Najpoznatiji turistički centar na slovenačkom primorju, sa svega 3.000 stanovnika, Portorož je grad koji će prijatno iznenaditi svakog gosta svojim brojnim i raznolikim sadržajima.

Raznolikost smeštaja za sve vrste doživljaja

Portorož sa svojom okolinom daje veliki niz mogućnosti za smeštaj gostiju, bilo da se radi o učesnicima događaja ili individualnim gostima.
Prvo što bi većina pomislila su hoteli na obali mora uz šetališta, koji nude usluge na svetskom nivou.
Tu bi svakako trebalo pomenuti Grand Hotel Bernardin sa 5 zvezdica, kao i ostale hotele u okviru grupacije Hoteli Bernardin.

Ako bi gosti želeli da osete luksuz starih vremena, Kempinski Palace Portorož može biti pravi izbor.
Hotel je izgrađen 1908. godine i od tada pa sve do danas predstavlja turistički objekat najviše kategorije, kao i kulturni spomenik grada.

Monfort Exhibition Space
Monfort Exhibition Space

Oni koji bi pak probali nešto drugačije i izašli iz hotela, mogu potražiti smeštaj u mnogobrojnim selima u okolini. Njih odlikuju stare kamene kuće visoko na brdima, iznad mora sa pogledom na Alpe, maslinjake, vinograde i doline. Neka od najpoznatijih sela su Strunjan, Nova Vas, Padna, Sv. Peter.

Od najsavremenijih do srednjovekovnih prostora za događaje

Portorož se može pohvaliti sa nekoliko vrhunskih kongresnih centara koji mogu ponuditi veći broj sala, od kojih najveće broje do 1.200 mesta. Ukoliko želimo da izađemo iz standardnih okvira i konferencijskih sala, neobičan događaj može se organizovati, ni manje ni više, nego u skladištu soli.

da li ste znali

Naime, Monfort Exhibition Space, nekada skladište soli, a danas izložbeni prostor i muzej, daje bezbroj mogućnosti za organizatore događaja. Zgrada je sagrađena na obali grada, u vreme Napoleona, u periodu od 1820. do 1845. godine.
Sa autentičnim izgledom, visokim plafonima i rustičnim ambijentom, odličan je izbor za gala večere ili nesvakidašnje događaje.

Takođe, među neobičnim prostorima za događaje mogu se istaći i Franjevački manastir sa gracioznim atrijumom, kao i teatar Advitorij Portorož.

„Posolite“ timski duh

Za tim bilding aktivnosti u Portorožu, organizatori se mogu opredeliti za sportove na vodi, timske sportove za koje postoji veliki broj uređenih terena, obilazak unutrašnjosti poluostrva biciklima ili peške.
U opticaju je dosta aktivnosti koje se mogu organizovati i na drugim lokacijama, ali pravljenje soli na način star 700 godina je aktivnost koja se retko gde može priuštiti učesnicima.

Solinar
Solinar

So je igrala važnu ulogu i bila je glavni izvor bogatstva tokom istorije, a mali deo Strunjan solana je sačuvan do danas i solana u Sečovlje Salina Parku prirode je jedna od retkih u svetu gde se so i dalje skuplja na tradicionalan način.
Učesnike će prvo oduševiti veličanstveni pejzaž ravnice tačnije polja soli.
Nakon obilaska polja i istorijske priče o harmoniji između čoveka i prirode, timovi bi mogli da se takmiče u tradicionalnom pravljenju soli, posle čega so na stolu za ručkom ili večerom neće više posmatrati istim očima.

hedonizam na stolu
hedonizam na stolu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.