Ovogodišnji domaćin AIPC konferencije bio je Nant, grad na atlantskoj obali Fran­cuske koji se brzo razvija i koji je zahvaljujući tome postao interesantna destinacija različitih sfera turizma.

Kako AIPC predstavlja međunarodno udruženje kongresnih centara, značajno je osvrnuti se na rezultate njihovog godišnjeg Istraživanja.
Sumirano, rezultati konferencije pokazuju solidan rast i razvoj biznisa i primenu novih strategija kao odgovor na promene u industriji koja teži sve većem zadovolje­nju potreba klijenta.

Pomenuto AIPC istraživanje kreirano je na osnovu praćenja performan­si industrije u periodu od sedam godina, koje je pratila globalna finansijska nestabilnost. Uz ostale relevantne faktore koji su uzeti u obzir prilikom izrade ovog pregleda, postoje još dva nova: prvi, mere
bezbednosti u kongresnim centrima i drugi, uloga i obim subvencija kao komponenta marketinga kongre­snih centara.

Sve pomenuto uticalo je na donoše­nje najvažnijih zaključaka ovogodišnjeg skupa:

  • Prihod kongresnih centara poka­zao je neočekivani porast od 8% u 2015. godini, umesto 4,2% koji su prognozirani. Međutim, za sledeću godinu prognoziran je duplo manji prihod – samo 4,2 %.
  • Najjači regioni i tržišta nastavljaju da rastu i jačaju dok slabija slabe još više.
  • Prilagođavanje i uvođenje novina u biznisu – što je bila tema ove AIPC konferencije – identifikovani su kao veliki prioriteti centara.
    Skoro 60% njih je primenilo ino­vacije u svom biznisu u prethodne dve godine što je dovelo do toga da je 40% imalo novi porast priho­da u istom periodu. Australija i Severna Amerika ovde prednjače sa 69% i 67%.
  • Sektori koje su inovacijama i prome­nama najviše zahvaćeni su tehnologija, hrana i piće i utisak koji je centar ostavio na klijenta.
  • Organizatori događaja takođe su  suočeni sa promenama jer sami događaji polako menjaju svoj format, okrećući se modernim tehnologijama i polako se udaljavajući od formalne strukture događaja.
  • Većina centara je solidno obezbe­đena sa odgovarajućim merama bezbednosti, ali je najmanje promena napravljeno na ovom polju što je dovelo do povećanja zabrinutosti kod klijenata.
  • Subvencije – preko 53% centara primilo je ovu vrstu pomoći u proteklih pet godina. Međutim, subvencije su odo­bravane strateški i nuđene su ključnim klijentima pod određenim uslovima.
  • Sredstva za fondove iz kojih su subvencije odobravane imaju tendenciju povlačenja.

A mi zaključujemo, kongresni centri koji implementiraju inovacije, nova iskustva za korisnike sa moguć­nostima nestandardnih formata događaja, vodeći konstantno računa o merama kontrole i bezbednosti, ostaju lideri u svom polju, i mogu da očekuju u budućnosti još veći rast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.