Mercator-S daje odličan primer kako se vodi računa o svojim zaposlenima

0
2631
Mamas corner beauty and kids bar

[quote_box_center]Predstavljamo neke od dobrih primera aktivnosti koje kompanije mogu omogućiti svojim zaposlenima, za vreme posla i nakon njega. Na tu temu, kompanija Mercator-S, podelila je sa nama „tajne“ zadovoljstva svojih zaposlenih.[/quote_box_center]

1. Važite za kompaniju koja brine o svojim zaposlenima. Koje aktivnosti i mogućnosti opuštanja tokom radnog vremena obezbeđujete svojim zaposlenima?

Kompanija Mercator-S je za svoje zaposlene u Upravnoj zgradi u Beogradu obezbedila Fun room koji predstavlja prostoriju za opuštanje zaposlenih u kojoj, tokom radnog vremena, sve kolege na raspolaganju imaju knjige, TV, bilijar, stoni tenis, Sony Playstation, stoni fudbal i boksersku vreću.

Pored sobe za zabavu zaposlenima u našoj kompaniji je na raspolaganju i restoran Kantina 904 u kojem sve kolege mogu u prijatnoj, gotovo kućnoj atmosferi, da ručaju kvalitetno i zdravo po veoma prihvatljivim cenama.

IDEA Akademija
IDEA Akademija

2. Da li organizujete i aktivnosti za zaposlene nakon radnog vremena?

Kompanija Mercator-S poštuje slobodno vreme svojih zaposlenih i njihove vanposlovne obaveze, i ne organizuje obavezne aktivnosti nakon radnog vremena.

Naša kompanija je svima koji žele da se nakon napornog radnog dana opuste obezbedila unapred definisane termine za fudbal i košarku, a povremeno se organizuje i podela bioskopskih ka rata gde porodično mogu pogledati neke od najzanimljivijih dečijih filmova.

Svakako jedna od najinteresantnijih aktivnosti van radnog vremena su predavanja i radionice na IDEA Akademiji gde zaposleni svakog utorka imaju predavanja sa fokusom na biznis teme i svakog četvrtka sa fokusom na life style.

3. Na koji način obezbeđene aktivnosti utiču na rad zaposlenih? Koje ste pozitivne i/ili negativne efekte primetili?

Kao kompanija verujemo da aktivnosti, koje imaju za cilj opuštanje zaposlenih na radnom mestu, pozitivno utiču na atmosferu i radni učinak zaposlenih i upravo iz tog razloga konstantno i radimo na unapređenju ove sfere u našoj organizaciji.
Svakako najpozitivniji efekat u vanposlovnim aktivnostima predstavlja bolje upoznavanje kolega koji, igrajući se u Fun room prostoriji ili ćaskajući u neformalnom druženju na ručku u Kantini 904, zapravo prepoznaju jedni druge i na taj način stvaraju pozitivniju atmosferu na svom radnom mestu i nova prijateljstva u svom privatnom životu.

4. Da li se zahvaljujući aktivnostima povećava i njihova efikasnost u obavljanju radnih zadataka i postizanja ciljeva?

Kao kompanija verujemo da aktivnosti koje smo osmislili pozitivno utiču na efikasnost u obavljanju radnih zadataka i postizanju cilljeva.
Smatrajući da se na ovaj način najbolje povećavaju produktivnost, radni elan i efektivnost naših kolega, naša kompanija konstantno radi na unapređenju ovakvog vida aktivacije zaposlenih.

Fun room
Fun room

5. Da li u Vašoj kompaniji praktikujete sastanke dok hodate (walking meetings)?

Zaposleni u našoj kompaniji na raspolaganju imaju 4 kancelarije koje služe isključivo za zakazivanje sastanaka i walking meetings u našem slučaju zaista nije neophodan.

Kao specifičan oblik sastanka u kompaniji Mercator-S može se navesti conference call i video call konferencije koje se redovno organizuju sa kolegama ili poslovnim partnerima iz Srbije i regiona.

Ovaj specifičan oblik održavanja sastanaka sve zaposlene u Mercator-S oslobađa nepotrebnog stresa zbog gubljenja vremena u putu za sastanak sa partnerima ili kolegama koji su geografski dislocirani, a samim tim dodatno utiče i na zadovoljstvo, efikasnost i efektivost u poslu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.