Tim bilding igre „za probijanje leda”

0
14887

Nisu svi odrasli zainteresovani za igranje tim bilding igara. Prilikom motivacije za učešće u aktivnostima ili igrama za tim bilding važno je učesnicima objasniti kako će im ta vežba pomoći.

Tim bilding igre za odrasle moraju da budu inovativne i orijentisane na rezultat. Dobro osmišljene aktivnosti dizajnirane tako da dodaju vrednosti će omogućiti odraslima bolje razumevanje, saradnju i međusobno poštovanje kako bi postigli cilj.

Tim bilding igre „za probijanje leda”
Tim bilding igre „za probijanje leda”

KOLIKO ME DOBRO POZNAJEŠ?

Svaki član dobija set ličnih pitanja, npr. šta voli, šta ne voli, koji su mu hobiji, itd., zapisuje svoj odgovor i pogađa odgovore za svakog člana. Zatim vođa tima čita svaki set odgovora.

Ostali bi trebalo da budu u stanju da prepoznaju osobu na osnovu odgovora. Pobednik je naravno osoba koja pogodi ko je tajanstveni čovek ili žena. Ova igra omogućuje više razumevanja među članovima tima.

ČEGA SE PLAŠIŠ?

Svaki član dobija po parče hartije kako bi napisao ili nacrtao svoj strah na njemu. Zatim drugi učesnik naglas pročita strah i opiše kako izgleda živeti sa tim strahom.

Ovo je divna aktivnost koja uči članove tima dobroti i razumevanju. Kada se svako lično upozna sa strahovima drugih, tim će imati više razumevanja, podrške i osećajne snage.

SUPERLATIVI

Od učesnika se zatraži da u tišini prouče sastav grupe i da odluče o tome koji superlativ prideva opisuje njih u odnosu na druge (najmlađi, najviši, najuštogljeniji, itd.).  Zatim izgovaraju svoje prideve, objašnjavaju ih i, ukoliko je moguće, ispituju njihovu tačnost.

GDE SI?

Učesnik izabere godinu ili mesec pre sastanka i zatim se svakoj osobi daje prilika da kaže šta je radila na taj datum (januar 2011, leto 2010, itd.).

UHVATI ME AKO MOŽEŠ!

Igrači bi trebalo da se podele u parove. Svi igrači se podele u dva reda (okrenuta ka unutra), stojeći rame uz rame, sa partnerima koji gledaju jedni u druge. Učesnicima bi trebalo dati oko 30 sekundi da gledaju u svoje partnere, pamteći sve detalje o toj osobi.

Vođa zatim naređuje za oba reda da se okrenu na drugu stranu. Jedan ili oba reda imaju 15-20 sekundi da promene nešto u svom izgledu (tj. da premeste sat na drugu ruku, da otkopčaju dugme, da skinu kaiš, itd.). Promena mora da bude neupadljiva, ali vidljiva za partnera. Igrači se ponovo okreću jedni ka drugima i imaju 30 sekundi da otkriju fizičke promene koje su izvršene. Igrači imaju priliku da komuniciraju međusobno i zabavljaju se!

PAPAZJANIJA

Pre početka aktivnosti, vođa bi trebalo da iseče nekoliko slika u delove kao za slagalicu. Svaki član grupe zatim izvlači deo slagalice iz kese.

Članovi grupe čuvaju svoj deo slagalice za sebe sve dok vođa ne kaže ,,KRENI!’’. U tom trenutku, članovi grupe pokušavaju da pronađu druge članove grupe sa delovima koji formiraju odgovarajuće slike. Grupa koja to uradi prva, pobeđuje.

SHARE
Prethodni tekstINFARMA 2012
Sledeći tekst40. međunarodna EDTNA/ERCA konferencija u Ljubljani
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.