Poseta NjKV Princeze Marije Gabriele Savojske

Talas Montenegro DMC

0
2617

Od 2 – 5. maja agencija Talas M ugostila je „Club des Leaders“ iz Ženeve, čiji su članovi najuticajniji ljudi u krugovima finansija, industrije i politike.

Najistaknutiji član tokom njihovog boravka u Crnoj Gori je bila Nj. K. V. Princeza Maria Gabriela Savojska kojoj su ostali članovi kluba dali ulogu domaćina zbog njenog crnogorskog porijekla. Tokom posjete prijestonice Cetinje princeza Maria Gabriela je imala privatnu posjetu muzeja gdje je vidjela mnoge porodične slike svojih predaka. Najupečatljivija za nju bila je porodična slika sa njenim ocem, zadnjim italijanskim kraljem. Na pitanje vodiča da li je istina da je kraljica Jelena bila viša za 20 cm od svog supruga italijanskog kralja, princeza Maria Gabriela se ponosno ispravi i sa velikim osmijehom odgovori: „Razlika je bila i veća, i na svu sreću smo moj otac i ja naslijedili taj crnogorski gen″.

Nakon posjete muzeju u Biljardi organizovana je degustacija roze vina „Regina″. Put nas je dalje vodio u srce nacionalnog parka Lovćen gdje je, uz tradicionalnu crnogorsku gostoprimivost, u restoranu „Ivanov konak″ gostima poslužen izvanredan planinski meni.
Narednog dana grupa je otkrivala čari Boke krstarenjem na katamaranu. Prije ukrcavanja
uživali su u šetnji kroz stari grad Kotor, gdje je organizovan koncert hora „Jedinstvo″ u crkvi
Svetog Nikole.

U poslijepodnevnim časovima na Gospi od Škrpjela, biseru Boke, grupu je dočekao Don Srećko koji je svoje znanje o ostrvu, crkvi i muzeju i baroknom gradiću Perastu podijelio sa gostima. A boravak grupe od 150 učesnika, među kojima je bilo pet ministara i 40 gradonačelnika, najbolje opisuju riječi partnera iz inostrane agencije: „Ovo putovanje je veliki uspjeh. Ponuđeni program sa vaše strane je kreirao prelijepu sliku Crne Gore… Za gala večeru učesnici su imali samo riječi hvale. Veliko hvala za profesionalizam. Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa čitavom ekipom agencije Talas-M!″.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.