KAMPOVI U REGIONU

0
11832
Kamp Crna Gora

Ljubitelji prirode mogu pronaći dosta kampova u regionu jugoistočne Evrope, bilo za individualno putovanje, putovanje sa porodicom ili za grupni tim bilding zaposlenih. Ponuda kampova je najbogatija u Hrvatskoj i Sloveniji, mada i sve ostale zemlje mogu ponuditi ovu vrstu turističkog smeštaja i omogućiti zainteresovanima da uživaju u prirodnim bogatstvima kojima se svaka zemlja regiona može ponositi.

 

Kampovi u Srbiji

U Srbiji postoji 17 kampova, a ono što ih karakteriše jesu atraktivne lokacije i skromna ponuda. Obično se nalaze pored jezera i reka, na planinama i klisurama, a mogu biti interesantni za ribolovce, izletnike i rekreativce koji vole šetnje. Neki imaju teniske terene i igrališta za mali fudbal, košarku, odbojku, a često su u blizini i ugostiteljski objekti.

Kamp Tiski cvetU blizini banje Kanjiža, na samoj obali reke Tise, nalazi se „Tiski cvet“, kamp koji ima kapacitet smeštaja za 50 karavana i 100 mesta za šatore. U sklopu kampa postoji veoma raznovrsna ugostiteljsko – turistička ponuda: otvoreni bazen, tereni za odbojku, rukomet, košarku, mali fudbal, stoni tenis. Kamp ima i svoju plažu, sa pontonima za privez čamaca i igralište za decu. Blizina prirodnog rezervata Selevenjska pustara, turistička ponuda Subotice i Palića, kao i ergela konja u Zobnatici upotpunjuju ponudu kampa.

Kamp „Dunav” se nalazi u Zemunu, na samoj obali Dunava, 10 km od Kamp DunavBeograda. Prostire se na površini od 1 hektara i kategorisan je sa dve zvezdice. Spada u red manjih kampova, a odlikuje se prelepim položajem sa pogledom na Dunav i Beograd. Blizina Beograda je najveća pogodnost ovog kampa. Kamp ima 7 dvokrevetnih bungalova, kao i 3 dvokrevetne i 3 trokrevetne sobe sa kupatilima u apartmanskom objektu. U kampu postoji restoran sa 40 mesta. Za posetioce je otvoren tokom cele godine.

Pored ova dva kampa, treba spomenuti i kamp „Bela Crkva”, koji ima 7 jezera i kapacitet 100 kamping jedinica, kamp „Srebrno jezero” kod Velikog Gradišta, jedan od najstarijih i najvećih kampova u Srbiji, sa 500 mesta za kamp prikolice i 150 za šatore. „Jabukov cvet“ kod Banatskog Brestovca, jedan je od kampova na Dunavu, kamp „Toma“ u okviru nacionalnog parka „Đerdap“ na putu ka Donjem Milanovcu, kamp „Budžak“, udaljen 6 km od Apatina, u blizini rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, dok se kamp „Pipač“ nalazi pored starog puta Subotica – Novi Sad u blizini Feketića, sa 50 mesta za šatore i 15 za karavane, i drugi.

 

Kampovi u Hrvatskoj

Pored hotela, kampovi se ubrajaju u najomiljenije smeštaje u Hrvatskoj. Postoji oko 230 kampova na hrvatskom Jadranu. Oko 60-ak kampova ubraja se u najveća područja za kampovanje na obali.

