ADRENALIN PARKOVI – DA LI STE SPREMNI DA PRIHVATITE IZAZOV?

Za ljubitelje uzbuđenja

0
6260
Adrenalin parkovi - prepreke na drveću

Adrenalin parkovi - prepreke na drvećuAdrenalin parkovi su već dugi niz godina jako popularni u svetu, a poslednjih godina njihova popularnost raste i u regionu jugoistočne Evrope. Ovaj vid parkova predstavlja odlično mesto gde se u isto vreme možete opustiti i skrenuti misli od svakodnevnih briga, ali i podići svoje uzbuđenje.

Idealna su opcija, kako za pojedince koji žele da testiraju svoje granice, tako i za kompanije koje žele da motivišu svoje zaposlene i da ih podstaknu da rade kao tim.

Adrenalin parkovi pružaju mogućnost da kao pojedinac savladate strahove, povećate samopuzdanje, izdržljivost. Ili pak ukoliko ste deo grupe na tim bildingu, aktivnosti u adrenalin parku će vam pored već pomenutih, omogućiti i da razvijete komunikacijske veštine sa svojim kolegama, testirate svoje limite, proverite kako radite pod pritiskom.

Da li bi ste pokušali?

Slobodno penjanje, prepreke na drveću, stub hrabrih, džinovska ljuljaška, plato poverenja, zip line, absailing, živi stoni fudbal, potraga za blagom, samo su neke od mnogobrojih aktivnosti koje nude ovi parkovi.

Mnogi adrenalin parkovi u svojoj ponudi imaju slobodno penjanje na stenu. Penjanje na stenu se obavlja u pratnji instruktora i odličan je način za proveru vaše izdržljivosti, a i koordinacije. Stene mogu biti različitih visina, a na vama je da odlučite koju ćete savladati.

Dok je potraga za blagom privlačnija ženskim timovima, paintball je podjednako privlačan i ženskim i muškim timovima.

Prepreke na drveću predstavljaju jednu od osnovnih aktivnosti u adrenalin parkovima. Staze za ovu aktivnost čine sajle koje su rastegnute između drveća, a koje se nalaze na različitim visinama. Shodno visini na kojoj se staza nalazi postoje zelena, plava i crvena staza, (1,5 m, 7 m i 11 m). Neke od osnovnih prepreka na drveću predstavljaju viseći most, prelazak preko razapete mreže, preskakanje lijanom sa platforme na platformu, itd.

Ukoliko biste želeli da proverite svoju hrabrost, stub hrabrih je jedna od aktivnosti koja će vam u tome pomoći. Zadatak ove aktivnosti je da se po klinovima popnete na stub visine 8 m, stanete na vrh i da skočite. Za vreme penjanja a i skakanja osigurani ste sa tri kanapa, koja su zategnuta a koji se prilikom skoka razvuku za po 1 m.

Adrenalin parkovi - Džinovka ljuljaškaDžinovska ljuljaška koja se nalazi između dva stuba na visini od 12,5 m ili 15 m, sigurno će vam pružiti nalet adrenalina dok se budete kretali napred nazad.

Kao odlična tim bilding aktivnost u kojoj se može pokazati poverenje koje postoji među članovima tima je plato poverenja. Plato se nalazi na visini od 1,5 m na koji se penje jedna osoba, koja se nakon toga baca u ruke ekipe koja se nalazi ispod platoa.

Zip line pruža pravi nalet adrenalina, s obzirom da se spuštate niz sajlu na ne tako niskoj visini (npr. 150 m). Pored naleta adrenalina dok se budete spuštali uživaćete i u panoramskom pogledu.

Absailing predstavlja spuštanje kanapom niz stenu, gde kada jednom počnete da se spuštate nema odustajanja dok ne stignete do kraja. Ovo je odlična aktivnost za jačanje samopouzdanja pojedinca i njegovog karaktera sa jedne strane, a sa druge strane pruža mogućnost da pokažete koliko poverenja imate u kolegu ili prijatelja koji vaš kanap drži na vrhu i osigurava spust.

AbsailingUkoliko želite da se zabavite kao tim i da poboljšate komunikaciju, živi stoni fudbal je idealna tim bilding aktivnost za to. Igrači (5 u ekipi) u ovoj igri moraju biti jako složni, s obzirom da su zavezani za poprečne šipke pa se svi koji se nalaze na jednoj šipci moraju kretati u istom smeru i u isto vreme kako bi došli do lopte. Za ovu aktivnost se čak mogu organizovati i takmičenja u ligi, pogotovo ukoliko se radi o većem broju učesnika.

Još jedna aktivnost koja pomaže jačanju timskog duha i komunikacije je i potraga za blagom, gde članovi jedne ekipe na osnovu zadataka koje dobiju moraju da pronađu sakrivene predmete. Za ovu aktivnost jako je važna veština orijentacije.

Paintball u adrenalin parkovima je odlična opcija za tim bilding. Za paintball su potrebna dva tima, tako da ako se tim bilding organizuje za veći broj ušesnika niko neće biti izostavljen. U ovoj igri jača se timski rad ali se i prepoznaje vođa ekipe. Cilj u paintball-u je da izvršite zadati zadatak, ali i da eliminišete protivnički tim. Dok je potraga za blagom privlačnija ženskim timovima, paintball je podjednako privlačan i ženskim i muškim timovima.

Neke od osnovnih prepreka na drveću predstavljaju viseći most, prelazak preko razapete mreže, preskakanje lijanom sa platforme na platformu, itd.

Ukoliko želite da prevaziđete strah od gubljenja u prirodi ali i da proverite koliko ste snalažljivi, orijentiring je savršena aktivnost za vas. Zadatak ove igre je da uz pomoć mape i kompasa dođete do krajnjeg cilja za što brže vreme.

S toga, ukoliko želite da promenite svakodnevicu ili da pobedite strahove, ojačate karakter i proverite svoje limite, posetite adrenalin park, jer će vam aktivnosti u njemu sigurno pružiti pustolovinu koja se ne zaboravlja.

M.J.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.