Industrija i trendovi – Stvari se polako pokreću

0
4642
Odmerite sledeće faktore za odluku pri kupovini

Kako profesionalci vide 2011. godinu? Hoće li se njihov ili budžet njihovih klijenata uvećati? Ove godine krivulja jasno izgleda bolje, mada bi i dalje trebalo da držimo palčeve stisnute bar neko vreme. Ako više od trećine profesionalaca vide nepromenjeno tržište 2011. godine u poređenju sa 2010., a 10% čak vidi pogoršanje situacije, njih 55% predviđaju porast – definitivno je to razlog za radovanje. Čak iako je rast još uvek umeren, a samo njih 11% predviđa rast viši od 20%, pokret nagore već je kretanje u dobrom pravcu! Ovi nalazi u skladu su sa Izveštajem o industrijskom trendu Roba Davidsona koji je predstavljen na Sajmu EIBTM 2010., a u njemu on pominje da je najgore prošlo i da je tržište spremno za neznatan oporavak tokom 2011. godine.

Kako planirate budžet/aktivnosti za 2011. u poređenju sa 2010.?

Efekat recesije: snažnija industrija

Koji efekti recesije će biti trajni? Hoće li značajno promeniti kongresnu industriju? Centar pažnje je na dve pozitivne promene u načinu na koji radimo: više pažnje sadržaju i veća važnost ROI (povraćaj investicija). Ova industrija se udaljava od toga da samo organizuje lepa putovanja i proslave, a fokusira se sve više na stvarnu funkciju i ciljeve sastanka. Druge promene imaju svoj negativan uticaj na našu industriju: manje luksuza, niži budžeti i jednostavnije postavke.

Takođe, očekuje se više tehnologije – a to je pozitivna vest, jer svaka industrija koja integriše tehnologiju ima tendenciju da poveća svoj kvalitet i produktivnost. Virtualni sastanci ne deluju kao pretnja za licem-u-lice susret.

Koji će biti dugoročni uticaji krize?

Osim cenovnika, kvalitet je još važan

Kada ste u stisci s novcem, oko ide pravo na karticu s cenom. Profesionalci u kongresnoj industriji odmerili su pet kupovnih kriterijuma kada plaćaju proizvode ili usluge za svoje sastanke. Iznenađujuće je da je cena dospela na treće mesto. Na prvom mestu je kvalitet, a prate ga dobre usluge. Brend nema relativno veliku težinu. A opet, korporativna socijalna odgovornost nije se kotirala najbolje.

Odmerite sledeće faktore za odluku pri kupovini

* EIBTM je vodeći globalni sajam kongresne industrije, a održava se u Barseloni – vibrantnoj poslovnoj i turističkoj destinaciji. EIBTM pruža tri dana sajma usmerena ka B2B sastancima, sa profesionalnim edukacijama i međusobnim umrežavanjem izlagača, gostujućih grupa kupaca i posetioca sajma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.