Disneyland® Paris
Disneyland® Paris

“Nijedna druga destinacija ne može se takmičiti sa Disneyland-om u Parizu  kad se radi o isporuci korporativnih poruka na nezaboravan način u jedinstvenom okruženju”, kaže Eloi Courcoux, Direktor  Business Solutions Disneyland® Paris. A mi mu svakako verujemo.

Disneyland® Paris nije samo destinacija za odmor, već takođe i poseban prostor za korporativne događaje, koji nudi pregršt solucija. Još od 1992. godine Business Solutions Disneyland® Paris, sa svojim timom od 240 profesionalaca, organizovao je hiljade događaja.

Svaki projekat ima sopstvenog event menadžera od početka do kraja – jednu kontakt osobu koja kompanijama može ponuditi rešenja ključ-u-ruke i po meri njihovih potreba.

Sa više od 23.500 m² u kongresnim sadržajima, ukupnog kapaciteta od 8.200 soba u blizini, veoma blizu 2 kongresna centra ovog resorta, kao i 2 Tematska parka  za večernju razonodu, a sa širokim spektrom podsticajnih (insentiv) programa, Disneyland® Paris je zaista jedinstveni prostor, koji nudi neprevaziđene mogućnosti za održavanje konvencija, seminara, podsticajnih putovanja, izložbi, gala večera i tematskih večeri.

Ono što ovaj prostor čini jedinstvenim u sektoru korporativnih događaja jeste činjenica da su sve ove ponude integrisane unutar jednog jedinstvenog mesta. Lociran na samo 30 minuta od Pariza, sa lakim pristupom ka dva međunarodna aerodroma, Disneyland® Paris se izdvaja kao integrisani kongresni kompleks  broj jedan u Evropi.

OBJEKTI ZA SASTANKE

2 kongresna centra:

Disney’s Hotel New York® kongresni centar: ukupna površina: 5.000 m2, 2 plenarne prostorije, 55 sala za sastanke

Disney’s Newport Bay Club® kongresni centar ukupne površine: 5.500 m2, 1 plenarna prostorija, 29 sala za sastanke, 1 izložbena sala.

3 event prostora

Disney® Events Arena, 6.500 m², smeštena usred resorta, blizu hotela i dva kongresna centra, ovaj prostor u teatar stilu može da primi do 4.000 ljudi, ima 3.500 mesta za sedenje i 6.000 za prijem u stilu švedskog stola.

-Disneyland® Pavilion: 4.200 m². Ova potpuno modularna struktura, smeštena u Disneyland® Parku, može u teatar stilu da smesti do 3.000 ljudi, ima 2.000 mesta za sedenje, i 2.500 mesta za goste prijema.

Disneyland® Paris
Disneyland® Paris

Disney® Village Marquee, 2.300 m², smešten u centru hotelskog kompleksa u Disney® Selu, obuhvata dve spoljašnje strukture kapaciteta od 1.200 delegata (teatar stil), 1.100 gostiju za sedenje i 2.000 mesta za prijeme.

HOTELSKI KOMPLEKS

Otvoren tokom cele godine, hotelski kompleks raspolaže sa ukupno 8.200 soba – 5.800 u 7 Disney® hotela, a ostalih 2.400 soba u njihovim „odabranim“ i „pridruženim“ hotelima – svi u neposrednoj blizini dva kongresna centra.

Disney’s Hotel New York®, Disney’s Newport Bay Club®, Disneyland® Hotel i Disney’s Sequoia Lodge® posebno su pogodni za potrebe korporativnih gostiju, jer nude čitav niz usluga po meri, uključujući pojedinačnu registraciju za delegate konvencije, jedan poslovni centar, kućne usluge, recepciju za doček, itd.

Ovi hoteli takođe nude i veliki izbor sportskih aktivnosti, što delegatima dopušta da kombinuju rad sa uživanjem: teniski tereni, golf-teren sa 27 rupa, klizanje na ledu (samo zimi), bazen na otvorenom i zatvoreni bazen, fitnes centri, kao i spa centar u Disneyland® Hotelu.

