Jačanje tima kroz muzički trening

0
4222

Marmusica-01Marmúsica okuplja izvanredne profesionalne muzičare, od klasične muzike do džeza, odnosno renesansne muzike. Svoju muziku dopunjuju nastupima glumaca, plesača, kompozitora, di-džejeva, vi-džejeva (VJ video jockey- video nastupi, umetnik koji uživo stvara vizuelne efekte)  i audio-vizuelnim efektima.

U nastavku, podelićemo sa Vama i neke  od najzanimljivijih načina koji Marmúsica koristi za jačanje  tima kroz pozorišne mjuzikle i gospel muziku.

TRENING KROZ POZORIŠNE MJUZIKLE

Ovu aktivnost sprovodi profesionalni reditelj modernog mjuzikla i pozorišni reditelj, naravno sa muzičarima, šminkerima i ostalim članovima.

Nema nigde takvog mesta kao što su „daske koje život znače“ gde se može primetiti to uzbuđenje, mukotrpne pripreme i energija trupe, koja je uložila mnogo truda u probe za jedan mali pozorišni komad.

Timski rad je nezamenljiv u postavljanju predstave, pored potreba, entizijazma i samokontrole koji su neophodni od strane svakog člana. Muzika, igra i pesma su osnovni pokretači od početka sveta i veka.

SLIČNOSTI IZMEĐU POZORIŠNOG I TIMA KOMPANIJE

Tim za pozorišni mjuzikl je tim koji radi u atmosferi maksimalne napetosti gdeMarmusica-02 i najmanje odstupanje zahteva odluku u sekundi.

Samo uz ličnu posvećenost svakog izvođača predstava može biti uspešna.

Odlična predstava je rezultat mnogobrojnih proba.

Bez komunikacije nema ni strasti. Bez strasti nema ni umetnosti.

U radionici pozorišnog mjuzikla, članovi se odlično zabavljaju, rade u timu i zaboravljaju na svakodnevni stres. Ispunjeni su vitalnošću, preuzimaju rizike i rade nešto sasvim drugačije nego obično.

TRENING KROZ GOSPEL MUZIKU

Ovu aktivnost vodi moderator za gospel muziku.

Ova muzička obuka je posvećena grupama koje žele da razviju timski projekat koristeći se svojim glasovima kao instrumentom dok se istovremeno odlično zabavljaju.

Čin pevanja u različitim glasovima znači da morate da obratite pažnju na ono što rade vaše kolege da biste postigli dobre rezultate. Za vreme ove radionice se sprovodi više aktivnosti kao što su koncerti, vokalizacije, grupne improvizacije, a naročito pevanje melodija u klasičnom gospel stilu. Repertoar seže od klasika crnačke duhovne muzike do savremenih pravaca (Soul, R & B i Pop).

Primenjeni aspekti obuhvataju: timski rad, osetljivost prema drugima, veštine kretanja, poštovanje, poverenje…

Na kraju radionice se pesme koje su polaznici naučili izvode na koncertu sa bendom ili pijanistom i trenerima.

M.Š.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.