Mogućnosti za edukaciju i umrežavanje u kongresnoj industriji – IAPCO Volfsberg Seminar

0
2577

Od prvog IAPCO seminara (Međunarodno udruženje profesionalnih organizatora kongresa) 1975. godine, IAPCO je izgradio ime neprikosnovenog lidera u oblasti međunarodnih obuka iz upravljanja sastancima.

Godišnji seminar IAPCO obuhvata intenzivni petodnevni rezidencijalni kurs koji se održava krajem januara svake godine. Poznat je i pod popularnim nazivom „Wolfsberg Seminar“ pošto mu je domaćin već preko 30 godina Volfsbergova platforma Centra za razvoj menadžmenta i poslovanja, centra za obuku UBS (Union Bank of Switzerland). Preko 1.600 ljudi širom sveta je dobilo Potvrdu o pohađanju seminara IAPCO.

Seminar je namenjen menadžerima zaposlenim u kompanijama za profesionalnu organizaciju kongresa, međunarodnim udruženjima, nacionalnim organizacijama, kongresnim centrima, agencijama, kongresnim hotelima, kongresnim biroima, nacionalnim turističkim organima, kompanijskim odeljenjima za kongresno planiranje, fakultetskim odeljenjima za kongresno planiranje, kompanijama za upravljanje sajmovima, kompanijama za upravljanje udruženjima i kompanijama za upravljanje događajima.

Dobrodošao je svako ko se bavi kongresnom industrijom, a program je od koristi za sve učesnike bez obzira na nivo znanja, tj. bilo da su početnici u industriji ili imaju dugogodišnje iskustvo.

Mada je seminar IAPCO priznat kao najsveobuhvatniji kurs za početnike, dokazao se i kao podjednako izazovan i koristan za aktere u kongresnoj industriji sa višegodišnjim iskustvom.

Aktivnosti u kongresnoj i sajamskoj industriji se vrlo brzo razvijaju, kao i aktivnosti profesionalnih organizatora kongresa (PCO): od logistike do konsultantskih usluga, od promocije do marketinga i komunikacije, od prikupljanja podataka do upravljanja podacima, od pružanja usluga do pružanja rešenja, od isporuke do merenja,  uloga profesionalnih organizatora kongresa je evoluirala tokom godina, prilagođavajući se novom svetu. Skupovi sa direktnim učešćem i dalje ostaju važna komponenta svetske privrede i strateški alat za udruženja i kompanije u marketinškom i komunikacijskom miksu.

Ovogodišnji Seminar se održao od 15. do 20. januara 2011. godine u Volfsbergovoj platformi Centra za razvoj menadžmenta i poslovanja UBS, oko 60 kilometara severoistočno od Ciriha. www.wolfsberg.com

AKREDITACIJA I CERTIFIKACIJA
Program za sertifikaciju kongresnih menadžera (CMM- Certified Meeting Manager)3
Za prisustvo na Volfsberg seminaru  dobija se 5 poena u delu profesionalne edukacije u okviru sticanja certifikata za kongresne menadžere (CMM). Program za sertifikaciju kongresnih menadžera (CMM) daje mogućnost intenzivnog učenja i namenjen je iskusnim i veoma uspešnim članovima globalne zajednice kongresne industrije koji teže stručnom usavršavanju i profesionalnim priznanjima.  CMM oznaka predstalvja najprestižniju oznaku u kongresnoj industriji. www.mpiweb.org

Program za certifikaciju kongresnih profesionalaca (CMP- Certified Meeting Professional)
Već preko dvadeset godina, Savet kongresne industrije (CIC- Convention Industry Council) identifikuje nove nivoe profesionalnosti preko svog programa za certifikaciju kongresnih profesionalaca (CMP). CIC vrši certifikaciju pojedinaca preko međunarodno priznatog programa certifikacije kojim se procenjuje sposobnost profesionalaca u kongresnoj industriji. CMP je oznaka koja predstavlja standard u kongresnoj i sajamskoj industriji današnjice. Da bi se prijavio, kandidat mora imati najmanje tri godine iskustva u upravljanju sastancima, najmanje 25 sati kontinuirane edukacije. Godišnji seminar IAPCO pokriva ukupno 18.40 sati kontinuirane edukacije u cilju prijave za CMP. Svaki kandidat je odgovoran za vođenje evidencije o pohađanju kontinuirane edukacije. www.conventionindustry.org
IAPCO je osnovan 1968. godine od strane profesionalaca za profesionalce koji se bave organizacijom i upravljanjem međunarodnim kongresima, konvencijama i specijalnim događajima: profesionalni organizatori kongresa (PCOs). Njegov cilj je da promoviše profesiju organizatora kongresa i najviše standarde planiranja i administracije događaja. IAPCO igra veliku ulogu u pružanju stručnih obuka za profesionalne organizatore kongresa. Obrazovni program IAPCO reguliše Akademija IAPCO za obuku, a obuhvata i ovaj godišnji IAPCO Volfsberg seminar o profesionalnoj organizaciji kongresa.

Sa više od 100 članova u preko  35 zemalja, članstvo IAPCO pruža konsultantske i usluge organizacije klijentima u skladu sa najvišim standardima. Članovi IAPCO organizuju svake godine preko 5000 skupova širom sveta koji ukupno obuhvataju preko 2 miliona učesnika i više od  0,5 miliona kvadratih metara izložbenog prostora, što ima za rezultat privredni učinak od preko 3 milijarde evra.

www.iapco.org

SHARE
Prethodni tekstElitte Palić – Tradicija turizma na Paliću
Sledeći tekstKONGRES PERINATALNE MEDICINE I BEOGRADSKI DANI REPRODUKCIJE 2010
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.