Kamp Zelena LagunaKamp Zelena Laguna *** – Autokamp Zelena Laguna u Poreču, s brojnim parcelama u hladu stabala, pruža idealne uslove za željenu privatnost i boravak u društvu porodice i prijatelja. Užitak počinje lepo uređenom plažom, s posebnim delom za naturiste, kao i čistim morem, što već niz godina potvrđuje dobijena međunarodna Plava zastava. Dodatna prednost ovog autokampa je smeštaj unutar izvrsno opremljenog istoimenog turističkog naselja. Zahvaljujući tome, nadohvat ruke su sportski centri, ugostiteljski objekti, diskoteka i šoping zona.
Kanegra FKK **** – Plaža koja nema kraja… Nagrađivani naturistički Kamp Kanegra FKKkamp Kanegra smestio se na obali jednog od najlepših istarskih zaliva bogatom stenovitim uvalama i plažom. Kamp Kanegra idealno je mesto za nezaboravan odmor u Umagu. Kamp se nalazi na 10 km od centra grada Umag, u neposrednoj blizini mora. Obuhvata 193 kamp jedinice, koje su deo luksuznih parcela. U okviru kampa takođe postoji veoma bogata gastro ponuda. Tu su restorani a – la carte, picerija, koktel bar, kafe bar, Internet kutak, prilagođenost potrebama osoba s invaliditetom i ostale mnogobrojne pogodnosti.
Još neki od kampova u Hrvatskoj su: kamp „Njivice” sa dve zvezdice, smešten neposredno uz more, u mirnoj uvali, oazi zelenila i mira, a u neposrednoj blizini centra. Kamp je smešten usred hrastove šume koja u letnjim mesecima gostima pruža prijatnu hladovinu. Auto-kamp Trstenica i apartmani / sobe Kata su smešteni uz samu glavnu plažu Trstenica u Orebiću u ugodnom hladu starih borova. Nedaleko od apartmana i auto-kampa nalazi se restoran i dečiji vrtić, a u blizini su i prodavnice. Zatim tu je i Kamp Park Soline, jedan od 10 najboljih hrvatskih parkova. Unutar kampa gostima su na raspolaganju moderno uređeni sanitarni prostori, strojevi za pranje i sušenje veša, menjačnica, internet caffe i supermarket. Ovaj kamp je takođe i dobitnik nagrade za kvalitet 2008., 2009., 2010. i 2011. godine, od strane Kamping Udruženja Hrvatske.

Kampovi u Bosni i Hercegovini

Mnogi će se ove godine uputiti na neku od prelepih destinacija u Bosni i Hercegovini. Ukoliko ste zainteresovani za boravak u prirodi, na nekom mestu pored jezera, reka ili planina, a uz to ste željni avanture, onda preporuka može biti jedan od kampova sa kojima raspolaže Bosna i Hercegovina.

Kamp BiH Turističko naselje „Ada” smešteno je na rečnom ostrvu 3 kilometra nizvodno od Ustikoline. Ugodan prirodni ambijent upotpunjen je drvenim kućicama (kolibama) izgrađenim u modernom stilu. Prilaz kampu je omogućen dobro uređenim makadamskim putem ili splavom. Turističko naselje „Ada” je za posetioce otvoreno u periodu od 1. maja do 31. oktobra. Pored odmora u prirodi, ovde se možete razonoditi i na sportskim terenima, uživati u splavarenju, raftingu, lovu ili ribolovu. U okviru kampa se nalazi i dečije igralište, kao i kulturno-istorijski spomenici iz rimskog perioda.

Kamp „Tara – Raft “ – kamp rafting kluba „Tara – raft “. Nalazi se 5 Rafting BiH kilometara nizvodno od nastanka Drine, u neposrednoj blizini ušća reke Sutjeske u Drinu na mestu koje se zove Bastasi. Centralni deo kampa je objekat izgrađen od drveta i raspolaže bifeom, kuhinjom, restoranom i terasom u sklopu koje se nalazi ognjište za logorsku vatru. Turističke atrakcije u regiji su: splavarenje kanjonom Tare, rafting Tarom, planinarenje, izleti na Zelengoru, rečni i jezerski ribolov, nacionalni park Sutjeska na Tjentištu, prašuma Perućica, vodopad Skakavac visine 73 m, koji se nalazi u prašumi Perućica. U kampu se nalazi 12 bungalova kapaciteta 48 ležaja, 10 šatora, u kojima se može smestiti 30 osoba, WC, lavaboi, tuš kabine.

Pored ova dva kampa, u Bosni i Hercegovini između ostalih, možemo spomenuti i Aduna kamp „Orljani”, sa kapacitetom 100 kamp jedinica, za 300 osoba. Kamp je smešten uz hotel Park i restoran Sunce. Turistički centar „Balkana” se nalazi na obali jezera Balkana u podnožju planine Lisine, nadmorske visine od 1.650 metara. Udaljen je 4 km od Mrkonjić grada. Zatim tu je i kamp „Bjeli” i mnogi drugi. Sezona u svim ovim kampovima je za posetioce otvorena od 1. aprila do 31. oktobra.

 

 

 

Kampovi u Crnoj Gori

Crna Gora je vrlo interesantna turistička destinacija. To je zemlja sa najsevernijim zalivom poreklom iz ledenog doba – Bokokotorski zaliv, najčistijom rekom u Evropi – Tara, najvećim jezerom na Balkanu – Skadarsko jezero. Ali to nije sve… Ako volite da kampujete, takođe se može napraviti nekoliko kombinacija.

