Kongresni biro grada Bleda je neprofitna organizacija, koja posluje pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada Bleda. Uprkos tome što je kao organizacija još uvek mlada, ona promoviše Bled kao jednu inspirativnu i osvežavajuću destinaciju za održavanje kongresa i podsticajnih putovanja, u smislu kreativnosti, održivosti i uspeha.

1. Bled već sto godina važi za najpoznatiju destinaciju u Sloveniji, i šire. Šta je to što ovu destinaciju čini toliko zadivljujućom?

Neki od događaja koji se svake godine održavaju na Bledu:

– PEN konferencija (od 1977. god.)

– Bled eKonferencija (od 1988. god.)

– Strateški Forum Bled (od 2006. god.)

Jedna od glavnih osobenosti Bleda je svakako i bez sumnje impresivan pejzaž – slikovito jezero sa jedinim slovenačkim ostrvom, i srednjevekovni zamak koji se izdiže na strmoj litici iznad samog jezera.

Do Bleda se lako stiže, ipak, nalazi se u okruženju netaknute prirode, nudi svež i čist vazduh, puno sunčanih sati i mnoštvo izvora termalne vode, koje je Arnold Rikli, terapeut koji je uveo turizam na Bled, dobro poznavao i veoma cenio. Počeci turizma na Bledu datiraju još od druge polovine 19. veka, kada je tamo osnovana prva banja, a tradicionalna ljubaznost ovom mestu daje šarm, zajedno sa kulturnim svojstvenostima na koja se nailazi na svakom koraku.

Dalje, Bled je skoro postao i centar vrhunske kuhinje, sa nekoliko najboljih slovenačkih kuvara koji su za svoju bazu odabrali baš Bled, što ga zaista čini destinacijom izuzetno cenjenom među gurmanima, koji na Bled dolaze što privatno što poslovno.

2. Kongresni biro grada Bleda je osnovan prošle godine, a Vodič za organizatore kongresa i podsticajnih putovanja izdat je 2013. godine. Možete li nam navesti osnovne razloge ovakvih inicijativa?

Bled panoramaTo je bila naša želja – kao i želja svih onih koji pružaju usluge organizacije i podrške na Bledu – da objedinimo pod istom kapom ponude za organizaciju kongresa i podsticajnih putovanja.

Svesni smo činjenice da saradnja predstavlja ključ stalnog rasta i razvoja u smislu podizanja kvaliteta i jačanja pozicija  na sve konkurentnijem međunarodnom tržištu. Jedan od ciljeva Kongresnog biroa grada Bleda jeste, kao i kod ostalih institucija ove vrste, da ponudi objektivne informacije svojim klijentima i da im pomogne u organizovanju sastanaka i podsticajnih putovanja na Bledu.

Drugi važan zadatak biroa jeste marketing i promovisanje destinacije, uključujući i pripremu ponuda za održavanje kongresa i događaja, za šta Bled zaista smatramo idealnom lokacijom.

Blejski gradDa bi Bled bio promovisan kao veoma pristupačna destinacija za organizatore kongresa, naš Vodič za organizatore kongresa i podsticajnih putovanja uskoro dobija i svoju internet stranicu, a koja će biti postavljena na internetu u julu mesecu.

3. Koje su prednosti koje Bled nudi pri podnošenju kandidatura za organizaciju međunarodnih kongresa? A koje za organizaciju podsticajnih putovanja?

Zašto Bled?

* bezbedna i lako pristupačna destinacija
* odlična infrastruktura
* bogata tradicija u organizovanju događaja
* privlačna destinacija
* kombinacija posla i zadovoljstva
* izvrsna kuhinja

Pored toga što je zaista fantastična lokacija koja nadahnjuje i inspiriše svakog posetioca,  Bled nudi izvrsnu infrastrukturu za održavanje kongresa i podsticajnih putovanja, sa Kongresnim centrom koji prima do 500 učesnika i nekoliko savremenih kongresnih kapaciteta i hotela svih kategorija, koji se nalaze u samom centru grada.

Bled se nalazi na kongresnoj mapi već preko 25 godina, kao domaćin kongresa koje organizuju korporacije, asocijacije i predstavnici država, kao i vrhunskih sportskih događaja, od kojih se mnogi svake godine iznova održavaju na Bledu.

Bogata tradicija održavanja kongresa i događaja ukazuje na to da Bled poseduje neprocenjivo iskustvo i znanje koje je od suštinskog značaja za organizaciju svakog događaja.

Bled lake winter Organizatori podsticajnih putovanja biće oduševljeni bogatim i raznovrsnim programom koji im se nudi na dohvat ruke, a koji se kreće od uzbudljivih sportskih aktivnosti organizovanih u prirodi do kulturnih i eno gastronomskih programa, koji se baziraju na izvrsnoj kuhinji regiona. Kad su u pitanju konkretna zadovoljstva, Bled nudi mnoštvo specijalnih lokacija pogodnih za organizovanje gala večera i prijema.

 I poslednje, iako ne i najmanje bitno, Slovenija se nalazi među nekoliko najbezbednijih svetskih destinacija, a do Bleda se lako stiže vazdušnim saobraćajem, putevima ili železnicom. Takođe, ne tako daleko, nalazi se veliki broj fantastičnih destinacija koje nudi Slovenija, a koje mogu obići u okviru poludnevnih ili celodnevnih izleta.

4. Da li nam možete reći nešto više o strateškom razvoju Bleda kao destinacije za organizovanje kongresa i podsticajnih putovanja?

Mi, angažovani u Kongresnom birou grada Bleda, i ostali članovi, obavezali smo se da ćemo ponuditi uslugu najvišeg kvaliteta i poštovati svoje vrednosti, kao što su mir, lepota, poštovanje, znanje i saradnja.

Cilj nam je da postanemo vodeći biro u Alpskom regionu, u smislu kreativnosti, održivosti i uspeha, dok težimo da nađemo svoje mesto među top 100 kongresnih destinacija u svetu i da postanemo najtraženija i najinspirativnija destinacija za održavanje kongresa u Alpskom regionu, tako što ćemo ponuditi nezaboravan događaj u predivnom okruženju, uz podršku od strane profesionalaca i  stručnjaka iz oblasti organizovanja kongresa.

Vizija za 2020. god. – Bled postaje najtraženija i najinspirativnija destinacija za održavanje kongresa u Alpskom regionu.
Misija destinacije – Nezaboravan događaj u predivnom okruženju, koji organizuju profesionalci i stručnjaci iz oblasti organizovanja kongresa.
Strateški ciljevi – Naći se među top 100 kongresnih destinacija u svetu (prema ICCA).

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.