Zagreb – Grad od milijun srca

0
4378

Glavni grad Republike Hrvatske – Zagreb – jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.

Zagreb je poslovno, gospodarsko, diplomatsko i kulturno središte Hrvatske, u kojem živi gotovo milijun stanovnika. Taj „grad milijun srca“, oduvijek je privlačio pozornost turista i posjetitelja, što je izrazito naglašeno u poslijednje vrijeme, u očekivanju skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Blizina i dobra povezanost s ostalim europskim gradovima dodatno čine Zagreb idealnom kongresnom i incentive destinacijom.

Zagreb je također grad znanosti i kulture. Mnogi vrsni zagrebački znanstvenici i umjetnici obogatili su hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu. Tu je smješteno pedesetak muzeja i galerija, te privatnih umjetničkih zbirki i dvadesetak kazališta i koncertnih dvorana.

Od proljeća pa sve do jeseni, kada je vrijeme lijepo, mnoge izložbe i događaji sele se na zagrebačke ulice, trgove i parkove. Tada Zagreb postaje jedna velika šarena pozornica koja svojom raznolikošću i šarmom posebno privlači strane i domaće posjetitelje.

Najznačajnije kulturne atrakcije i hoteli, od kojih mnogi pripadaju svjetski poznatim hotelskim lancima, smješteni su u samom središtu Zagreba, a međusobno su udaljeni na kojih 20-ak minuta lagane šetnje.

Zagreb nije samo poznat po svojim gotičkim crkvama, baroknim palačama, zgradama iz doba art decoa, prekrasnim urbanim parkovima, nego i po fascinantnoj atmosferi koja obavija povijesni Gornji Grad, a kojoj pridonosi i mnoštvo kafića i barova na čijim terasama se, uz lagano ispijanje kave, upija i osjeća pravo bilo grada.
Još jedna nezaobilazna zagrebačka atrakcija je tržnica Dolac – jedna od najživopisnijih europskih tržnica na otvorenom pod jarko crvenim veselim suncobranima. To je kultno mjesto gdje se isprepliću boje, mirisi i okusi, raznobojno svježe ubrano voće i povrće, svježe ulovljena riba iz Jadranskog mora, meso, sirevi i ostale mliječne prerađevine, te ostali proizvodi koji nas vraćaju natrag u djetinjstvo.
Iako geografski, kulturno i po baroknom nasljeđu pripada središnjoj Europi, u Zagrebu se, po mnogočemu, živi mediteranskim načinom života. Velik broj nezaobilaznih kafića s terasama, posebno u središtu grada čine ga „najvećim europskim kafićem“. Zahvaljujući raznim utjecajima, Zagreb zrači i privlači posebnim šarmom, a njegovi stanovnici su poslovično dobri i srdačni domaćini.
U Zagrebu je moguće istovremeno biti u strogom centru grada i uživati u pravoj prirodi i zelenilu. U kojem god smjeru krenuli, Zagreb privlači cijelim nizom svojih urbanih parkova s dugom tradicijom i izrazito vrijednim prirodnim naslijeđem.
Otisnemo li se malo dalje, Zagrebačka okolica sa svojom posebno netaknutom prirodom mami brojne posjetitelje; srednjovjekovni dvorci, romantične legende, vinogradi i vinske ceste, toplice, lokalni gastronomski specijaliteti i tradicionalno dobri domaćini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Zagreb ima tisuću lica, i svako je istovremeno i profesionalno i opušteno, i suvremeno i uronjeno u tisućljetnu tradiciju, i kulturno i gospodarsko, i urbano i avanturističko….ukratko, Zagreb je grad koji se jednostavno mora otkrivati i otkrivati, i opet nanovo otkrivati…

Bogata ponuda zagrebačkih smještajnih kapaciteta i prostora za održavanje kongresa i poslovnih sastanaka svake vrste zajedno sa starom gradskom jezgrom, bogatim povjesnim nasljeđem, živopisnom kulturnom ponudom, srdačnim domaćinima, opuštenom atmosferom, uzbudljivim gastronomskim avanturama i zadivljujućom okolicom, čine Zagreb idealnom destinacijom za kongrese, konferencije, poslovne sastanke i incentive putovanja.

Zagreb raspolaže sa velikim brojem raznolikih prostora za male i velike poslovne sastanke, te kongrese s velikim brojem delegata, a nudi i zanimljive mogućnosti za organizaciju nezaboravnih incentiva ili evenata.

Hoteli s 4 i 5 zvjezdica, dvorane smještene u samoj povijesnoj jezgri Zagreba, mnogobrojni muzeji i galerije, kao i profesionalni PCO-i i DMC-i pretvorit će Vaš kongres, incentive ili event u uspješni događaj o kojem će se još dugo pričati.

Zagreb je grad i kojem uspješan posao i dobra zabava uvijek idu zajedno.

SHARE
Prethodni tekstII Regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness & SPA turizmu i Wellness Award 2011
Sledeći tekstDisneyland® Paris – obećava nezaboravno iskustvo
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.