Davne 2009. godine osnivači portala Kongresniturizam, Miona i Ivan Milić, sedeli su u jednom crnogorskom hotelu i uživali u poslovno-prijateljskom razgovoru sa tadašnjom menadžerkom prodaje i marketinga tog hotela, Leonardom (tada) Đinović, koju su već nekoliko godina poznavali zahvaljujući međusobno uspešnoj saradnji.

Razne teme su se nametale, i Leonarda je rekla da bi oni, obzirom na iskustvo, a u nedostatku adekvatne literature u ovoj oblasti na našim prostorima, trebalo da pokrenu časopis. Časopis koji će prvenstveno da poveže kongresnu industriju regiona, da poveže hotele, agencije i kompanije, one koji organizuju događaje. Časopis koji će pružiti korisne informacije, ideje i uvid u trendove u event menadžmentu. S obzirom na to da su već dobijali zahteve od industrije da pokrenu ovakav časopis, iako to ona možda ne zna, Leonardin predlog je tog dana prelomio.

Iako bez novinarskog znanja i iskustva, ali uz pomoć organizacionih i menadžerskih veština i verovanja u uspeh, Miona je preuzela na sebe ulogu urednice budućeg časopisa. Očekivanja, kako kompanije, tako i industrije su bila velika. Uz rad, trud, iskustvo u kongresnoj industriji i kreativnost, nastao je SEE business travel & meetings, skraćeno, SEEbtm. Časopis koji je
opravdao, a možda i prevazišao očekivanja.

Šest godina kasnije, ukazala se potreba da se onim hotelima koji su lideri u organizaciji događaja, onima koji su prvi izbor za korporativne klijente i organizovane poslovne grupe, ukaže priznanje. Kako zbog lične i poslovne satisfakcije, tako i kao smernica za buduće događaje i kompanije koje biraju prostor i hotel. Ali i kao uzor dobre poslovne prakse drugim hotelima za kongresni i poslovni turizam. Već etabliran SEEbtm časopis i regionalni portal Kongresniturizam, ukazali su se kao logični inicijatori i osnivači priznanja u kongresnom
turizmu – SEEbtm Awards. Tako su, 2016. godine pokrenute najznačajnije nagrade u kongresnom turizmu. Ne samo zato što ih organizuje i dodeljuje vodeći regionalni portal za organizaciju događaja Kongresniturizam i specijalizovani časopis SEEbtm, već zato što za najbolje glasa publika, oni koji organizuju događaje. Oni čiji glas u praksi zapravo najviše vredi.

U Beogradu 15. novembra 2018. godine 7. put tradicionalno je okupljena kongresna
industrija regiona na SEEbtm Party-ju, koji se profilisao kao vrlo važan događaj za MICE i event industriju. Na ovom okupljanju svečano su, po drugi put, dodeljena prestižna priznanja – SEEbtm Awards, najboljim hotelima i prostorima u kongresnom i poslovnom turizmu regiona. Želeći da nagradama daju još veći kredibilitet i težinu, Miona i Ivan su se odlučili da oforme specijalni žiri. Žiri od ljudi koji se provereno bave organizacijom događaja ili odlučuju o istom ispred svojih kompanija. Tako su SEEbtm Awards postale jedine nagrade u regionu, a i šire, vezane za kongresni turizam koje dodeljuje iz prve ruke, industrija! Nema većeg priznanja za hotel nego kad gost, u ovom slučaju korporativni gosti koji spadaju u najzahtevnije, ali i one koji najviše troše, oda priznanje i odabere kao najboljeg u određenoj kategoriji.Sve navedeno je dalo rezultate, i borba među hotelima za SEEbtm Awards 2018 je bila velika. Tim pre, što su se među nominovanim hotelima i prostorima zaista našli najbolji u svojim kategorijama. Koliko je hotelima značajno ovo priznanje govori i činjenica da je svoje glasove dalo čak 8.700 ljudi!

A evo šta o SEEbtm Awards priznanjima i SEEbtm Party-ju kažu pobednici

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.