VEČERNJA ZABAVA

Disneyland® Paris nudi organizatorima događaja čitav niz tematskih večeri i gala večera, koji mogu da se održavaju u Disneyland® Parku ili Walt Disney Studios® Parku, u Disney® Selu ili u Disney® Hotelima.

Pošto se Tematski Parkovi zatvore za publiku mogu se celi ili delimično iznajmiti za privatne događaje, za četiri grupe od 50 ili više ljudi – gostu pružaju neograničen pristup odabranim atrakcijama, restoranima i zabavama.

Disneyland® Paris Pirates
Disneyland® Paris Pirates

Pošto su dva Tematska Parka veoma različita – Disneyland® Park ima pet tematskih parkova, dok Walt Disney Studios® Park pruža očaravajući pogled iza kulisa na svet filma, animacije i TV-a – opseg mogućnosti za tematske večeri je neograničen.

Primeri tematskih večeri

Kula užasa iz Zone sumraka*

Tokom ove nezaboravne večeri prilično јеzivi kondukter lifta dočekuje vaše goste i vodi ih do lifta jednog napuštenog istorijskog luksuznog hotela … a zatim ih sa 13. sprata vrtoglavom brzinom spusti u prazninu i potpuni mrak. Kako bi se oporavili od ovih uzbudljivih doživljaja, gosti se kasnije okupljaju na večeri, koja je postavljena u ambijentu tipičnom za 30-te godine, a sve to prate “natprirodni” zabavljači. Da li ste dovoljno hrabri da se bacite u ponor?

Walt Disney Studios® Park/ 150 do 1.400 gostiju

* Inspirisano Zonom sumraka (The Twilight Zone®), brend u posedu CBS, Inc.

Zvezde filmskog platna

Vaši gosti će doživeti svet iza kulisa Velikog Platna tokom ove večeri posvećene filmu i bioskopu. Dočekuje ih gomila paparaca, hodaju crvenim tepihom, pa ulaze u izvanredan svet filmske magije, jedinstven doživljaj koji ih doslovno prenese u svet filma. Veče se nastavlja usred filmske scenografije koja priziva Zlatno Doba Holivuda. To je idealan ambijent, prepun zvezdama filma, za neku gala večeru – kao da ste na dodeli Oskara®. Sada je na njih red da budu pod svetlima reflektora!

Walt Disney Studios® Park/ 150 do 1.070 gostiju

Primeri tim bilding aktivnosti

Potraga za blagom

Disneyland® Paris
Disneyland® Paris

Opremljeni vodičem za staze i putovanje kroz ceo Tematski Park, dok istražuju svaki njegov skriveni kutak, delegati će morati da nađu rešenje za tri zbunjujuće zagonetke. Od belih plaža Piratskog Ostrva do jezivih duhova koji proganjaju Fantomski Posed, to je uzbudljiva avantura bez zadrške!

Disneyland® Park / 20 do 300 učesnika

Avantura Dejvi Kroket

Smeštena duboko u šumi pored Disney’s Davy Crockett Ranch®, ova tura avanture sastoji se od više od 80 izazova na vrhovima drveta pogodnih za sve nivoe sposobnosti. Uz škripuće, klateće pešačke pontonske mostove, klimava stabla drveća, platforme na skelama i jednim preskokom od 16 metara u stilu Tarzana, uzbuđenje je zagarantovano! Pet staza nudi različite nivoe poteškoća, što svakome omogućava da uživa u uzbuđenju podizanja u vazduh, kretanja od drveta do drveta po željenoj brzini, a da bude savršeno bezbedan.

Disney’s Davy Crockett Ranch® / 20 do 216 učesnika


Primer iz prakse:

Klijent KIA / agencija : Joke agency

– automobilska industrija

– 2.000 gostiju iz 36 zemalja

– trajanje: 4 dana

– Evropska konferencija “fast forward” koja treba da informiše, motiviše u pogledu vizije i dizajna brenda i izgradi partnerstva – gala večera sa živom svirkom i laserskim svetlima

– u Disney’s Hotel New York® & Disney’s Newport Bay Club®

– događaj u Disney® Events Arena

SHARE
Prethodni tekstZagreb – Grad od milijun srca
Sledeći tekstHotel Splendid Conference & Spa Resort ***** – Budva, Crna Gora
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.