Zamislite kutiju iznenađenja, sa srcem umesto mašne na vrhu, koja kada se otvori nudi dragocenu inspiraciju šetnjom kroz prelepe parkove, savršeno povezane fontanama, gradskim trgovima i muzejima, sa kulama i dvorovima koji izviru u pozadini. To je grad Zagreb.

6 tačaka u Zagrebu koje morate obići

Umetnički paviljon u Zagrebu1. Polazna tačka za obilazak Zagreba je zasigurno Trg Bana Josipa Jelačića. S jedne strane, pogled zasenjuje dominantni kip bana Jelačića a sa drugemožete saznati kako je Zagreb dobio ime, ni manje ni više nego po fontani i legendi o devojci koja je tu zagrabila vodu.

Malo dalje, na pijaci Dolac, možete od „kumica” kupiti razne domaće proizvode.

Kumice su žene iz okoline Zagreba koje uzgajaju domaće voće i povrće ili prave domaći sir i pavlaku koje prodaju na pijaci.

2.Bilo da je vedar dan ili magla, iznad Zagreba se uvek može videti Katedrala Uznesenja Blažene Device Marije, čije zdanje i trg Kaptol nije dozvoljeno zaobići.

Kad je sagrađena, između IX i X veka, bila je mala crkva, a nakon više rekonstrukcija kroz vekove dobija visoke vitke tornjeve i imponzantne satove, od 8 tona bronze i mesinga.

3. Da bi obišli Gornji grad, morate se nekako i popeti, pa kako drugačije nego uspinjačom. Ovom prugom, najkraćom žičanom železnicom na svetu, dugom 66 metara, dolazi se tačno ispod kule Lotrščak.

Zatim, u središtu Gornjeg grada je trg i Crkva Sv. Marka čije orgulje morate čuti a sliku obojenih crepova i grbova na krovu ćete sigurno upamtiti. Odmah pored su i Banski dvorovi, današnje sedište Vlade Republike Hrvatske.

Trg Bana Josipa Jelačić4. Za umetničke duše, Zagreb ima ponudu od pedesetak muzejsko-galerijskih prostora. Na pešačkoj udaljenosti su najveći muzeji grada Muzej Mimira, Etnografski muzej i Muzej za umetnosti i obrt.

Na ovoj lokaciji ćete, u središtu zelenih parkova, naći i Hrvatsko Narodno pozorište i Akademiju dramskih umetnosti, kao i Univerzitet u Zagrebu.

5. Za beg iz gradskih gužvi i buke najbolji pravac je do Parka Maksimir. Park čine dugačke staze za šetnju, livade, šume i drvoredi, kao i vodene površine.

U centru parka je vidikovac visine 17 m sa kog se pruža pogled na ceo park, a najveća atrakcija je svakako Zološki vrt.

6. U kom glavnom gradu možete naći ostrva, i to 6 njih? U Zagrebu, na jezeru Jarun.

Ceo kompleks ostrva, povezanih jezera, uređenih staza i šetališta predstavlja omiljeno mesto za rekreaciju ali i noćni provod.

S.G.IZDVAJAMO…

Westin Hotel Zagreb
Hotel The Westin Zagreb među svojih 13 veličanstvenih kongresnih sala čuva jednu posebnu.
Svečana dvorana Opera na 17. spratu oduzeće vam dah svojom elegantnošću.
Idealna za posebne događaje, svečane večere i prijeme do 150 osoba, ova dvorana nudi zadivljujući pogled na ceo Zagreb.

**************************************
Hotel Dubrovnik Zagreb
U centru grada, u hotelu Dubrovnik Zagreb, na poslednjem spratu, krije se Predsednički apartman, sa velikom terasom koja gleda direktno na Trg Bana Jelačića.
U centru gradske vreve i dešavanja a opet izolovana od buke.Iako je predviđena kao dodatak luksuznom apartmanu, terasa može biti savršen izbor za organizaciju manjih skupova, a posebno je poznata kao terasa sa najboljim pogledom na grad.********************************************
DoubleTree by HiltonZa uživanje i relaksaciju na nivou, na 9. i 10. spratu hotela  DoubleTree by Hilton Zagreb, naći ćete svoju oazu.
World Class Fitness & Spa, pored najsavremenije opreme za fitnes, sadrži i bazen, whirlpool i saune. Svemu tome dodajte pogled na panoramu Zagreba i užitak je zagarantovan.
DoubleTree by Hilton Zagreb, naći ćete svoju oazu. World Class Fitness & Spa, pored najsavremenije opreme za fitnes, sadrži i bazen, whirlpool i saune.
Svemu tome dodajte pogled na panoramu Zagreba i užitak je zagarantovan.                  ********************************************                                                                                              Zaseban ulaz, jHotel Aristosedna posebna priča i posvećenost, kako bi svaki događaj bio jedinstven.
Kongresni centar hotela Aristos, izdvojen od ostatka hotela, poseduje svoj lobby, recepciju i ulaz.Takođe, ovaj kongresni centar u svoju najveću salu može uvesti automobile, kao i ugostiti preko 350 delegata. ********************************************Hotel AntunovićPonudu najboljih koktela, vina i konjaka, kao i cigara možete naći u baru hotela Antunović.Vertigo bar sa svojom rotirajućom kupolom, idealno je mesto da povedete svoje goste, vidite ceo Zagreb sa visine i okrenete koju turu pića.********************************************Hotel Esplanade ZagrebZa konferencije i događaje do 300 učesnika, Smaragdna dvorana hotela Esplanade Zagreb je veličanstven prostor, elegantne dekoracije i vrhunske tehnike i rasvete.
Ono što je jedinstveno u ovoj dvorani je njen kružni oblik koji daje idealnu akustiku i ozvučenje samo po sebi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.