GRAD BARSELONA – DOMAĆIN OD POVERENJA

Kristof Tesmar, direktor Kongresnog biroa grada Barselone

0
4954
Barcelona 01

Barcelona 01Barselona je osnovana pre više od dve hiljade godina na obali Mediterana na severoistoku Iberijskog poluostrva, između dveju reka, nedaleko od Francuske. Od tada predstavlja tradicionalnu kapiju Španije kroz koju su ušle različite kulture i obogatile grad.

Da bismo predstavili Barselonu kao jednu od najboljih kongresnih destinacija, imali smo čast da porazgovaramo sa gdinom Kristofom Tesmarom, direktorom Kongresnog biroa grada Barselone.

1. Već godinama se Barselona nalazi među prve tri kongresne Barcelona 02destinacije prema ICCA statistici. Prema Vašem mišljenju, šta daje najveći doprinos jednoj takvoj zavidnoj poziciji?

Barselona se od 2001. godine stalno nalazi među prvih 5 kongresnih destinacija. Bili smo i na prvom mestu. Nastavićemo da promovišemo Barselonu kao destinaciju poslovnih i incentive putovanja i trudićemo se da se i dalje održimo u vrhu.

Barselona ima izvanredne event prostore i pouzdane profesionalce. Imamo čak 4 kongresna centra. Ponuda hotela je isto tako bogata i moderna uz kongresni prostor maksimalnog kapaciteta od 1000 ljudi. Barselona ima u ponudi i značajan broj mesta i objekata za organizaciju skupova manjeg i većeg obima. Pruža i širok spektar istorijskih i šarmantnih lokacija, idealnih za bankete, koktele, sajmove i prezentacije proizvoda, u modernim i kompletno opremljenim objektima.

2. Barselona je od 2004. godine domaćin jednom od najznačajnijih sajmova kongresne industrije – EIBTM. Da li u izvesnoj meri ova činjenica utice na popularizaciju grada kao kongresne destinacije?

Činjenica da je Barselona domaćin EIBTM-a nesumnjivo ima veliki uticaj. Tih dana, posetioci EIBTM imaju priliku da na licu mesta iskuse predivnu atmosferu Barselone.

Barcelona 033. Koje biste izdvojili, odnosno na koje ste događaje posebno ponosni čiji je domaćin bio ovaj predivni grad?

Ponosni smo na sve događaje koji se održavaju u našem gradu od kongresa udruženja do IT skupova, izložbi automobila i poslovnih skupova.

Pored toga, ponosni smo i na to što veliki kongresi kao što su kongresi Evropske kardiologije, Evropskog respiratornog društva, Svetski kongres mobilnih komunikacija, Dijabetesa (EASD), EIBTM imaju nepoljuljano poverenje u Barselonu kao domaćina njihovih događaja.

4. Barselona je izabrana za prvu Svetsku prestonicu mobilnih komunikacija. Koje su glavne koristi za grad od ovog izbora?

Grad koji je u stalnom procvatu kao Barselona predstavlja savršenu lokaciju za isto tako naprednu i inovativnu industriju mobilnih komunikacija. Izbor Barselone za Svetsku prestonicu mobilnih komunikacija potvrđuje da je ovaj grad prirodno okruženje za sklapanje novih poslova i podsticanje novih veza i umrežavanja. Barselona ima za cilj da postane baza za uspostavljanje i negovanje i profesionalnih i ličnih veza. To je mesto za usavršavanje strategija, promociju brendova i proširenje poslovanja i zato od odabira našeg grada za Svetsku prestonicu svi imaju koristi.

5. Takođe, šta posetioci mogu da očekuju od Svetskog kongresa Barcelona 04mobilne telefonije 2013?

Grad Barselona je ponosan da po osmi put zaredom bude domaćin GSMA Svetskog kongresa mobilnih komunikacija. U centru pažnje ovogodišnjeg događaja je njegova nova lokacija Fira Gran Via. To je najmodernija sajamska hala koja nudi dvostruko više prostora čime se omogućava dodatni komfor i što je isto tako važno, ima mesta za dalji rast. Tehnička opremljenost hale Fira Gran Via je na najvišem nivou što ispunjava očekivanja globalnog tržišta mobilnih komunikacija. Nema sumnje da će ovogodišnji posetioci profitirati od nove perspektive i iskoristiti dostupne profesionalne mogućnosti na GSMA Svetskom kongresu mobilnih komunikacija, najvećem svetskom događaju iz oblasti mobilnih komunikacija.

6. Koji su glavni planovi za budućnost u smislu očuvanja pozicije jedne od najboljih kongresnih destinacija?

Da održimo Barselonu kao jednu od najboljih kongresnih destinacija.

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.