Salzburg Congress – sertifikovana zelena lokacija

Ovo je posao koji živimo i dišemo!

0
2869

Salcburg je grad u centralnoj Austriji, na severnoj ivici Alpa. Izuzetno je popularan kao turistička destinacija zahvaljujući baroknoj arhitekturi i lepoti, a u njemu se rodio i Volfgang Amadeus Mocart.

Grad takođe postaje sve popularniji među organizatorima događaja jer je Salzburg Congress ponosan nosilac sertifikata Green Location. O sertifikatu i drugim temama u vezi sa „zelenim“ aktivnostima razgovarali smo sa generalnim menadžerom kongresnog centra Salzburg Congress, g. Herbertom Brugger-om.

Gospodin Herbert Brugger, Generalni menadžer Salzburg Congress centra
Gospodin Herbert Brugger, Generalni menadžer Salzburg Congress centra

Tema ovog broja magazina su aktivnosti iz oblasti korporativne društvene odgovornosti, u koje se definitivno ubrajaju „zeleni sastanci”. Da li možete da nam kažete nešto više o sertifikatu za zelene sastanke?

Zaštita životne sredine i ekološka održivost su teme koje su sve važnije – naročito kada je reč o organizaciji događaja i kongresa. Salzburg Congress je sertifikovan kao „zelena lokacija“, što znači da imamo pravo da izdajemo sertifikate za događaje koji se kvalifikuju kao „zeleni sastanci“ i „zeleni događaji“ kao garanciju iskrenog pristupa događajima koji ispunjavaju najviše standarde. Zeleni sastanci i zeleni događaji povećavaju kredibilitet tako što ukazuju na to da je kompanija ili organizacija spremna da bude podvrgnuta nadzoru treće strane u korist životne sredine. Učesnici na sertifikovanim događajima se upućuju na EcoLabel hotele, ketering kompanije su obavezne da koriste regionalno uzgajane i nabavljene proizvode, koriste se FSC sertifikovane olovke i radi se na tome da se izbegne korišćenje velikih količina papira i drugih materijala.

Da li organizatori događaja prepoznaju značaj „zelenih sastanaka” i u kojoj meri?

Zeleni sastanci i događaji su mnogo više od trenda i odavno su postali pitanje časti u sektoru organizacije događaja. Oni su jasan znak toga da organizatori vrlo ozbiljno shvataju kvalitet, potrošnju energije, očuvanje životne sredine i da žele da budu dobar primer drugima.

Možete li da opišete kako izgledaju „zeleni sastanci” u Salzburg Congress centru?

Postoji sveobuhvatan spisak kriterijuma koje je potrebno ispuniti kako bi događaj bio sertifikovan kao zeleni sastanak u Salzburg Congress centru. U vreme potpisivanja ugovora menadžeri događaja obaveštavaju centar o tome da li je događaj u skladu sa principima ekološke održivosti. Tako organizatori dobijaju dovoljno vremena za oglašavanje statusa zelenog sastanka/zelenog događaja prilikom privlačenja učesnika, predavača i drugih partnera.

Da li možete da kažete nešto više o aktivnostima u vezi sa trendom internacionalizacije u Salzburg Congress centru?

Procenat međunarodnih i evropskih kongresa koji se održavaju u kongresnom centru stalno raste. U 2017. godini njihov udeo iznosio je oko 75%. Značajna ulaganja u tehnološku infrastrukturu dovela su do toga da centar ispunjava najviša očekivanja čak i tehnički najzahtevnijih kongresa Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim stepenom iskorišćenosti
kapaciteta ove godine. Kvalitet i veličina održanih događaja se odlično uklapaju u centar i
savršeni su za naš portfolio. Postoji dobra ravnoteža između novih i redovnih korisnika.
Konkretno, redovni korisnici su zadovoljni standardom tehničke infrastrukture i načinom na koji smo nastavili da unapređujemo centar. Naime, na tehničkom nivou, uvek smo vodili računa o tome da budemo korak ispred trendova, što nam je već izgradilo međunarodnu reputaciju.

Možete li nam reći nešto više o budućim planovima u okviru „zelenih aktivnosti”?

Naši ciljevi su očuvanje prirodnih resursa i optimizacija energetske efikasnosti, kao i podsticanje prihoda na regionalnom nivou. Ova strategija predstavlja najveći prioritet u gradu kao što je Salcburg, čiji je prelepi stari grad upisan na UNESCO-vu listu svetske baštine. Svakodnevno preuzimamo i delimo ovu odgovornost sa svojim dobavljačima i pružaocima usluga, saradnicima, korisnicima i posvećenim timom zaposlenih, čime garantujemo
konceptualnu i praktičnu implementaciju zelenih sastanaka i zelenih događaja. Ovo je posao koji živimo i dišemo!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.