Danas se skoro svakodnevno razvijaju nove ideje za tim bilding aktivnosti. Potreba za novim iskustvima i doživljajima stalno raste.

Tako smo svi uglavnom čuli za paintball, trku u vrećama, karting, kuglanje, karaoke, potragu za izgubljenim blagom, ali da li ste čuli i za escape room?

Escape room je nova vrsta igre koja je za nekoliko godina postala jako popularna, kako među kompanijama koje šalju svoje zaposlene, tako i kod pojedinaca.

Escape room je novi vid avanture u zatvorenom prostoru koji se pojavio u gradovima širom sveta.

Prvi escape room pod nazivom „Original Piece”, je napravljen u Silikonskoj dolini u San Francisku 2006. godine, a bio je inspirisan radovima Agate Kristi.

Escape room
Escape room

U Hong Kongu, u Kini misteriozna soba je otvorena 2006. godine, a u Kjotu, u Japanu 2008. godine.
Singapur je na listu gradova u kojima je dizajniran ovakav prostor došao 2011. godine. Što se tiče Evrope, Švajcarska i Mađarska su države u kojima su napravljene prve misteriozne sobe.

U Budimpešti, glavnom gradu Mađarske postoji preko 30 prostora za escape room, tako da je ova igra jedna od glavnih atrakcija.

To je zapravo onlajn igrica koja je vremenom počela da se igra i u realnom vremenu. Zasnovana je na ljudskoj percepciji i snalažljivosti. Kao takva, postala je jako popularna širom sveta i ima raznih varijacija.

60 minuta

2 do 6 članova

nađi izlaz 

Ono što je ključno jeste da ste zaključani u sobi punoj misterija, i da morate koristiti logiku, a i timski rad kako biste pronašli izlaz u roku od 60 minuta.

Escape room je dizajniran kao prostor u kojem nailazite na mnoštvo tragova, kako onih pravih, tako i onih lažnih koji vas mogu skrenuti sa pravog puta.

Osmišljena za grupe koje imaju od 2 do 6 članova, a starosna stuktura nije bitna. Bitno je da želite da se igrate, radite kao tim, rešite niz logičkih problema, zagonetki i misterija.

Cilj je i više nego jednostavan, pobegnite iz sobe za 60 minuta koristeći samo svoje i logičke veštine svojih saigrača.

Kada počnete da se igrate, imaćete osećaj kao da ste kročili u potpno drugačiji svet i bićete fokusirani na to kako da odatle pobegnete.

Mapa
Mapa

Da bi pronašli izlaz svi članovi moraju sarađivati, jer kao pojedinac sigurno nećete izaći.

Escape room može imati razne teme, pa tako učesnici mogu birati da li žele svoje sposobnosti da testiraju u bunkeru, laboratoriji, banci, zatvoru, sobi misterija.

Pokažite se kao tajni agent koji će sa svojim saradnicima zaustaviti nuklearno lansiranje koje je slučajno započeto, ili kao zatvorenik koji je osuđen na doživotnu robiju i ima samo jednu šansu za bekstvo.
A možda biste želeli da budete pljačkaš banke, ili želite da se nađete u sobi ludog naučnika i da otkrijete projekat na kojem je on radio.

Escape room je za sve one koji žele novo i jedinstveno iskustvo, sa porodicom, prijateljima ili kolegama, ali pre svega za one koji žele da se odlično zabave.

Escape room
Escape room

Za kompanije koje svoje zaposlene žele da motivišu i oslobode svakodnevnog pritiska, ali i za opuštanje i zabavu top menadžmenta, ovo je svakako prilika koju ne treba propustiti.

Escape room učesnicima pruža jedno nezaboravno iskustvo koje će ih rasteretiti, motivisati, opustiti i pripremiti za nove poslovne i životne avanture.

Probajte, nama je bilo i više nego zanimljivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.