ELITTE PALIĆ JEDNA OD RETKIH TURISTIČKO-UGOSTITELJSKIH KOMPANIJA U SRBIJI KOJA JE ZABELEŽILA RAST NOĆENJA U 2010. GODINI

0
2579

Nenad Vukašinović, direktor Elitte Palića„Elitte Palić“ je kompanija koja u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva na Paliću posluje već 17 godina. U njenom sastavu su hoteli „Park“ i „Jezero“, klasični restoran „Mala gostiona“ i specijalizovani restoran „Riblja čarda“.

Za pomenuto vreme „Elitte Palić“ imao je 150.000 gostiju i zabeleženih 300.000 noćenja, dok je restorane posetilo oko dva miliona gostiju.

Proteklu godinu obeležila je svetska ekonomska kriza, ukidanje viza za šengenski prostor, za 3 procenta manji broj gostiju na nivou Srbije, odnosno za 8 % manje noćenja gostiju u našoj zemlji (zvanična statistika), kao i veliki pad poseta na mnogim domaćim destinacijama.

„Elitte Palić“, odnosno njegovih 75 zaposlenih adekvatno je reagovalo na ovakvu situaciju na domaćem turističkom tržištu, pre svega predanim i upornim radom, stalnim podizanjem kvaliteta usluga, ulaganjem u ljudske resurse, marketing i prodaju i inovativan pristup raznim tržištima.

To je rezultiralo da je „Elitte Palić“ jedna od retkih turističko-ugostiteljskih kompanija koja je ove godine zabeležila povećan broj gostiju za 5 procenata (domaći gosti 3%, strani 10%). Takođe zabeležen je i rast broja noćenja od 7 procenata (domaći gosti 6%, strani 8%).

Smatramo veoma značajnim povećanje broja gostiju sa EX-YU prostora za 19 procenata, od kojih iz Hrvatske za 111%, Bosne i Hercegovine 22%  i Makedonije za 14 procenata. Boravak posetilaca iz Slovenije  i Crne Gore je na nivou prošle godine.

Među zemljama iz kojih se takođe beleži veliki porast gostiju u objektima „Elitte Palića“ su Austrija (36%) i  Mađarska (24%). Hotel Park Palic zima 2010

Ono čime se „Elitte Palić“ još može pohvaliti je da je velika multinacionalna kompanija „Grundfos“ ove godine organizovala korporacijski susret svih klijenata sa EX-YU prostora baš u objektima „Elitte Palića“, za šta je ova kompanija dobila velike pohvale.

U 2011. godini tim „Elitte Palića“ nastaviće da radi na kvalitetu ponude i usluga. Posebno ističu važnost rada na unapređenju ponude destinacije i pozdravljamo dolazak svake lojalne konkurencije, odnosno poznatih turističkih brendova u hotelijerstvu koji će podići nivo ponude Palića.

Uz tradicionalne palićke manifestacije koje podržavaju (Prvomajski uranak Filmski festival, , Berbanski dani, Proslava Szent Istvan-a) planiraju da u 2011. godini u svojim objektima organizuju „Dane Zlatibora“ , „Dane Briona“ „Izbor za palićku vilu“, proslavu 150.000-tog gosta u „Maloj gostioni“ i drugo.

Iz Elitte Palić-a takođe dodaju: “Kada je reč o najavljenom povećanju PDV-a na hotelski smeštaj, smatramo da će to loše uticati na turističku industriju, jer ćemo od Nove godine morati da povećamo cene noćenja bar za 10 procenata.  Putem strukovnih udruženja pokušaćemo da utičemo na Vladu Srbije da promeni odluku.”

SHARE
Prethodni tekstSajmovi turizma u regionu
Sledeći tekstUticaj H1N1 na kongresnu industriju
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.