PRIMENA I VREDNOST SASTANAKA LICEM U LICE

Istraživanje CEIR-a

0
4681
Face to face business meeting

Face to face business meetingU izveštaju „Primena i vrednost sastanaka licem u lice“ dat je pregled viđenja i stanovišta učesnika i izlagača po pitanju neposrednih interakcija u kojima učestvuju u redovnoj poslovnoj praksi, uključujući poslovne sajmove i druge prostore u kojima se odvijaju sastanci licem u lice.

Na osnovu rezultata, obe grupe ispitanika svrstavaju sajmove na najviše mesto u smislu vrednosti sastanaka licem u lice na listi od 10 mogućih opcija, uključujući prodajne pozive, izlaganja, konvencije, godišnje sastanke, edukativne konferencije sa ili bez izlagačke komponente, događaje gostujućih kupaca i mnoge druge. Posetioci su sastancima na sajmovima dali najvišu ocenu sa 48 procenata, rangirajući ga na prvo mesto u odnosu na sve druge navedene opcije. Lični prodajni pozivi su u velikom zaostatku i nalaze se na drugom mestu sa 26 procenata.

„Rezultati ove studije, koja je poslednji put sprovedena 2002. godine, potvrđuju stalnu vrednost direktnog marketinga, a naročito primenu poslovnih sajmova. Ekonomija je imala izvesni uticaj na sajmove. Međutim, rezultati studije ukazuju da počinju pozitivna kretanja.“ – rekla je Nensi Drapo, istraživački direktor CEIR, PRC.

Studiju je omogućila Fondacija kongresne industrije svojom donacijom i dostupna je na www.ceir.org.

CEIR

CEIR ima ulogu u unapređenju rasta, svesti i vrednosti sajmova i ostalih direktnih marketinških događaja zahvaljujući izradi i isporuci istraživačkih alata zasnovanih na znanjima. Oni zainteresovanim organizacijama omogućavaju povećanje sposobnosti za ispunjenje postojećih i novih potreba klijenata, poboljšaju poslovni učinak i ojačaju konkurentsku poziciju. Za dalje informacije, posetite www.ceir.org.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.