Ukoliko volite mir i tišinu, onda predlog mogu biti Žanjice. Ukoliko Vam prija veća gužva, onda u špicu sezone predlog za kampovanje može biti Jaz. Pored ova dva mesta, za studente i veće grupice izbor mogu biti Radovići, malo, živopisno mesto u tivatskom zalivu, svega 800 m daleko od najlepše plaže na Jaranu, Plavi horizonti. Ovde je, u starom maslinjaku, smešten Auto-kamp Akademac. Odmaralište je napravljeno 1990. godine za potrebe studenata Beogradskog univerziteta, ali i drugih koji vole specifičan način letovanja, bez gazda i gazdarica, sa puno druženja i opuštenosti. Više od 50 kamp kućica, bife sa velikom natkrivenom terasom od trske i pristojno opremljene Kamp Crna Gorasanitarne prostorije čine sadržaj ovog odmarališta. U neposrednoj blizini, na svega stotinu metara od kampa, nalaze se dobro opremljene prodavnice, pijaca, ambulanta, pošta, nekoliko restorana, poslastičarnica, kao i diskoteke u Krašićima. Tu su i dobre autobuske linije za odlazak do okolnih gradova.

Ako pak želite da kampujete sa svojom porodicom, jedan od predloga može biti Auto-kamp „Oliva”. Smešten je na samoj obali mora u predivnom maslinjaku po sredini jedne od najčistijih plaža na Jadranu. Kapacitet je 25 – 30 kamping jedinica. Za hladovinu se brinu hiljadugodišnja stabla maslina. Pored kampa se nalaze dve samoposluge, restoran „Utjeha”, „Rocky Beach”, u kome se možete pretplatiti na ishranu, ambulanta kao i bazen za kupanje. Ovo je idealno mesto za odmor bračnih parova sa decom. Ovo mogu biti samo neki od primera za kampovanje na crnogorskom primorju. Naravno, izbora ima još…

 

Kampovi u Makedoniji

Ako je za Vas izazov putovati Južnom Evropom i otkrivati zemlje gde su priroda, kultura i čovečanstvo zajedno, onda je pravi izbor zemlja predivnih jezera – Republika Makedonija.

Na tom mestu na jugozapadu, samo 4 km od grada poezije Struga, na obali Ohridskog jezera, biser Balkana je Kamp AS. Ova atraktivna lokacija spada u prvu kategoriju i ima kapacitet 1.000 kamp jedinica. U okviru kampa je recepcija, dućan, restoran, pekara, sportski tereni i privatna plaža. Idealno mesto za ljubitelje ove vrste odmora. Sezona u ovom kampu je od 15. maja doKamp Makedonija 15. septembra.

Ukoliko želite da se odmarate dok radite, u društvu svog kućnog ljubimca, onda predlog može biti Kamp Rino koji se nalazi u mestu Kališta u Makedoniji. Zapravo, u kampu je veoma uređena infrastruktura, sređen je prilaz kampu, na raspolaganju imate struju, Internet, Wireless LAN, štandove sa brzom hranom, restorane. Od smeštajnih jedinica na raspolaganju su šatori, karavani, mobilne kuće ili kuće za odmor, apartmani i sobe. Ovde se možete razonoditi tenisom, jedrenjem, surfovanjem, ili možda u nekom od termalnih kupatila.

Pored ova dva kampa, u Makedoniji možete posetiti i kamp Krani, u mestu Krani, kamp Oteševo, u istoimenom mestu, Auto-kamp Livadište, u mestu Struga, kamp Ljubaništa i Auto-kamp Gradište, na Ohridu, lepo uređen sa teniskim terenom i drugim dodatnim sadržajima, u kome je takođe dozvoljeno dovođenje pasa u sezoni i van nje.

Kampovi u Sloveniji

Kampovi u Sloveniji su idealni za one koji cene odmor pri čemu dobijaju punu vrednost za svoj novac, ali su u stanju da privuku čak i one ljude koji traže hotel sa pet zvezdica pod vedrim nebom. Neki od slovenačkih kampova zaslužuju da se svrstaju među najbolje evropske kampove, a mogu se stvarno pohvaliti sa pet zvezdica. Većina ih je ocenjena sa dve do četiri zvezdice.

Neki od kampova u Sloveniji su: Kamp Terme 3000, deo prirodnog Kamp Slovenija 1zdravstvenog centra Moravske Toplice, nalazi se na južnom obodu Goričih brda. To je jedan od najlepših i najmodernijih kampova u Sloveniji. Pored zamka Otočec, na desnoj strani reke Krke, nalazi se prijatan Kamp Otočec, gde se može smestiti 160 gostiju. Kamp se nalazi na obali reke i idealno je mesto za pecanje, vožnju čamcem rekom Krkom, ili za igranje golfa. Kamp Otočec je otvoren od 1. aprila do 15. oktobra.

