Netaknuta priroda i odgovorno upravljanje – Adut za bolju valorizaciju plaža

0
2382
Montenegro International Beach Entertainment Show - MIBES
Montenegro International Beach Entertainment Show - MIBES

Hotelska grupa Montenegro Stars iz Budve organizovala je od 23. do 25. marta 2017. godine u Hotelu Splendid Conference & Spa Resort, Međunarodnu konferenciju o sadržajima na plaži – Montenegro International Beach Entertainment Show (MIBES).

Više od 30 predavača iz cijelog svijeta tokom tri dana prenijelo je dio svog iskustva i predstavilo koncept održivog upravljanja obalnim područjem, ali i brendiranju tog resursa.

„Stručnjaci iz oblasti plažnog menadžementa, stvaranja i razvoja povezanih proizvoda i usluga, prodaje, marketinga i komunikacija došli su i predstavili nove trendove i strategije koje su dobile potvrdu u praksi, odnosno rastu turističkog prometa, u nekim od najrazvijenijih evropskih i svjetskih destinacija kao što su Španija, Francuska, Velika Britanija ili Ujedinjeni Arapski Emirati. Ključni motiv organizovanja ovog skupa – jedinog te vrste u Evropi jeste stvaranje uslova za podizanje konkurentnosti zakupaca plaža u Crnoj Gori novo iskustvo i unaprijeđivanja svog poslovanja u oblasti upravljanja plažama”, rekao je Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik kompanije Montenegro Stars.

Međunarodna konferencija o sadržajima na plaži - MIBES
Međunarodna konferencija o sadržajima na plaži – MIBES

MIBES je okupio više od 160 učesnika među kojima predstavnike institucija sistema, ali i renomirane turističke radnike iz cijelog svijeta. „Uvijek je dobro podijeliti sa ostalima
različite know-how metode, ali i čuti nove. Ovo je prelijepa destinacija. Siguran sam da će ovakvi događaji „otključati” dodatne potencijale Crne Gore ali i regiona.”, smatra Aleksander Šnajder, menadžer Nikki Beach Resort & Spa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić napomenula je da u Crnoj Gori svake godine raste broj turista. „U narednom periodu treba raditi na proširenju i razvoju novih turističkih ponuda u Crnoj Gori, jer se više od 96 % turističkog prometa ostvaruje u primorskom regionu, od čega čak 50 % u Budvi” istakla je direktorica NTO Crne Gore. Najveće pitanje je kako osigurati protok investicija, bez uticaja na nesmetan „život na obali”, smatraju hrvatski turizmolozi. Stručnjaci iz Marseja i sa Ibice sugeriasli su da bi i za državu i za lokalno stanovništvo bilo interesantno da se plažama rukovodi kao javnim prostorima.

Ponuda različitih destinacija, uprkos svim izazovima treba da se koncipira tako da autentični doživljaj sredine bude ono što će posjetilac ponijeti sa sobom, zaključeno je na skupu u hotelu Splendid.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.