Sajam IMEX, koji se održava od 19. do 21. aprila 2016. godine u kongresnom centru Messe u Frankfurtu, kreiran je tako da svakom posetiocu priredi fleksibilno iskustvo koje je prilagođeno njegovim poslovnim potrebama.

Pored novih izlagača, novih edukativnih segmenata i mogućnosti umrežavanja posvećenih svakom sektoru industrije, IMEX je dodao važne nove komponente prepoznatljivom programu za gostujuće kupce (Hosted Buyer Programme).

Obogaćeni program za gostujuće kupce

Novina za 2016. godinu je to što evropski kupci imaju mogućnost da se unapred odluče za trodnevni program (dve noći). To im obezbeđuje više vremena za sajam i ostvarivanje svojih poslovnih ciljeva, kao i za učešće u networking događajima i edukacijskim segmentima. Ta opcija čini program izuzetno fleksibilnim i predstavlja dodatak jednodnevnim i dvodnevnim programima, koji su za 13 godina stekli dobru reputaciju.

Revidirano vreme za grupne sastanke će obezbediti gostujućim kupcima više vremena za istraživanje sajamskog prostora – događaj počinje u 9.45h, a grupni sastanci su rezervisani za vreme od 11.00h do 16.00h.

IMEX Frankfurt
IMEX Frankfurt

IMEX će ugostiti i više od 20 novih grupa gostujućih kupaca iz sveta, uključujući Nemački, Poljsku, Kinu, Južnu Afriku i Južnu Ameriku, kao i UNICEO – mrežu za donosioce odluka za korporativne događaje. ISES (Međunarodno udruženje za specijalne događaje) će takođe učestvovati na sajmu po prvi put sa njihovim Svetskim samitom događaja  – Global Event Summit.

Kupci će imati priliku da se sretnu sa mnogim izlagačima, uključujući Hrvatsku, Novi Zeland, PromPeru, San Francisko i Srbiju, i hotelske grupe – ATA Hoteli, Hilton International, Preferred Hotels i Trump Hotel Collection.

[quote_box_left]

Da li ste znali?

Ove godine gostujući kupci iz Evrope imaju mogućnost da se odluče za trodnevni program.

[/quote_box_left]

Nove destinacije i prostori

Potražnja od strane kupaca za prisustvo na sajmu je rekordno visoka, uz već potvrđene 24 grupe gostujućih kupaca iz cele Evrope i sveta. Kao i uvek, među 3.500 izlagača iz 150 zemalja, IMEX će obuhvatiti brojne nove dobavljače iz kongresne industrije, destinacije i prostore koji koriste sajam kao priliku da predstave svoje proizvode i usluge na tržištu.

Edukacija

Ovogodišnji sajam prožimaju dve nove teme: Business + ME se fokusira na lični razvoj, društvenu odgovornost i dobrostanje duha i tela – wellbeing. Nov je i segment koji se fokusira na zajedničku ekonomiju i to kako ona oblikuje načine na koje putujemo i poslujemo, što će biti predmet okruglog stola koji je zakazan za sredu, 20. april, na kom će se raspravljati o uticaju ove ekonomije na kongresnu industriju. Inspiration Hub, koji pokriva sve segmente edukacije na sajmu, takođe će predstaviti mišljenja stručnjaka o ličnom brendiranju, poslovnim veštinama, kreativnom učenju, marketingu i društvenim mrežama, istraživanjima i trendovima i tehnologiji.

Inspiration Hub
Inspiration Hub

Takođe, novina za ovu godinu je i serija kratkih i brzih razgovora sa fokusom na „Trendova i razmišljanja u budućnosti″. Ovi razgovori će se obavljati u Inspiration Hub-u svakog dana pre početka sajma, a sponzor je Švedska.

