Poslovne studije slučaja – razlog okupljanja najprestižnijih svetskih univerziteta u Beogradu

BBICC 2019

0
2413

Ove godine se takmičenje BBICC održava sedmi put zaredom u organizaciji beogradskog Fakulteta organizacionih nauka i studentske menadžment konsalting organizacije – Case Study Club i rangiran je u top 10 najboljih takmičenja ovog karaktera u čitavom svetu, po kriterijumima eminentnog Univerziteta u Oklandu, pionira u oblasti studije slučaja.

BBICC će od 7. do 13. aprila ove godine ugostiti studentske timove i mentore čak 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola u Beogradu.

Šta je studija slučaja?

 „Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Unvierzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine, prava i sl., a mi je konkretno primenjujemo u biznisu. Kako to funkcioniše? Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija. Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge.” – ističe prof. dr Vesna Damnjanović sa FON-a, generalni direktor svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja BBICC i dugogodišnji mentor ove metode učenja na FON-u i u Case Study Club-u.

Beograd, mesto okupljanja mladih biznis umova iz sveta

U aprilu će se takmičiti timovi od po četiri studenta, koji dolaze iz zemalja iz celog sveta kao što su Amerika, Australija, Kanada, Rusija, Švajcarska, Kina, Tajland…  Sa njima će takođe snage odmeriti i srpski tim, sa Fakulteta organizacionih nauka. Pored rešavanja različitih studija slučaja, odnosno takmičarskog dela BBICC-a, učesnici će imati priliku da, kroz razne društvene i zabavne aktivnosti, upoznaju Beograd i srpsku tradiciju, kulturu i običaje.

Za više informacija posetiti sajt, kao i zvaničnu Facebook stranicu takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.