VREME JE DA UKUCATE VLASINU U GOOGLE

Vlasinsko jezero kao destinacija aktivnog turizma

0
5806
Vlasinsko jezero

Vlasinsko jezeroProjekat predviđa očuvanje Vlasine kao zaštićenog područja, njeno brendiranje i definisanje turističkih proizvoda koji u kratkom roku treba da profilišu Vlasinu kao turističku destinaciju, ali i da osposobe lokalno stanovništvo da prepozna eko turizam kao razvojnu šansu svoga kraja.

Vlasina, dve godine od početka projekta, ponovo ulazi na tržište kao destinacija aktivnog turizma. Nekada čuveno takmičenje trubača zamenili su biciklizam, treking i pecanje, koji su uvršćeni u standardnu turističku ponudu.

Ekoturisti obično traže iskustva koja pružaju osećaj bliskosti sa prirodom i lokalnim stanovništvom. Vlasina ima za cilj da privuče takve turiste u isto vreme štiteći svoje prirodne resurse. Zato su stanovnici Vlasine, zajedno saVlasina 2 lokalnom samoupravom, uključeni u sve faze sprovođenja projekta.

Do sada je obeleženo preko 150 km pešačkih i biciklističkih staza, postavljena je turistička signalizacija i info table, a počelo je i promovisanje Vlasine preko turističkih brošura i mapa. Ono što posebno raduje je stvaranje brenda „Vlasinske domaćice“: organska hrana, pripremljena kroz stare recepte. Ideja je da što više sličnih proizvoda postane sastavni deo turističke ponude Vlasine. Sezonska pijaca, parking i imobilijar na vidikovcima oko staza dodatno će obogatiti destinaciju i učvrstiti njenu poziciju na turističkoj mapi Srbije. Podsticajna putovanja, tim bilding i aktivni turizam predstavljaju turističke proizvode koji bi, za početak, trebalo da definišu destinaciju i pripreme teren za njen održivi razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.