Praksa nam je pokazala da kada se moderno poslovanje oslanja na tradiciju, dobri rezultati ne mogu izostati.

 

Ivana Perković

Hotel Dubrovnik Zagreb, sa zaista bogatom istorijom, sam priča svoju priču. O važnosti tradicije, kongresnim gostima i daljim poslovnim planovima, razgovarali smo sa Ivanom Perković, Direktorkom prodaje i marketinga.

Hotel Dubrovnik Zagreb poznat je, osim po svojoj izvanrednoj lokaciji, i po tradiciji dugoj 90 godina. Možete li nam reći nešto više o tome?

Hotel Dubrovnik upravo ove godine slavi svojih 90 godina u pružanju usluge kako domaćim tako i stranim gostima. Sve je počelo davne 1929. godine, kad je svoja vrata gostima otvorio hotel Milinov, koji je svoje ime dobio po poznatom trgovcu Svetozaru Milinovu, ujedno i prvom vlasniku. Uređen u art deco stilu, u to je vrijeme predstavljao jednu od najupečatljivijih građevina na glavnom gradskom trgu. Posebnost zgrade definitivno je kip boga Merkura koji je na pročelje premješten s kuće još jednog poznatog zagrebačkog trgovca, Pavla Hatza. Kipar koji mu je „udahnuo″ život je Anton Dominik Fenkorn, kasnije zaslužan za izradu još poznatijeg kipa, onog bana Josipa Jelačića nasuprot hotelu. Kompanija Dubrovačka plovidba kupila je hotel 1942. godine i odlučila mu dati današnje ime, Hotel Dubrovnik, a početkom 80-ih i dodati novo, stakleno krilo s nove 152 sobe. Svakako treba spomenuti i našu nezaobilaznu Kavanu Dubrovnik, jednu od najpoznatijih i najstarijih zagrebačkih kavana koja već desetljećima ugošćava ljude iz poslovnog i kulturnog miljea te sve istinske zaljubljenike u ljepotu i kulturu življenja. Sve to Hotel Dubrovnik čini jednim od pionira hotelijerstva i ugostiteljstva u Zagrebu, na što smo posebno ponosni, a početkom godine smo to i proslavili u krugu naših navjernijih dugogodišnjih partnera.

U poslednjih devet godina konstantno radite na preuređivanju hotela i poboljšanju usluge. Šta je sve urađeno?

Prva preuređenja hotelskih kapaciteta počela su 2010. godine kad smo krenuli s potpunom renovacijom postojećih konferencijskih dvorana. Pretvorene su u multifunkcionalne prostore s najmodernijom tehničkom opremom, uz veliku pomoć i sugestiju naših dugogodišnjih partnera koji se bave audiovizualnom opremom potrebnom za organizaciju svih vrsta događanja. Našim klijentima na raspolaganju je tako 12 dvorana kapaciteta od sedam do 250 osoba. Slijedeći veliki projekt je bilo uređenje recepcije, lobbyja te kompletne unutrašnjosti staklene zgrade, uz ekološki aspekt uštede energije zamjenom cijele staklene fasade koji je dovršen 2014. Kroz cijeli taj period preuređivane su i hotelske sobe te apartmani. Zbog činjenice da je hotel izgrađen 30-ih godina prošlog stoljeća, jedan dio jednokrevetnih soba, soba isključivo za jednu osobu, bio je izuzetno malen za današnje standarde i u odnosu na rastuću konkurenciju, pa smo takve sobe spajali – po dvije u jednu veliku. Time smo dobili novu kategoriju sobe, deluxe sobe, idealne za sve koji iznad svega cijene komfor i estetiku. Hotel trenutno ima na raspolaganju 214 soba i osam apartmana dizajniranih za maksimalnu udobnost i funkcionalnost.

Šta je to što poslovni gosti posebno cene u vezi sa hotelom Dubrovnik Zagreb?

Zbog svoje lokacije, Hotel Dubrovnik predstavlja idealan izbor turistima i poslovnim gostima. Obzirom da gosti u Zagrebu provode uglavnom dvije noći, biznis gostima je vrlo bitno da nakon napornog poslovnog dana imaju vremena obići znamenitosti grada ili jednostavno se opustiti u nekom od obližnjih barova ili restorana, bez da moraju sjesti u automobil. Na samo nekoliko koraka od hotela nalaze se sve glavne gradske atrakcije, značajne kulturne i poslovne institucije, shopping zone i mnoge druge zanimljive lokacije. Druga stvar koju svakako moram spomenuti jest usluga koju pružamo – naše osoblje ističe se profesionalnošću i poznavanjem struke i oni su pravi razlog zbog kojeg su nam klijenti vjerni i uvijek iznova koriste naše usluge. Istaknula bih još i činjenicu da sve naše konferencijske dvorane imaju dnevno svjetlo, a većina njih i predivan pogled na grad te mogućnost parkiranja u strogom centru Zagreba, što je klijentima također bitno.

Možete li nam reći nešto o daljim planovima hotela Dubrovnik Zagreb?

Naš cilj je definitivno postati jedan od najboljih poslovnih hotela u Zagrebu i u tom smislu namjeravamo učiniti sve što je u našoj moći da bismo to i postigli. To podrazumijeva daljnju obnovu soba i hotelskih kapaciteta te podizanje razine usluge na način da ju što više prilagodimo potrebama poslovnog gosta, naravno pazeći pritom i na goste koji iz turističkih razloga posjećuju Zagreb i naš hotel. Specijalizirali smo se za evente s manjim brojem sudionika obzirom na naše kapacitete, ali priželjkujemo i one veće koji bi trebali uslijediti izgradnjom kongresnog centra u Zagrebu, barem po pitanju smještaja. Slijedeće godine imat ćemo najbolji test obzirom da Hrvatsku zbog predsjedanja Europskom Unijom očekuje veliki broj događanja u prvoj polovici godine.

Po čemu, u poslovnom smislu, pamtite proteklih 10 godina?

Proteklih deset godina pamtit ćemo po postepenom oporavku turističkih kretanja nakon pada koji je kulminirao 2008. godine, po sve većem udjelu rezervacija preko online turističkih agencija koji je kao kanal rezerviranja prije deset godina bio u povojima te sve većim interesom za organizaciju banketno – konvencijskih događanja.

Kako je izgledao vaš poslovni put od tada do sada?

Hotel Dubrovnik doživio je potpunu transformaciju spomenutim renovacijama u proteklih deset godina i ponovo se nametnuo kao nezaobilazan poslovni hotel
u Zagrebu. Što se mene osobno tiče, u spomenutom periodu prošla sam sve stepenice odjela prodaje – od referenta za individualne pa grupne rezervacije, preko voditelja ključnih kupaca do današnje pozicije koju obavljam. Cijelo to vrijeme imala sam veliku podršku u kolegama koji čine odjel prodaje i koji su vrlo odgovorni prema poslu kojeg radimo.

Na šta ste posebno ponosni u prethodnoj deceniji?

Prije svega na izvrsne rezultate koje ostvarujemo, ali i na radnu atmosferu zbog koje je to tako – veliki broj naših djelatnika već je dugo godina s nama, s tim da je nekima od njih to prvi i jedini posao koji su radili. Svi smo kao jedna velika obitelj, lijepo je znati svakog kolegu poimence.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.