Dan pre početka IMEX sajma u Frankfurtu, ponedeljak 18. aprila, ovog puta biće ispunjen edukativnim aktivnostima namenjenih i kupcima i dobavljačima, uključujući:

  • Exclusively Corporate @IMEX – razvoj ličnog brenda

U pitanju je dragocena prilika u hotelu Villa Kennedy za organizatore korporativnih događaja iz celog sveta da se okupe u okviru njima prilagođenog programa za edukaciju i privatno umrežavanje.

Ovogodišnji Exclusively Corporate događaj baca svetlo na planiranje događaja kao profesiju, uz fokus na mogućnosti razvijanja sopstvenog brenda, pokazivanja svoje vrednosti unutar organizacije i veću efikasnost i efektivnost.

  • Association Day & Evening – koliko je relevantno vaše udruženje?

Za profesionalce koji rade za udruženja organizujući međunarodne konferencije i događaje, Association Day predstavlja priliku da procene koliko dobro se njihovo udruženje prilagođava u svetu koji se stalno menja. Ovogodišnji događaj se fokusira na relevantnost, a načini na koji se udruženja širom planete bave ovim pitanjem biće istražena putem specijalno smišljenog programa edukativnih sesija i radionica za rešavanje problema sa kolegama. Ceo dan je posvećen diskusijama o problemima sa kojima se suočavaju udruženja iz svih industrija, zahvaljujući čemu će delegati imati priliku da uspostave partnerstva i dragocene kontakte. Dan se završava izuzetno popularnim Večem za udruženja (Association Evening) u hotelu Marriott.

  • Prva PCMA poslovna škola u Evropi – pocepajte pravilnik i razmišljajte van šablona

PCMA (Udruženje za profesionalni kongresni menadžment) po prvi put otvara vrata svoje prestižne poslovne škole u Evropi rame uz rame sa IMEX sajmom u Frankfurtu. Ovaj besplatni program je namenjen svima i nudi rukovodiocima šansu da izgrade ključne poslovne veštine i uče na predavanjima profesora MBA nivoa. Dr Kaihan Kripendorf, renomirani poslovni strateg, konsultant i pisac bestselera, predvodiće interaktivni čas na temu „Uputstva za razmišljanje van šablona i smišljanje disruptivnih strategija“, koja istražuje negovanje novih pristupa poslovnom razmišljanju i usvajanje svežeg razmišljanja van šablona kao odgovor na promene u poslovanju. Ovaj inovativni kurs takođe ima CMP sertifikat.

Show floor at IMEX Frankfurt
Show floor at IMEX Frankfurt

Renimirani politički forum okuplja lidere kongresne industrije, predstavnike vlade i kompanija, profesionalce i akademike kako bi diskutovali o izgradnji i održavanju uspešne kongresne industrije.

Rej Blum, predsednik IMEX Group-e, objašnjava: „IMEX u Frankfurtu, koji se održava po 14-ti put, nastavlja da prikazuje neverovatnu raznolikost i inovacije u našoj industriji, pri čemu i novi i stari izlagači koriste sajam kao svoju glavnu platformu za predstavljanje proizvoda, destinacija i prostora globalnom kongresnom tržištu. Isto tako mi stalno unapređujemo sajam i ova godina neće biti izuzetak, pri čemu najveću investiciju predstavlja program za gostujuće kupce koji im obezbeđuje fleksibilnost i vreme potrebno za maksimalno iskorišćavanje širokog spektra poslovnih i edukativnih prilika na sajmu.“

Carina Bauer, CEO IMEX Gruop-e, objašnjava: „Mi se stalno konsultujemo sa našim kupcima i posrednicima i napravili smo izmene u program kako bismo osigurali da je sajam u potpunosti skrojen prema njihovim potrebama. Verujemo da će i kupci i izlagači imati koristi od ovoga.  IMEX u Frankfurtu obećava mnoštvo mogućnosti za sve članove zajednica kongresne industrije i podsticajnih putovanja. Znamo da ne postoji bolji način za poslovanje ili izgradnju mreže poslovnih kontakata i prijatelja nego kada se sretnemo licem u lice, i radujemo se što ćemo ugostiti svet u Frankfurtu, ovog aprila.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.