skupove održavaju na Novosadskom sajmu. Sinergijom svih relevantnih ak te ra u procesu podnošenja kandidature za domaćina međunarodnog skupa, prezentujemo snagu jedinstva destinacije i struke u datoj oblasti. Tada naš grad postaje, ne samo međunarodni centar u kojem se razmenjuju najnovija znanja i dostignuća u pojedinim profesijama i naukama, nego se kreira unapređenje ambijenta poslovanja, međunarodna prepoznatljivost i poslovna perspektiva na svetskoj sceni.

Ova godina je posebno važna za Novi Sad – izabran je za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, a 2021. godine biće i Evropska prestonica kulture. Šta to konkretno znači za ovaj grad?

Strateško opredeljenje Kongresnog centra Master jeste podrška, kre iranje i učešće u programima koji će promovisati grad kao mesto za mlade, preduzetne i kreativne ljude iz Srbije i čitave Evrope, kao i mesto gde mogu da započnu ili nastave svoj biznis, da okupe sve koji će svoje usluge i ideje da ponude na međunarodnom tržištu. To podrazumeva da u narednom periodu Grad Novi Sad treba da bude domaćin čitavog niza konferencija, seminara, poslovnih skupova, koji će stvoriti dinamično okruženje i priliku za promovisanje Novog Sada u ključnim sektorima.

Novi Sad je prepoznat i kao destinacija za organizaciju međuna rod nih skupova i stručnih poslovnih dešavanja. Sledeće godine u Kongresnom Centru Master biće organizovana dva međunarodna kong resa koja će brojati preko 1.000 učesnika. O kojim se k ongresima radi?

Osnovni naš zadatak jeste da u saradnji sa kongresnom industrijom i vodećim profesorima, naučnicima i doktorima koji su aktivni članovi međunarodnih asocijacija, podnesemo kandidaturu za domaćina značajnih svetskih kongresa. Aktivnosti su usmerene na asocijacije koje su sposobne da privuku međunarodne kongrese i poslovne događaje. Upravo ovakve strateške aktivnosti su dovele do toga da je u Kongresnom centru Master do sada realizovano preko 2.500 događaja, a da smo sledeće godine domaćini dva svetska kongresa sa preko 1.000 učesnika. Nosilac titule dvostrukog svetskog šampiona za organizaciju kongresa 20th International Sunflower conference 2020 i World Soybean Research Conference XI jeste dugogodišnji partner kongresnog centra, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

Kako vidite tradicionalne sajamske manifestacije u budućnosti?

Zbivanja i trendovi lokalnih i globalnih kretanja doveli su do novih tendencija smanjenja dana trajanja sajmova i megalomanskih promocija, dok je snaga usmere na na ciljanu poslovnu grupu, unapred spremnu platformu ugovaranja poslova i prodaje ideja, usluga i pro izvoda.
Pored niza aktivnosti koje se realizuju u pravcu pojačane ciljane promocije u javnosti, poboljšane unu trašnje pozicioniranosti, savremenog brendiranja događaja, strategije koncepcije izlaganja i učestvova nja, kao najznačajniji segment nameću se stručni sku povi, seminar, edukacije i radionice. Događaji iz oblasti poljoprivrede, medicine i IT industrije, sigurno će i u narednom periodu zadržati primat u kalendaru aktivnosti Kongresnog centra.

Po čemu, u poslovnom smislu, pamtite proteklih 10 godina?

Pamtim po izazovima koji su stavljeni pred menadžment Novosadskog sajma, gde sam se kao Izvršni di rektor susrela sa nizom poslovnih odluka i obaveza. Višegodišnje iskustvo je doprinelo profesionalnom sazrevanju, ličnom i stručnom usavršavanju, mnogobrojnim uspostavljenim kontaktima, novostečenom znanju u različitim oblastima od strane saradnika i klijenata tokom ugovaranja događaja. Ipak, najsvetliji momenat u prethodnih deset godina jeste timski rad u Sektoru kongresnih aktivnosti i uspešan rezultat poslovanja, koji je iz takvog odnosa proistekao.

Kako je izgledao vaš poslovni put od tada do sada?

Mogu slobodno da kažem da živim svoj posao i radim u industriji u kojoj sam oduvek želela da se nađem… Moglo bi se reći da me je prirodan i profesionalan sled aktivnosti doveo 2013. godine na poziciju Izvršnog direktora Kongresnog centra Master Novosadskog sajma. Sećam se da sam, kada je osnovan Kongresni biro Srbije, bila jako srećna i ponosna što prezentujem Kongresni biro Novog Sada, i zastupam sve relevantne subjekte u kongresnoj industriji grada.

Na šta ste posebno ponosni u prethodnoj deceniji?

Ponosna sam na nagradu SEEbtm Awards koju smo osvojili kao najbolji kongresni centar u regionu – Best Congress Venue 2018, za koju su glasali naši saradnici, klijenti, poslovni partneri. Ponosna sam na naše klijente koji su rasli u organizaciji svojih događaja, na njihovu podršku koja je rezultirala povećanom broju događaja na godišnjem nivou u kongresnom centru, na sve stečene kontakte i znanja, na tim kongresnog centra koji je tokom godina sazrevao zajedno sa mnom. Retko imate priliku da većinu stari koje vidite/čujete/ pročitate u svom radu, sa svojim timom u kompaniji i probate, a meni je to moj posao omogućio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.