Crna Gora – nova destinacija hotelske grupacije Falkensteiner

Uvek nadograđujte sebe i svoje znanje!

0
2950

Ove godine Marka Ilića je sačekao najveći izazov do sada – preuzeo je mesto generalnog
menadžera hotela Queen of Montenegro u Bečićima, koji će od sledeće sezone i zvanično nastupiti na crnogorskom tržištu kao deo lanca Falkensteiner Hotels & Residences.

Marko Ilić, Generalni menadžer
Marko Ilić, Generalni menadžer

Deo tima ove grupacije postao je 2012. godine, kada je došao na poziciju F&B menadžera. Od tada, Marko je svoj put krčio strpljivo i polako, a o novinama u njegovom profesionalnom životu i grupaciji Falkensteiner, pročitajte u intervjuu koji sledi.

Hotelska grupacija Falkensteiner je od juna postala operater hotela Queen of Montenegro u Bečićima. Već od sredine oktobra ove godine, ušli ste u proces redizajniranja da biste narednu letnju sezonu otvorili pod imenom Falkensteiner. Čime planirate da osvojite crnogorsko primorje imajući u vidu da je konkurencija brojna?

Falkensteiner grupacija ima veliko iskustvo kada su u pitanju hoteli za odmor na moru. Nakon Hrvatske i Italije, gde naših deset hotela od 4 i 5 zvezdica već godinama posluje veoma uspešno, na red je došla i Crna Gora. Grupacija je prepoznala veliki potencijal u ovom tržištu, a sam hotel Queen of Montenegro je videla kao dostojnog predstavnika našeg brenda u budućnosti. Sve naše vrednosti će i ovde naći svoje mesto, a to je na prvom mestu vrhunska i personalizovana usluga kao i odnos prema zaposlenima koji nam je posebno važan kao deo tradicionalanog Falkensteiner koncepta. U ovom slučaju, hotel će pre svega biti namenjen odraslima, raspolagaće ozbiljnim i prepoznatljivim Acquapura Spa centrom koji će gostima od sledeće sezone ponuditi i brojne novine, što u ovom trenutku još ne bih otkrivao. Neka to bude iznenađenje.

Možete li nam reći nešto o planovima koji se odnose na kongresnu ponudu i dodatne sadržaje?

Hotel raspolaže odličnim kongresnim kapacitetima. Tu je pre svega velika multi-funkcionalna banket sala od 300 m2 koja može biti korišćena u razne svrhe, idealna je za kongrese, seminare, korporativne proslave. Tu su i dve konferencijske sale kapaciteta do stotinak mesta u sedećoj postavci i jedna sala za sastanke do 30 mesta dok je u planu izgradnja još dve manje sale kapaciteta 30 mesta. Sama pozicija hotela koji je malo izmešten od šetališta i najveće gužve čini ga dobrim izborom i za tim bildinge i okupljanja firmi (tzv. Meet-centives) u predsezoni (april, maj) kao i posle same sezone (septembar, oktobar). Sale će biti kompletno renovirane i opremljene po najvišim standardima, a sve imaju i prirodno osvetljenje što ih čini naravno još prijatnijim za rad i boravak u njima.

Kakve potencijale vidite u Crnoj Gori koje se tiču otvaranja i razvijanja novog tržišta za ovu hotelsku grupaciju?

Prema WTTC-u (The World Travel & Tourism Council), Crna Gora je rangirana kao prva zemlja u svetu u smislu kratkoročnog i dugoročnog potencijala rasta turizma. Crna Gora trenutno radi na značajnim rekonstrukcijama svoje putne infrastrukture uz skoru izgradnju
autoputa do granice sa Srbijom. Kada se sve uzme u obzir odluka grupacije da baš odavde nastavi svoje proširenje na Balkanu je potpuno logična, i, ako sve protekne kako planiramo, verujem da se nećemo zadržati samo na jednom hotelu.

Bili ste deo tima i drugih hotela u sastavu Falkensteiner grupacije. Na koji način opisujete rad u okviru grupacije Falkensteiner?

Deo sam Falkensteiner porodice već 6 godina, svoj razvoj u hotelijerskoj industriji sam ovde nastavio sa velikim zadovoljstvom i uz puno poverenje našeg menadžmenta na kom sam im beskrajno zahvalan. Pomagao sam u otvaranju nekoliko naših hotela i neke od njih vodio u sezoni. Falkensteiner, kao regionalni hotelski lanac, za mene ima idealnu dozu centralne podrške u smislu standarda poslovanja i pomoći od strane naše centrale ali isto tako i pruža dovoljno slobode da se prilagodimo lokalnom tržištu i postanemo autentični deo lokalne
zajednice u okviru koje poslujemo i postojimo. Grupacija ima preko 30 hotela, ali je porodica Falkensteiner, koja na sve nas prenosi ono najlepše što rad u hotelskoj industriji i podrazumeva, i dalje aktivna. Samim tim utisak da zaista radite u jednoj velikoj porodice doprinosi i mom i entuzijazmu celog tima.

I za kraj, možete li izdvojiti nešto na šta ste posebno ponosni u svojoj karijeri ili šta bi mogao biti savet kolegama iz posla kojim se bavite?

Ponosan sam pre svega na činjenicu da je moj razvojni put trajao dugo i podrazumevao predan rad i postepeno napredovanje. Samo tako imate priliku da naučite suštinu hotelskog poslovanja, a to je da treba krenuti od osnovnih poslova i polako krčiti svoj put na kom upravo i stičete neprocenjivo znanje i umeće rada sa gostima a sve to u okviru velikog i raznovrsnog tima. Iz ovoga bi i proistekao moj savet mlađim kolegama; krenite od samog početka, polako, strpljivo i temeljno, uvek nadograđujte sebe i svoje znanje. Uspeh je u tom slučaju neizbežan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.