SREBRNA GODIŠNJICA EIBTM-a

0
5047
Grejm Barnet, ibtm world
Grejm Barnet, ibtm world
Grem Barnet, sajamski direktor EIBTM
Grem Barnet, sajamski direktor EIBTM

1. Ove godine se obeležava 25-godišnjica EIBTM-a, Svetskog sajma kongresnih, insentiv i poslovnih putovanja. Imate li neke planove za proslavu?

Imamo planove i kao prvo već smo lansirali novi logo za EIBTM – konkretno za ovu priliku.

Novi logo je dizajniran kako bi prikazao zvaničnu „srebrnu“ 25-godišnjicu i obeležio prvu od mnogih novih inicijativa koje planiramo da objavljujemo tokom cele godine do početka sajma.

Naš novi logo možete videti i skinuti sa internet strane EIBTM-a www.eibtm.com/logo25.

Dodatne informacije o planovima za EIBTM 25 će biti objavljene u narednim mesecima. U međuvremenu, pozivamo sve koji su posećivali ili koji planiraju da učestvuju na sajmu ove godine da proslave sa nama 25 godina inovacija postavljanjem slika, video zapisa, uspomena i poruka na Fejsbuk stranici EIBTM-a www.facebook.com/eibtmevent ili e-mailom na eibtm-marketing@reedexpo.co.uk.

2. Statistika EIBTM za 2011. pokazuje da je 57% gostujućih kupaca (Hosted Buyers) naznačilo da organizuje poslovna putovanja. Ove godine, sajam će se proširiti kako bi prikazao i ponudu van kongresne industrije i obuhvatio i svet poslovnih putovanja. Možete li nam reći šta nova ponuda sajma u smislu poslovnih putovanja znači za izlagače?

Uključivanje poslovnih putovanja u EIBTM predstavlja logično proširenje postojeće ponude sajma pošto će pružiti nove mogućnosti i povećati povraćaj na investiciju izlagača koji već posluju u ovoj oblasti, a predstaviće i nove specijalizovane kupce i organizatore događaja.

EIBTM 25 years logo
EIBTM 25 years logo

Ponuđačima iz industrije poslovnog turizma koji već izlažu na EIBTM će biti predstavljene mnoge koristi sastanaka jedan-na-jedan sa gostujućim kupcima.

Program za gostujuće kupce predstavlja jedinstvenu priliku za dobijanje dnevnika unapred zakazanih sastanaka i održavanje sastanaka licem u lice sa donosiocima odluka.

Godine 2011., preko polovine gostujućih kupaca koji su uzeli učešća, naznačilo je da organizuju poslovna putovanja, tako se profil kupaca za 2012. godinu proširio, a u cilju privlačenja još više ovih kupaca na međunarodnom nivou.

Partnerski sarađujemo i sa Asocijacijom rukovodilaca korporativnih putovanja (ACTE), koji opslužuju i unapređuju industriju poslovnih putovanja širom sveta.

ACTE će doneti najsavremeniji obrazovni program na EIBTM sa namenski izrađenim seminarom u čijem je fokusu profesionalno upravljanje korporativnim putovanjima za sve koji su uključeni u industriju poslovnih putovanja.

Ova edukacija će privući više gostujućih kupaca iz sektora poslovnih putovanja, čime će pružiti više mogućnosti ponuđačima iz oblasti poslovnih putovanja koji izlažu na EIBTM da se susretnu sa ovim kupcima.

Show Floor EIBTM
Show Floor EIBTM

„Ovakva saradnja nije mogla da se desi u boljem trenutku pošto poslovna putovanja i sastanci nastavljaju da se objedinjuju. Sastanci licem u lice su od vitalnog značaja za poslovni uspeh i zdravu privredu. Rukovodioci moraju da putuju kako bi se povezivali i podstakli inicijative.

ACTE je zadovoljan što kroz ovo partnerstvo može da donese svoje znanje, uvid i stručnost u Reed Travel Exhibitions, a čime se dobijaju bolji rezultati edukacije u kongresnoj industriji“, izjavio je Ron DiLeo, izvršni direktor ACTE.

Pored toga, izlagači će imati koristi i od predstavljanja putem onlajn registra i internet strane EIBTM,  predsajamskih kampanja i baze podataka ACTE koja sadrži preko 60.000 članova na globalnom nivou, a moći će da postanu i deo globalne medijske kampanje za poslovna putovanja.

3. Da li očekujete veći broj kupaca zainteresovanih za južnu i istočnu Evropu?

Južna i istočna Evropa imaju mnogo toga da ponude na nivou zemalja i gradova i zabeležena je velika potražnja međunarodnih kupaca za poslovnim mogućnostima u ovim regionima.

Na osnovu analize po završenom sajmu, rezultati su potvrdili da je 63% međunarodnih kupaca, koji su posetili događaj, plasiralo poslovanje u srednju/istočnu Evropu i baltički region kao direktni rezultat učešća na sajmu a još 51% njih je plasiralo poslovanje u južnu Evropu nakon učešća.

Kupci koje primamo u program gostujućih kupaca dolaze iz celog sveta, čime se osigurava da EIBTM ostane vodeći svetski događaj kongresne industrije.

4. Tema ovog broja časopisa SEEbtm jeste Zadovoljstvo klijenata. Možete li podeliti sa nama neke utiske od izlagača i gostujućih kupaca na dosadašnjim sajmovima?

Prošle godine smo imali izvrsne povratne informacije od izlagača koji su uzeli učešća na sajmu. U nastavku se nalaze utisci nekoliko naših izlagača.

„Hvala Vam na izvrsno obavljenom poslu, pomoći i brizi! Ovaj događaj je iz godine u godinu sve bolji i bolji. Naša kompanija učestvuje na EIBTM-u preko 10 godina i želeli bismo da se zahvalimo celom Vašem timu na odlično obavljenom poslu!” – Katerina Bjusteova, Saint Petersburg Express.

„Iako se nalazimo u eri društvenih mreža, ljudi još uvek vole da se susreću na sastancima licem u lice. Iz tog razloga će sajmovi i izložbe ovog tipa i dalje imati veoma važno mesto u ovom sektoru i mi ćemo i dalje imati koristi od njih“ – Jano Kasal, Međunarodni kongresni i sajamski centar Ankara, Turska.

Meeting„Izvanredno poslovno iskustvo u susretima sa pravim ljudima u pravo vreme za budućnost našeg poslovanja“ – Romana Vlasic, Kongresni ured TZ Dubrovnik.

Ovo godine, kao što je slučaj svake godine, dobili smo i odlične povratne informacije i utiske od međunarodnih gostujućih kupaca iz celog sveta koji su učestvovali na sajmu, a za Vas izdvajamo neke od njih:

„Ove godine je prikazano dosta destinacija za koje smo zainteresovani. Velika nam je čast sto smo pozvani i vredelo je puta u odnosu na završeni posao“ – U-Mice, Kina.

„Saznanja o tržištima u razvoju su sa mog aspekta jedna od najboljih stvari na EIBTM. Ovaj sajam je fantastična prilika da se sretnemo sa starim i novim kontaktima – EIBTM pruža jednu jedinstvenu platformu kako bi nam to omogućio.“ – Rohit Džain, Bespoke Tours, Indija.

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.