KONGRES PERINATALNE MEDICINE I BEOGRADSKI DANI REPRODUKCIJE 2010

0
4085

U organizaciji Srpskog udruženja za ultrazvuk i ginekologiju i akušerstvo i Sekcije za perinatalnu medicinu Srpskog lekarskog društva, u Beogradu, u Sava Centru, od 11. do 13. marta 2010. godine održan je Kongres Perinatalne medicine i Beogradski dani reprodukcije 2010. Menadžment koordinator Kongresa je bila agencija ARIA Conference & Events iz Beograda. Manifestacija je obuhvatila širu populaciju doktora različitih specijalnosti koji se bave ultrazvukom, ginekologijom i perinatalnom i reproduktivnom medicinom. Tim povodom, imamo čast da razgovaramo sa Prof. Dr Aleksandrom Ljubićem, Predsednikom Srpskog Udruženja za ultrazvuk u ginekologiji i akušerstvu i direktorom Instituta za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog Centra Srbije.

1.   U martu mesecu 2010. godine održan je Prvi Kongres Perinatalne medicine i Beogradski dani reprodukcije. Kakvi su utisci Udruženja, da li ste zadovoljni samom organizacijom i postignutim rezultatima?

· Ovogodišnji Kongres po prvi put kod nas predstavlja integraciju svih oblasti reprodukcije i perinatalne medicine. Ovo je rezultiralo većom mogućnošću za izbor strateški važnih tema iz međunarodne stručne prakse, visokim kvalitetom predavanja i ostalih prezentacija i velikim interesovanjem stručne javnosti sa prisustvom preko 400 stručnjaka iz zemlje i regiona. U organizaciji događaja koristili smo aktivan pristup informisanju svih potencijalno zainteresovanih kolega u periodu od najmanje šest meseci pre održavanja događaja u cilju veće mogućnosti planiranja njihovog vremena. Saradnja sa ARIA  Conference & Events traje vec dugi niz godina, na obostrano zadovoljstvo i  nas organizatora i učesnika na našim događajima.

2. Jedan od ciljeva Kongresa je bio usmeren na povezivanje sa ostalim zemljama jugoistočne Evrope. Možete li nam reći nešto više o tome?

· Ova aktivnost je neophodan model razmene stručnih znanja i iskustava kao i standardizacije perinatološke doktrine i prakse i ovaj Kongres je učinio prve korake u tom smeru. Treba imati u vidu da je ovo dugotrajan proces u kome moraju biti uzeti u obzir sličnosti i razlike organizacije i načina finansiranja u zemljama u regionu. U tom smislu će Udruženje u saradnji sa kolegijalnim udruženjima preduzimati dalje neophodne korake.

3.  Savremeni  vidovi prezentacije i komunikacije su između ostalog, socijalne društvene mreže, video konferencije, kao i telemedicina. Prof Dr Kypros Nicolaides iz Londona je održao  kurs prezentaciju putem telemedicinskih tehnika. Kakvo je Vaše mišljenje o tome i na koji način će se ovakav način komunikacije odraziti na buduću stručnu edukaciju u medicini?

· Svi nabrojani modeli neosporno predstavljaju budućnost procesa stručne edukacije u medicini, a u cilju još boljeg iskorišćavanja njihovih mogućnosti potrebno ih je formirati i redovno koristiti i u domaćoj stručnoj praksi u procesu obuke između univerzitetskih ustanova sa jedne i ustanova primarnog i sekundarnog nivoa sa druge strane.

4.  Planovi za sledeći Kongres?

· Trenutno je u pripremi IV međunarodna škola medicinskog ultrazvuka – IAN Donald, 26. Simpozijum Sekcije za perinatalnu medicinu SLD i Beogradski dani reprodukcije sa međunarodnim učešćem koji će se održati u Beogradu, od 03. do 04. decembra 2010. godine u Hotelu Continental u Beogradu. Za sledeću godinu planiramo Drugi Kongres perinatalne medicine.

SHARE
Prethodni tekstMogućnosti za edukaciju i umrežavanje u kongresnoj industriji – IAPCO Volfsberg Seminar
Sledeći tekstZdravstvena i farmaceutska udruženja u regionu
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.