adriatica.net Grupa – DUGOGODIŠNJA TRADICIJA U KOMBINACIJI SA NAJNOVIJIM TRENDOVIMA

adriatica.net Grupa

0
3868
Piće dobrodošlice na terasi tvrđave Revelin, Dubrovnik
Piće dobrodošlice na terasi tvrđave Revelin, Dubrovnik

Ivan Gadže, predsjednik Uprave adriatica.net Grupe i AtlasaOvom prilikom, imali smo zadovoljstvo da g-din Ivan Gadže, predsjednik Uprave adriatica.net Grupe i Atlasa, podeli sa nama tajne uspeha kompanije kao i novosti i trendove u poslovanju.

1. U uvodu je dat samo kratak opis grupacije i Atlasa. Koliko se toga kroz godine menjalo u turističkom biznisu?

Sve članice naše grupacije djeluju sinergijski u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Atlas je prošle godine obilježio 90 godina poslovanja. Danas vješto kombiniramo dugogodišnju tradiciju i odlično poznavanje Hrvatske i regije s najnovijim trendovima koje uvodimo u poslovanje. Kroz sve te godine ključ našeg uspjeha ostali su naši zaposlenici koji grade dugoročne i kvalitetne odnose s klijentima i gostima.

Ono što ostaje konstanta tijekom godina naša je kvaliteta. Atlas je od kupaca prepoznat kao agencija s najboljim omjerom cijene i kvalitete te je dobio Best Buy Award certifikat, a isto pokazuju i brojna istraživanja tržišta koja redovito provodimo.

2. Strategije svake kompanije se menjaju tokom godina usled tržišnih uslova i trendova. Možete li izdvojiti trenutnu strategiju adriatica.net Grupe? Šta je ono što gosti traže danas?

Klijenti danas ne traže primarno destinaciju već doživljaje, kreirane prema trenutnom statusu (obitelji, mladi, parovi, seniori), ali i tematski (kultura, priroda, vino i gastronomija…). Isto tako, uprkos globalizaciji, gosti su u potrazi za autentičnim doživljajem koji ne mogu doživjeti u vlastitoj zemlji.

 

Logičan put bio je dodatno investirati u novi produkcijski pristup i strateške destinacije kojima posvećujemo posebnu pažnju. Ne smijemo zaboraviti niti to da su klijenti u potrazi za odličnim omjerom cijene i kvalitete. Čak i kod skromnijih budžeta u MICE segmentu, do izražaja dolazi kreativnost i veliko iskustvo naših kadrova.

3. Šta smatrate osnovnim prednostima adriatica.net Grupe?

Piće dobrodošlice na terasi tvrđave Revelin, DubrovnikNajveći zakup smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj, prilagođavanje globalnim trendovima implementacijom najnovijih IT rješenja, timovi pozicionirani diljem Hrvatske i regije, različite tematske atrakcije diljem zemlje… Naše komparativne prednosti su brojne.

Što se Atlasovog MICE odjela tiče, uz već spomenuto, jedinstvena je prednost zasigurno potpora naših kolega iz zakupa i operacija diljem obale, koji nesebično pomažu pri realizaciji svakog od naših događanja.

4. Može se reći da utičete na ponudu i potražnju turističke ponude u Adriatic regiji, prvenstveno Hrvatskoj i Sloveniji. Kakve su Vaše procene za ovu godinu, što se broja turista tiče? A što se tiče poslovnih putovanja i MICE sektora?

Očekujemo rast prometa u odnosu na prošlu godinu, i to s gotovo svih tržišta. To je rezultat ulaganja u tržišta, marketing i proizvode, ali i prepoznatljivost i atraktivnost naših ključnih incoming destinacija u Hrvatskoj i regiji. Pratimo i veću potražnju za incentive programima, osobito iz Skandinavije, Njemačke i Velike Britanije, a veseli nas i lagani rast u outgoing segmentu poslovanja.

 

5. Da li postoji potreba za povezivanjem sa ostalim zemljama jugoistočne Evrope, što se tiče tržišta kongresnog turizma?

Kontinuirano radimo na uspostavljanju i održavanju dugoročne suradnje s tvrtkama i institucijama iz regije. Razvijanje kvalitetnih odnosa s partnerima iz susjedstva dio je naše poslovne etike.

ZagrebJoš jedna od komparativnih prednosti naše tvrtke jest činjenica da adriatica.net grupaciju čine Atlas kao adriatic host, Kompas kao adriatic ambassador, i goadriatica.com kao najnoviji brend unutar grupacije. Kompasovi uredi diljem Europe, ali i regije, omogućuju nam prisutnost na ključnim tržištima i olakšavaju promociju.

Također, logistička potpora naših ureda u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Italiji, je dragocjena prednost u odnosu na konkurenciju.

6. Koji su planovi za budućnost poslovanja?

Nastavit ćemo razvijati ponudu na destinacijama i investirati u najbolja tehnološka rješenja. Uz već poznate MICE destinacije, naše prodajne i marketinške aktivnosti usmjerit ćemo ka kontinuiranom podizanju svijesti partnera za ostale destinacije s kvalitetnim MICE potencijalom. Ukratko, našim ćemo gostima biti najbolji domaćin, a klijentima kvalitetan i pouzdan partner.

M.M.

SHARE
Prethodni tekstRenovirani Grand Hotel Neum 4*, BiH
Sledeći tekstACES POVEZUJE MLADE KROZ RAD I ZABAVU
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.