Više posla za region jugoistočne Evrope

0
5144
eibtm
David Benitez, Sales Manager IBTM Portfolio
David Benitez, Sales Manager IBTM Portfolio

1.  Šta je to EIBTM i zbog čega je bitan za tržište?

EIBTM je vodeći globalni sajam kongresne industrije koji se održava svake godine u živopisnoj destinaciji poslovnog turizma – Barseloni.

Ovaj trodnevni sajam okuplja preko 15.300 učesnika iz kongresne industrije iz celog sveta koji imaju mogućnost umrežavanja, profesionalnog usavršavanja i sklapanja poslova.

U centru ovog uspešnog događaja se nalazi i Program za specijalne kupce („Hosted Buyer Programme“), kojim se, na sastancima jedan-na-jedan, povezuju kupci višeg nivoa sa dobavljačima i to u toku samog događaja.

Godine 2011. preko 64.950 sastanaka je unapred ugovoreno za sve vreme trajanja programa.

Evropska tržišta u razvoju se obično nalaze u zemljama istočne Evrope kao što je trenutno slučaj sa Rusijom, Hrvatskom, Poljskom, Letonijom i Rumunijom koje pokazuju povećanu potražnju za kongresnim i motivacionim putovanjima.

Kao posledica toga, velika potražnja na EIBTM dolazi od izlagača iz srednje i istočne Evrope pošto su destinacije kao što su Hrvatska i Slovenija već potvrdile učešće na EIBTM 2012.

2.  Zbog čega je EIBTM važan za izlagače iz srednje i jugoistočne Evrope?eibtm tv

EIBTM 2011 je ugostio 3.904 kupaca (brojke pre revizije) iz celog sveta u tri dana prvoklasnih poslovnih prilika, najnaprednije edukacije i umrežavanja.

Analiza posle EIBTM pokazuje da 64,9% specijalnih kupaca koji su učestvovali na događaju namerava da započne poslovanje u regionu jugoistočne Evrope.

Sa 66% svih specijalnih prisutnih kupaca sa godišnjim budžetom od preko 500.000 dolara, EIBTM zaista potvrđuje da je savršena poslovna platforma da kongresne destinacije u razvoju povećaju rasprostranjenost i plasman svojih proizvoda inostranim klijentima.

3.  Da li ima dodatnih mogućnosti za izlagače iz jugoistočne Evrope u okviru šire ponude sajmova?

Ponuda IBTM obuhvata 5 kontinenata uz EIBTM koji je svetski događaj, a svaka druga manifestacija se usredsređuje na pojedinačni region kako bi se omogućio pristup izlagača organizatorima događaja kako iz tog regiona, tako i iz inostranstva.

Samo to okruženje je veoma posvećeno i pruža izuzetnu ponudu dobavljača, proizvoda i usluga, koja omogućava regionalnim kupcima da nađu rešenja za planiranje sopstvenih kongresa i događaja.

Ponuda trenutno obuhvata Kinu (pacifičko-azijski region), SAD, Australiju, Bliski istok i Evropu.

Ne postoji nijedan drugi organizator u kongresnoj industriji koji nudi tako dinamičnu mogućnost u sticanju šire perspektive o svetu za samo tri dana u Pekingu, Abu Dabiju, Barseloni, Melburnu i Baltimoru.

eibtmU zbiru, 5 događaja daje pristup prema 5.000 dobavljača iz 100 zemalja, 17.000 kongresnih planera i preko 100.000 unapred ugovorenih sastanaka svake godine.

4.  Šta EIBTM radi po pitanju edukacije ljudi o značaju kongresa u jugoistočnoj Evropi?

Vrednost istraživanja nikada nije bila od većeg značaja nego sad.

Sa novim zemljama i regionima koji ubrzano postaju veliki igrači na kongresnom tržištu, od ključne je važnosti da pratimo ove trendove i koristimo informacije kao pomoć za naše izlagače u IBTM u pravcu formiranja odluke koja će imati najveći uticaj pri definisanju marketinških strategija i raspodeli budžeta.

Što se tiče ponude IBTM, uvek se vrše istraživanja u korist celokupne industrije  pošto smatramo da je u cilju pozitivnog kretanja kongresne industrije od suštinskog značaja da svojim interesnim stranama pružamo informacije koje su im potrebne kako bi obezbedili donošenje osnovanih poslovnih odluka.

5. Šta EIBTM radi da bi događaj sledeće godine bio još bolji?

Inovacije su ključ uspeha i naši sajamski timovi se stalno usavršavaju tako što kreiraju nove događaje i sadržaje koje imaju realnu vrednost za kupce i izlagače.

Svake godine sprovodimo kompletnu anketu sa događaja kako bismo bili sigurni da smo na pravom putu da ispunimo zahteve interesnih strana.

Welcome to EIBTMEIBTM 2012 će biti dinamičniji nego ikada pre sa izrazitim akcentom na tehnologiji koja napreduje velikom brzinom u kongresnom sektoru.

U ponudu uvodimo i poslovna putovanja u saradnji sa udruženjem ACTE – udruženje rukovodilaca korporativnih putovanja (ACTE – Association of Corporate Travel Executives).

6.  Na koji način firme mogu saznati više o nastupu na EIBTM sledeće godine?

Firme zainteresovane za nastup na EIBTM 2012 mogu da mi se obrate putem e-maila na David.benitez@reedexpo.co.uk ili na broj telefona 020 8910 7870. Mogu mi poslati i poruku preko tvitera: Twitter @dbenitezRAFFA. Za detaljnije informacije o EIBTM 2012 (27. – 29. novembra), posetite www.eibtm.com.

M.Š.

SHARE
Prethodni tekstSarajevo – grad bogate istorije i novog vremena
Sledeći tekstRadisson Blu Resort & Spa u Dubrovačkim Vrtovima Sunca – Top destinacija za organiziranje evenata
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.