KONGRESNI BIRO AMSTERDAMA – „I AMSTERDAM APPROVED” GARANCIJA ZA USPEH

KONGRESNI BIRO AMSTERDAMA

0
4348

Na osnovu ICCA statistike za 2012. godinu, Amsterdam se ponovo našao među 10 najvažnijih kongresnih gradova sveta. O mogućnostima i planovima koje nudi ovaj grad, a u vezi sa kongresnom industrijom, razgovarali smo sa gospodinom Markom Horsmansom, menadžerom Kongresnog biroa Amsterdama.

1. Amsterdam na svakoga ostavlja jedinstveni utisak, pun sećanja i emocija. Možete li navesti nekoliko stvari koje ovaj grad čine toliko posebnim?

Amsterdam je grad sa mnoštvom lica koja inspirišu i iznenađuju. Ni jedan drugi grad ne nudi takvu kombinaciju kosmopolitskog stila i opuštajuće atmosfere kao što to čini Amsterdam, gde naša gostoljubiva priroda privlači ljude uzbudljive raznolikosti.

Mešavina kultura – Ukratko, nije slučajnost to što je Amsterdam postao jedan od svetskih gradova koje odlikuje najveći stepen multikulturalizma. Grad predstavlja pravu mešavinu kultura, čije građane čini stanovništvo iz 180 različitih zemalja. Takođe, grad je prigrlio i prihvatio različite stilove života, religije i uverenja. Ogromna raznolikost stanovništva svima dozvoljava da budu ono što jesu i da kažu ono što misle.

Arhitektura – Amsterdam je najviše poznat po svojim luksuznim kućama na obalama kanala i šarmantnim fasadama sa zabatom, ali grad zaista ima toliko arhitektonskog blaga da ljubitelje dizajna drži angažovane nedeljama. Od vetrenjača i pokretnih mostova do Amsterdamske škole i krajnje modernog dizajna, puno toga se krije iza fasada nezaboravnih Amsterdamskih građevina.

Priroda – Za tako mali grad, Amsterdam sav „puca” od zelenila. Otkrite gde možete posmatrati svet netaknute prirode, najbolje mesto za piknik ili upoznajte grad sa vode.

Cveće Amsterdama – Kada pomislite na Holandiju, odmah vam se javi nekoliko ustaljenih tipičnih slika – vetrenjače, klompe i lale.

2. Ova godina je veoma važna za Amsterdam pošto grad slavi nekoliko neverovatnih prekretnica. Možete li nam reći nešto više o događaju Amsterdam 2013?

2013 je veoma posebna godina za Amsterdam! U proslavljanju nekoliko važnih momenta, kao što je otvaranje obnovljenog muzeja Rijksmuseum i  Van Gogovog muzeja, i proslava 400 godina  Canal Ring-a, ova godina će biti prepuna uzbudljivih događaja.

3. Šta gostujući kupci i poslovni putnici mogu da očekuju od Amsterdama, u smislu razlika u odnosu na ostale kongresne gradove?

Gradsko područje Amsterdama predstavlja destinaciju svetske klase. Za laku dostupnost tu je jedan od najmodernijih i najefikasnijih aerodroma Evrope: Schiphol Aerodroma Amsterdam.

Kompaktna veličina Amsterdama znači da se skoro sve nalazi skoncentrisano u krugu koji se može obići peške. Ipak, mreža javnog transporta koja uključuje autobuse, tramvaje i metro, efikasna je, savremena i pouzdana.

Istorijski centar – Amsterdam je osnovan u srednjem veku, u blizini brane na reci Amstel. Grad je doživeo istinski procvat u 17. veku, kada je postao najveći svetski centar trgovine i umetnosti. Istorijsko jezgro grada poznato kao „Grachtengordel” (prsten kanala), ostalo je netaknuto sve do današnjih dana. Ova oblast, koja bez sumnje predstavlja muzej na otvorenom, jeste toplo, prijatno i živahno srce grada.

Centar znanja – Grad privlači mnoge istaknute akademike i postao je atraktivno mesto za susrete stručnjaka angažovanih u oblasti nauke i istraživanja. Delom zbog centralne lokacije na rubu Evrope, Amsterdam sada nudi novo „tržište“ besplatne i efikasne razmene znanja i ideja.

Posao i zadovoljstvo – U Amsterdamu se nalaze kompanije Dutch East India, Google i sedište AKZO Nobela. Kompanije koje se bave reklamom i oglašavanjem biraju Amsterdam zbog toga što privlači kreativne ljude.

Jezik – Maternji jezik u Amsterdamu je holandski, a drugi jezik je engleski. Pored toga, mnogi stanovnici Amsterdama govore različite savremene strane jezike.

4. Kongresni biro je inicirao saradnju pod nazivom Task Force for Citywide Congresses. Šta ona podrazumeva i kako doprinosi kongresnoj industriji Amsterdama?

Task Force for Citywide Congresses predstavlja saradnju između velikih poslovnih hotela Amsterdama,  Amsterdam RAI-a i Amsterdam Marketinga, između ostalog. Jedan od značajnijih primera rezultata ove saradnje jeste I Amsterdam Approved“ garancija.

Od aprila 2013. godine, Amsterdam Marketing je u mogućnosti da organizatorima međunarodnih kongresa ponudi, u okviru grada, maksimalno 16.000 hotelskih soba u Amsterdamu. Takođe, Amsterdam Marketing im je dao dozvolu da klijentima hotela ponude sobe sa „I Amsterdam approved“ pečatom kvaliteta, kao deo paketa. Kongres i hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica moraju unapred definisati u ponudi koliko soba nude organizatorima kongresa u gradu. Na taj način, grad može da ponudi mogućnost za organizovanje velikih skupova, na efikasan i brz način, bez potrebe za održavanjem preliminarnih razgovora, i garantuje dostupnost maksimalno 16.000 soba.

Termin „Citywide Congresses” se odnosi na kongrese i skupove u trajanju od više dana, koji uključuju najmanje 5.000 međunarodnih učesnika.

Ovaj proboj je postignut zahvaljujući saradnji Task Force for Citywide Congresses. Tokom poslednje tri godine kapacitet hotela na gradskom području Amsterdama značajno je povećan, sa 25.000 na 30.000 soba. Kao rezultat toga, Amsterdam je postao bolje pripremljen da ugosti i velike kongrese i da dalje proširi svoj položaj kao međunarodni kongresni grad. Amsterdam Marketing po tom pitanju tesno sarađuje sa svim svojim zainteresovanim stranama. Veliki skupovi su od velikog značaja za Amsterdam. Zapravo, spektakularan porast od 47% u broju dana trajanja događaja  u 2011. godini može biti pripisan velikim kongresima.

5. Amsterdam Marketing organizuje jedan interesantan specijalizovani događaj koji okuplja organizatore. Možete li nam reći nešto više o MICExperience 2014?

U periodu od 22. do 24. januara 2014. godine, Amsterdam Marketing organizuje MICExperience 2014, događaj namenjen organizatorima kongresa i skupova. Tokom ova dva i po dana, oni se upoznaju sa mnogim posebnim prostorima, hotelima i ostalim sadržajima u Amsterdamu koji su im potrebni da organizuju uspešan događaj. Tokom MICExperience 2014, organizatori kongresa i skupova biće spojeni sa partnerom koji dobro poznaje grad i okolinu.

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.