Hrvatska – idealan spoj posla i užitka

Ozbiljne investicije u MICE sektoru

0
3961
Zagreb - Zoran Jelača
Zagreb - Zoran Jelača

Protežući se uzduž obale Jadranskoga mora, u neposrednoj blizini Srednje Europe, Hrvatska predstavlja savršen spoj vitalne energije koju očekujete u mladoj državi i prijateljskoga, opuštenog i gostoljubivog ozračja tradicionalnoga Mediterana.

S čistim modrim morem i mističnim planinama, spektakularnim nacionalnim parkovima s mnoštvom divljih životinja, bogatstvom okusa i uzbudljivih vina, Hrvatska je neodoljiva svima onima koje traže raznolikost, odmor i poslovne prilike. Tu se može uživati tijekom čitave godine.

U Hrvatskoj nije teško sjediniti posao i užitak te ostvariti uspješnu poslovnu suradnju. Okružena prirodnim ljepotama koje oduzimaju dah, s beskrajnom obalom, raznolikom gastronomijom, avanturama, sportom i wellnessom, Hrvatska nudi idealne uvjete za MICE turizam. Hrvatska već niz godina postaje svjetski poznata MICE destinacija u Europi. Sve je privlačnija organizatorima poslovnih sastanaka, bilo da su usmjereni na konferencije i kongrese ili nagradne pakete.

Dubrovnik - Ivo Pervan
Dubrovnik – Ivo Pervan

Ozbiljne investicije u kongresne kapacitete zamjetno su podigle kvalitetu hrvatske MICE ponude. S rastom kapaciteta i fantastičnim nacionalnim rezultatima postignutima svake godine, može se sa sigurnošću reći da ovaj segment turizma naglo raste u Hrvatskoj. Prednosti MICE turizma u Hrvatskoj su izravna pristupačnost, izvrsna mreža cesta te naravno ponuda hotela, osobito u kategoriji hotela s četiri i pet zvjezdica.

Glavni grad Zagreb lako je dostupan te je postao destinacija koju se može posjetiti tijekom čitave godine, posebice od strane MICE turista. Dolazak Emirate Airlines u zagrebačku zračnu luku osigurava lakše povezivanje hrvatskoga glavnog grada s više od 150 destinacija diljem svijeta. Grad Opatija je također otvorio svoj novi multifunkcionalni kulturno-turistički centar s nekoliko konferencijskih dvorana. Osim toga, Hrvatska nastavlja s razvojem kvalitete infrastrukture  i usluga prilagođenih MICE sektoru.

Kongrensna dvorana Opatija - Marko Vrdoljak
Kongresna dvorana Opatija – Marko Vrdoljak

No, kako je često slučaj, praksa daje puno živopisniju sliku od same statistike. Tako, prilikom odabira destinacije za svoje poslovanje, nema bolje potvrde privlačnosti hrvatske MICE ponude od potvrde tvrtki kao što su Google, Dell ili Mercedes.

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb - Ivo Biočina
Hrvatsko narodno kazalište Zagreb – Ivo Biočina

Što se tiče centara poslovnoga turizma u Hrvatskoj, Opatija, Zagreb i Dubrovnik imaju vodeću ulogu. Zajedno s obližnjim Gradom Rijekom, Opatija nudi kapacitet od preko 15000 sjedala u više od 130 dvorana, koje su sve opremljene najmodernijom tehnologijom. Zagreb je grad koji vrvi poslovnim mogućnostima, šarmantno opušten grad pun povijesnih spomenika i romantičnih priča, ali i dinamičan, moderan i gostoljubiv grad. Ima pregršt zelenih površina te razne prekrasne parkove i rekreacijska područja. Kao kongresni i incentive  centar, Dubrovnik nudi brojne mogućnosti onima koji ga odaberu kao svoju poslovnu destinaciju u kombinaciji s odmorom.

Konferencijski prostori u gradu imaju kapacitet od preko 8000 sjedala u hotelima i drugim konferencijskim prostorima. Njegova bogata povijest, geografski smještaj, blaga klima i tradicija izvrsnosti u turizmu čine Dubrovnik nepobitnim hrvatskim konvencijskim centrom s više konvencija, kongresa i korporativnih nagradnih programa nego bilo gdje drugdje u državi. Dubrovnik kao poslovna destinacija nudi izvanredne mogućnosti, s hotelima s četiri i pet zvjezdica kao izvrsnim domaćinima za veće ili manje sastanke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.