Avio-prevoznici sa neutralnom emisijom ugljendioksida

0
4067

Čak se i avio-kompanije pridružuju zelenom pokretu.

Silverjet, britanska avio-kompanija, sebe smatra prvom neutralnom avio-kompanijom u pogledu emisije ugljendioksida. Avio-prevoznik koji prevozi samo u biznis klasi, od Londona do Njujorka, uključio je obavezan doprinos za smanjenje ugljendioksida u cenu karte, što finansidelta-airlines_pink_planera partner Silverjet-a, CarbonNeutral Co., konsultantska kuća za klimatska pitanja sa sedištem u Londonu. Za svaku tonu ugljendioksida koju avion emituje u letu, CarbonNeutral Co. finansira uštedu jedne tone, i to investiranjem u projekte za očuvanje klime širom sveta. Jedan takav projekat je npr. farma vetrenjača u Novom Zelandu.

Delta Air Lines takođe se priključuje zelenom pokretu. Ovaj avio-prevoznik sprovodi dobrovoljni program smanjenja ugljendioksida, što ga čini prvim avio-prevoznikom u SAD-u koji to radi. Klijenti koji rezervišu karte preko internet stranice Delta.com moći će da daju donaciju za finansiranje sađenja drveća u šumama kojima se upravlja u skladu sa principima održivosti, širom sveta, i to pomoću partnerstva koje je Delta ostvario sa Fondom za konzervaciju. Ovo drveće pomaže smanjenje količine ugljendioksida tako što apsorbuje emisije ugljendioksida iz atmosfere.

SHARE
Prethodni tekstKako biti „zelen“ na poslu: najbolji saveti
Sledeći tekstKako da učinite vaš susret „zelenim“?
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.