Motivacija menadžmenta i timova za ostvarivanje što boljih rezultata kompanije

0
2334

DMC Vekol 01Zbog toga, ozbiljne kompanije se sve više bave ovim problemom, motivišući svoj menadžment i timove za bliže upoznavanje i komunikaciju, za jačanje motivacione volje, za ostvarivanje što boljih rezultata za kompaniju, a kompanije za njih stvaraju što bolji i humaniji ambijent za rad.

Da bi se podigao stepen inicijative, razvio timski duh, poboljšala komunikacija zaposlenih, da bi se zaposleni oslobodili stresa, kompanije uvode posebne programe Team Buldinga, kroz koje se ostvaruje međuljudska komunikacija na rešavanju postavljenih zadataka i ostvarivanju ciljeva, jačanju volje učesnika, što čini važnu stavku u organizaciji kompanije, i jedan od osnova produktivnosti i efikasnosti poslovanja.

Zato je kompanija DMC VEKOL uvrstila u svoj poslovni profil organizaciju Team Bulding  programa i sa svojim profesionalnim timom kreira programe za različite kompanije, prema njihovim potrebama i ciljevima.

Sledi jedan od primera uspešno sprovedenog programa za jednu poznatu svetsku kompaniju.DMC Vekol 02

U kompaniji DMC VEKOL u pripremi programa za poznatu svetsku kompaniju su zaključili da vodeći menadžment u regionu ostvaruje slabu međusobnu komunikaciju, što im zadaje ozbiljne probleme.

Kreirali su zadatak da snime film o jednom selu i da predstave selo kao prirodnu atrakciju. Ali takođe treba i da ostvare komunikaciju sa seoskim stanovništvom i da od njih dobiju podatke za film, da identifikuju njihove probleme kroz obavljanje intervjua, ali bez prevodilaca.

Drugi zadatak je bio da naprave Eko orkestar i da izvedu koncert sa karakterističnim seoskim melodijama, a da gosti na koncertu budu seljaci sa kojima su ostvarili komunikaciju prilikom snimanja filma. Zadaci su bili veoma teški, ali kako se radilo o vodećim menadžerimaDMC Vekol 03 jedne vodeće kompanije, s razlogom se očekivalo da će ispuniti zadatak.

Neki od ovih nimalo lakih zadataka bili su: pronalaženje zaseoka pomoću karte, pronalaženje ikone i učenje o slavi i šta ona znači srpskom narodu, intervju sa seljacima i prikupljanje informacija o životu i radu na selu, učestvovanje u seoskim radovima, kao što je muža krava i poslovi u štali, zatim poseta mlekarniku i učestvovanje u pravljenju sira, ali i degustacija seoskih proizvoda i drugi.

Posebnost ovog sela vezana je za način i organizaciju života i rada u njemu. U Sitaricama kuća za stanovanje – domaćinstvo je odvojeno od njiva koje se obrađuju i krupne domaće stoke, koja se smešta u štale locirane na imanjima, a ne u dvorištima.

U dvorištima seoskog domaćinstva su samo sitne životinje, koje hrani i odgaja domaćica kuće,  a o krupnoj stoci se brinu drugi članovi domaćinstva.DMC Vekol 04

Kod štala se odvija ekonomski život jednog domaćinstva. Zaposleni ove poznate svetske kompanije se vraćaju štalama sa teških poljskih radova i tada obavljaju neophodne poslove oko životinja, kao što su muža, hranjenje i čišćenje i tek onda se ide kućama.

Kod štala se odvija i društveni život uveče, pošto su štale obično grupisane od više domaćinstava. A uveče je najživlje. Nekada se tu posle teških radova, odmaralo, igralo i pevalo, čak su postojali celi orkestri koje su činili domaćini, i svako je znao da svira na nekom instrumentu.

Sada, međutim toga više nema, jer sela odumiru, i retka su ona sela koja još drže do svoje tradicije i običaja kao ovo selo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.