Na godišnjoj konferenciji Facebook Developer Conference – F8 održanoj u San Francisku 12. i 13. aprila 2016. godine, predstavljene su i najavljene nove funkcionalnosti Facebook platforme.

Unapređene mogućnosti, alati i funkcije koje Facebook pruža programerima su brojne. Međutim, nove funkcionalnosti omogućuju mnoštvo noviteta i po pitanju organizacije događaja i kongresne industrije.

Naime, velika pažnja na ovogodišnjoj F8 konferenciji posvećena je razvoju virtuelne realnosti. U hotelskoj industriji virtuelne ture su u mnogome doprinele interaktivnosti posetilaca sajtova hotela. Virtuelne ture omogućuju korisnicima detaljni prikaz hotelskih kapaciteta i sadržaja, iz svojih kancelarija ili domova.

Nije neophodno da fizički budu prisutni, što umnogome može uticati na brzinu odlučivanja, ali i razmatranja većeg broja prostora (za koje do sada nije bilo vremena da se fizički obiđu) prilikom organizacije događaja. Unapređenjem ovih tehnologija otvaraju se mogućnosti koje hoteli, prostori i ostali učesnici u organizaciji događaja mogu iskoristiti za svoju promociju na ovoj društvenoj mreži.

Organizatorima događaja ova funkcionalnost omogućava pregled sala, soba i ostalih sadržaja koji su im potrebni za određeni događaj i pre nego što zapravo posete objekte, što u mnogome skraćuje vreme potrebno za pronalaženje pravog prostora za događaj. Takođe, na ovaj način omogućeno je pretraživati hotele i event prostore u drugim gradovima ili državama sa jasnim uvidom u stvarnu ponudu.

CEO Facebook-a, Marck Zuckerberg, najavio je u narednim godinama razvijanje novih i modernijih gedžeta virtuelne realnosti. Nove VR naočare izgledaće kao obične naočare za vid. Konferencije, seminari i ostali poslovni i edukativni skupovi mogli bi da dobiju apsolutno drugu dimenziju uz pomoć novih gedžeta virtuelne realnosti.

Live stream video, još jedan je od noviteta objavljenih na F8. Na Facebook će od sada moći da se prenosi live stream video sa bilo koje kamere, čak i sa drona. Ova mogućnost daće veću interaktivnost i prilikom nekog događaja, npr. postavljanjem videa na zvaničnu Facebook stranicu događaja u realnom vremenu.

Facebook
Facebook

Na ovogodišnjoj konferenciji Facebook je predstavio i nove mogućnosti opcije namenjene za kreiranje događaja „Events”. Nove funkcionalnosti su: kupovina karata, check-in, postavljanje fotografija događaja, pretraživanje pozivnica, agende, kalendar događaja, itd. Za organizatore koji upravljaju sa više događaja u isto vreme nove mogućnosti će im svakako olakšati i ubrzati posao.

Razvoj tehnologija i društvenih mreža doveo je do povećanja interaktivnosti i inovativnosti u svakom poslu, a samim tim i događaji su sve više „tech-savvy”. Prednosti new age tehnologije i korišćenja Facebook platforme prilikom organizacije događaja su razne, npr. aplikacije o događajima je moguće preuzeti na mobilne telefone, Facebook pomaže organizatorima sa procesom registracije i pozivanja gostiju, moguće je postavljati sve izmene i obaveštenja koja delegati prate putem Facebook stranica događaja, povećava se networking i interaktivnost među učesnicima i sl.

CEO Facebook-a, Marck Zuckerberg, najavio je u narednim godinama razvijanje novih i modernijih gedžeta virtuelne realnosti.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da organizatori događaja moraju pratiti i primenjivati, u meri koje procene da im je potrebno, nove trendove koje današnje vreme i pruža i nameće u pogledu novih tehnologija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.