Tema broja: Primena modernih tehnologija na događajima

Miona Milić
Miona Milić

Sigurno vam je nekada palo na pamet pitanje – kako smo se zaboga, pre, kada mobilni telefoni još nisu bili u upotrebi, IKADA nalazili sa nekim? Nemoguće da smo prosto svi dolazili tačno u dogovoreno vreme na dogovoreno mesto?! Bez mogućnosti da javimo koordinate dokle smo stigli, razloge (realne ili izmišljene) zašto kasnimo, i da pitamo gde na kraju da dođemo, jer u hodu onlajn proveravamo review-ove kafića i odlučujemo gde ćemo sesti?

Možda tugujemo za „prošlim” vremenima kada smo kao deca više trčali za loptom, bili po ceo dan napolju i igrali se improvizovanim igračkama, možda i za periodom pre nastanka društvenih mreža kada smo bili primorani da se viđamo isključivo uživo sa prijateljima i porodicom ukoliko bismo želeli sa nekim da komuniciramo i da čujemo šta ima novo kod njih.

Možda. Ali jedno je sigurno – moderna tehnologija je tu da ostane i da zauzme još veći deo naših života. Mi, kao ni način našeg funkcionisanja, više nikada neće biti isti kao „pre”. Niti treba da bude. Sa razvojem uvek idu i promene, kojih se većina plaši, ali ih samo lideri predviđaju i pobednici prvi primenjuju.

Isto važi i za događaje. Da li smatramo da su događaji koji nemaju inkorporiran nijedan
detalj gde se upotrebljava savremena tehnologija, zastareo ili nedovoljno kul? Dijapazon mogućnosti za brendiranje, dizajn, registraciju, angažovanje učesnika, isporučivanje
sadržaja i znanja, postizanje WOW efekta, promociju i svega ostalog što nam padne na pamet prilikom organizacije događaja, ogroman je. Tehnologija je te mogućnosti multiplicirala.

Zamišljam sve te tehnološke mogućnosti kao gomilu aksesoara za neki događaj, i kao i kada zaista uđete u neku takvu radnju, uzbuđeni ste šta sve ima u ponudi, puno toga vam se sviđa, cene i modeli su različiti, ali ako napravite pravi izbor, dobićete „ubistveno” dobru kombinaciju, koja bi bez tog aksesoara izgledala sasvim obično. Kao obična, već viđena haljina. Kao običan, već viđen, događaj.

U ovom broju SEEbtm-a, imaćete priliku da pročitate pre svega zadivljujuće primere upotrebe tehnologije na događajima i sigurno poželeti da što pre nešto od toga iskusite ili upotrebite na svom događaju. Ne brinite, u tu svrhu odmah možete da pročitate i naše savete, kao i osvrt na prednosti i nedostatke. Pročitajte kako Japan na prvo mesto stavlja znanje na putu ka dostizanju uspeha, među kojima je i njihov uspeh kao kongresne destinacije, zatim kako se sve mogu koristiti roboti i hologrami na događajima, koja je razlika između virtuelne i proširene stvarnosti, i još zaista, puno toga inspirativnog na ovu temu.

“If your actions inspire others to dream more,
learn more, do more and become more,
you are a leader.”
John Quincy Adams

Miona Milić

glavni i odgovorni urednik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.