Kamp Lijak se nalazi u selu Ozeljan u dolini Vipava, neposredno ispod gornjeg grebena Trnovo. Oblast je poznata po paraglajdingu i delta glajdingu, a ime je dobio po potoku Lijak. Mediteranska klima i umereni klimatski uslovi sve olakšavaju – letačke aktivnosti tokom cele godine (i u zimskom periodu takođe). Divan pogled se pruža na Alpe i Jadransko more. Kamp Lijak ima 35 kamperskih jedinica na raspolaganju. Nudi toplu i hladnu tekuću vodu, toalete i tuševe, sudopere za pranje posuđa, mašine za pranje veša, frižidere, Kamp Slovenija 2električne sprave i vezu sa Internetom.

Auto-kamp Terme Ptuj*** – KampTerme Ptuj samo je kilometar udaljen od Ptuja, jednog od slovenačkih najstarijih i najlepših srednjevekovnih gradova. Gosti kampa imaju slobodan pristup

saunama i zatvorenom i otvorenom termalnom parku, gde vam se pruža širok i raznovrstan spektar atrakcija na vodi. Termalni park, ukupne površine od 4.200 kvadratnih metara, ima ponešto za mlade baš kao i za one mlade u duši – masaže, razne terapije i jedan organizovan program zabave.

 

Kampovi u Bugarskoj

Neki od kampova u Bugarskoj su: Kamp Zora, sa 2 zvezdice, koji se nalazi na obali sa direktnim pristupom plaži, Sent James Park and Trinity Rocs Farm, kampovanje na seoskom posedu, Kamp Varna, i mnogi drugi, kao što su:

Kamp Veliko Tarnovo – Kamp je smešten u mirnoj i opuštajućoj dolini Kamp Bugarska Televets, koja se nalazi između dva radnička sela bogate istorije i snažne kluturne tradicije. Kamp ima pogodnosti visokog kvaliteta za sve tipove kampera. Ovde se mogu smestiti šatori, karavani, kuće na točkovima, biciklisti, oni koji putuju samo sa ruksacima ali i oni koji imaju vozila sa pogonom na 4 točka. Tokom poslednje dve godine Kamp Veliko Tarnovo u Bugarskoj bio je projektovan, razvijan i građen tako da se stvori kamp o kojem su vlasnici oduvek sanjali.

Kamenovo Kamp – nalazi se u selu Kamenovo, koje je u dnu doline. Kamp je na vrhu te doline i gleda na selo. To je pravo poljoprivredno selo, kao i većina sela u Bugarskoj. Kamp ima restoran i bar sa lepom pivskom baštom, 2 prodavnice, poštu, čuvene Venčane planine i mnoge pećine koje treba istražiti. Ima redovan autobuski saobraćaj do Razgrada i Kubrata, dva najbliža veća grada.

 

Kampovi u Rumuniji

Od kasnog proleća do ranog leta ljubitelji prirode se sjate u rumunske kampove kako bi uživali u obilju obližnjih atrakcija i veličanstvenim planinama. Postoji 69 kampova u Rumuniji sa licencom od Ministarstva turizma Rumunije.

Kamp Vinograd – nalazi se u planinama, manje od 20 km od jezera, manje od 20 km od rezervata prirode. Pruža se na površini od ​​2 hektara. Otvoren je za posetioce od 1. aprila do 31. oktobra. U samom kampu se nalazi bazen (besplatan), dečiji bazen, besplatni topli tuševi, pojedinačna i zajednička mesta za roštilj, javni parking, električne veze, veze za otpadne vode, igralište.

Kamp RumunijaVampirski kamp – smešten u unutrašnjosti, sa direktnim pristupom do reke i rezervata prirode. Ovo je kamp sa pet zvezdica. Pokriva površinu od ​​30 hektara. Otvoren je za posetioce od 1. aprila do 31. oktobra. Ima tople tuševe koji se naplaćuju, individualne roštilje, privatan parking, električne veze, evropske utičnice, veze za pijaću vodu, igralište.

Još neki kampovi u Rumuniji su: Kamp Eldorado u planinama, sa 5 zvezdica, Kamp Apollo, Kamp Autoturist – kamp sa 2 zvezdice, Kamp Casa Rustica i Kamp Panorama, sa 3 zvezdice, zatim Kamp Rauthal and Zwaluwnest, uz kampovanje na seoskom posedu, Kamp Lac Murighiol, La Curtea Richvini, Kamp De Vuurplaats, kampovanje na otvorenom, i mnogi drugi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.