Hotelska grupa Rezidor, jedna od najbrže rastućih hotelskih kompanija u svetu, najavljuje svoj prvi hotel u Srbiji – Radisson Blu Stari mlin, Beograd. Izgradnja objekta sa 236 soba se privodi kraju, a dobrodošlicu svojim prvim gostima poželeće u septembru 2014. godine.

Hotel Radisson Blu Stari mlin ima odličnu lokaciju u neposrednoj blizini beogradskog sajma i pored najvažnijih gradskih saobraćajnica. On će postati zaštitni znak grada – sa sveukupnim razvojem lokacije čiji je sastavni deo rekonstrusani stari mlin.

Istorija Starog mlina

Stari mlin je osnovan 1901. godine, nekada se zvao Parni automatski mlin Prvog akcionarsko-lebarskog udruženja za preradu hrane u Kraljevini Srbiji. Bio je jedan od najvećih i najrazvijenijih mlinova u Srbiji tokom perioda između dva svetska rata. Prvi akcionarski mlin je bombardovan 1914. godine za vreme okupacije, a Austrijanci su iskoristili mašine mlina za osvetljenje Savskog mosta.

Hotel Radisson Blu Stari Mlin, Beograd
Hotel Radisson Blu Stari Mlin, Beograd

Nakon rata, uništena zgrada je rekonstruisana i 1921. godine mlin je opet pušten u rad. 1945. godine mlin je nacionalizovan i ostao je kao takav do 1995. godine kada ga je preuzela privatna kompanija. Zgrada Starog mlina je bila specifična građevina industrijske arhitekture u službi svoje funkcije. Objekat je zaštićena baština i proglašen za spomenik kulture.

Dizajn

Kombinovanjem starih elemenata mlina sa poslednjom rečju savremenog dizajna, Radisson Blu stvara novu znamenitost Beograda. Stari mlin će biti potpuno restauriran, ukrašen originalnim detaljima koje će činiti prednji deo novog kompleksa.

Posetioci ovog novog elegantnog hotela, koji dizajniraju čuvene arhitekte studija Graft, će uživati u gostoljubivoj i opuštenoj atmosferi.

Hotel Radisson Blu Stari Mlin, Beograd
Hotel Radisson Blu Stari Mlin, Beograd

Sve sobe su opremljene očaravajućim delima umetničkog društva Strauss&Hillegaart. Gosti koji odsednu u Executive sobama i apartmanima imaju pristup predivno opremljenom Executive salonu. U svojoj redovnoj ponudi, Hotel Radisson Blu Stari mlin pruža sve usluge u skladu sa standardima brenda Radisson Blu, kao što su besplatan bežični internet i čuvena usluga Yes-I-Can.

Sastanci u Hotelu Radisson Blu Stari mlin

U renoviranom Starom mlinu biće smešteno 500 m2 prostora za sastanke. 6 modernih sala pružiće Vam idealno mesto za ekskluzivne sastanke i događaje do 200 zvanica. Sve sale imaju prirodno svetlo i opremljene su najmodernijom audio vizuelnom tehnologijom.

Najveća sala površine 210 m2 ima pristup terasi – savršenoj za opuštanje između sastanaka. Pristup brzom bežičnom internetu je uključen u sve konferencijske pakete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.